Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Szijjártó: a nyugdíjak megadóztatásáról szó sem lehet!

- Azok az 57 év alatti, szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozók, akik nem térnek vissza dolgozni, nem nyugdíjat, hanem valamilyen más, az adózás hatálya alá eső, nem a nyugdíjkasszából finanszírozott juttatást kapnak majd - ismertette a vonatkozó terveket Szijjártó Péter az MTI-nek adott interjújában, hangsúlyozva: Magyarországon nem lehet megadóztatni a nyugdíjakat, és nem is fogják.
Azok az 57 év alatti, szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozók, akik nem térnek vissza dolgozni, nem nyugdíjat, hanem valamilyen más, az adózás hatálya alá eső, nem a nyugdíjkasszából finanszírozott juttatást kapnak majd - ismertette a vonatkozó terveket Szijjártó Péter az MTI-nek adott interjújában, hangsúlyozva: Magyarországon nem lehet megadóztatni a nyugdíjakat, és nem is fogják. A miniszterelnök szóvivője szólt arról is, hogy a közeljövőben Orbán-Balsai-találkozó lesz a miniszterelnöki megbízottnak a 2006-os eseményeket vizsgáló jelentéséről.

A szóvivő kifejtette: a nyugdíjrendszer átalakításának koncepciójáról már több alkalommal tárgyalt a kormány, ám az ügy összetettsége miatt még legalább kétszer a kabinet elé kerül majd a téma, mielőtt bármilyen döntés születik róla. Hátravan még a nyugdíjakkal kapcsolatban több kérdést is tartalmazó szociális konzultáció lezárulta és az eredmények értékelése is - mutatott rá Szijjártó Péter, aki ezért azt valószínűsítette, hogy a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló, nyáron elkészülő törvénytervezetet a Ház őszi ülésszakán vitathatják meg a képviselők.

Úgy kell átalakítani a gazdasági és a nyugdíjrendszert, hogy minél többen és minél tovább akarjanak dolgozni - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ahogyan a gazdaság, úgy a nyugdíjrendszer is a szakadék szélén állt egy évvel ezelőtt, ezért "az emberek nyugdíját biztonságba kellett helyezni" a nyugdíjpénztári rendszer átalakításával, ám az egész nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében más lépésekre is szükség van. Ezért tette világossá a kormány, hogy nyugdíjat csak a nyugdíjkasszából lehet fizetni, és fordítva, a nyugdíjkasszából csak nyugdíjat fizethetnek, továbbá nyugdíjat akkor kaphat valaki, ha eléri az öregségi korhatárt - idézte fel.

A szociális konzultációról szólva Szijjártó Péter ismertette: 700 ezernél több kérdőív érkezett eddig vissza, s ezek 98 százaléka érdemi választ tartalmaz. "Időarányosan jobban állunk, mint az alkotmányos konzultációval" - jegyezte meg. Tájékoztatása szerint június 15. a kérdőívek visszaküldésének határideje, akkor kezdődik meg a válaszok feldolgozása, és legkésőbb június 30-ig a nyilvánossággal is ismertetik az eredményt.

Balsai István (Fidesz) miniszterelnöki megbízottnak a 2006. őszi események vizsgálatáról szóló jelentésével összefüggésben azt közölte, hogy a jelentést Orbán Viktor folyamatosan tanulmányozza, és a közeljövőben személyes egyeztetés lesz a kormányfő és Balsai István között. A további lépéseket ezután fogja bejelentetni a miniszterelnöki megbízott.

A kormányfő pénteki Blikk-interjújának azon kijelentésével kapcsolatban, miszerint "voltak olyan kormánytagok, akik világossá tették, nem vállalják a négy évet", a szóvivő azt mondta: Orbán Viktor, amikor felkérte a minisztereket, megállapodásokat kötött velük, és ez így természetes, ha valakik a közös munka mellett döntenek. A kormányátalakítást firtató felvetésre azt válaszolta, hogy jelenleg az ország átszervezése zajlik, nem a kormányé.

Az Operaház-ügyről szólva közölte, a kabinet a következő ülésén tárgyalja az intézmény helyzetét. A kormányülésen meg kell hallgatni egy jelentést az elmúlt időszak munkájáról, hogy mi történt az Operaházban, és ezután "lehetőség nyílik majd arra, hogy személyi döntések szülessenek operaházi szinten" - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a Népszabadság pénteken arról írt, Orbán Viktornak megrendült a bizalma a nemzeti erőforrás miniszterben, Réthelyi Miklósban, a szóvivő azt mondta: "mindig nagyon élénk a fantáziája ennek a bizonyos lapnak, a találati aránya viszont meglehetősen csekély". (Réthelyi Miklós szerda délelőtt Horváth Ádámot nevezte ki a Magyar Állami Operaház főigazgatójává június elsejei hatállyal, de még aznap este a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium azt közölte az MTI-vel, hogy a kinevezés kérdéses, az Operaház új főigazgatójának személyéről később lesz döntés. Pénteken Horváth Ádám felajánlotta lemondását az operaházi főigazgatói posztról, amit Réthelyi Miklós elfogadott.)

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök vitájáról Szijjártó Péter úgy fogalmazott: egy nagy politikai családban nemcsak óhatatlan, hanem helyes is, ha nagy témákban, mint például az oktatás átszervezése, vannak viták, konzultációk. "Ugyanakkor a mi politikai családunkban az a szokás, hogy ezek a viták a döntésig tartanak, és azután mindenki a döntést képviseli" - hangsúlyozta.

Olvasóink írták

101 hozzászólás
 • 101. gjozsi88 2011. június 07. 17:50
  „Még annyit:
  A különbség, hogy a hivatásos nem önként teszi....neki ha ég a ház is be kell mennie!!!!”
 • 100. gjozsi88 2011. június 07. 17:48
  „Sagittarius!
  Egyet sem mondtál sehol.....olyat igen, akinek veszélyes a szakmája, nehéz körülmények közt dolgozik...stb, de olyat ahol EGYÜTT VAN az a két kitétel, hogy saját élete árán is megmenti mások életét, olyan sehol nincs!
  Persze erről beszéltem......korábban is elfutottál, most meg arra hívatkozol, hogy akkor mondtál.......mondtál valamit, de olyat aki mind a két feltétel együttes jelenlétének megfelel, olyat nem!”
 • 99. Sagittarius 2011. június 07. 08:39
  „Figyelem!
  Újabb klónjaim bukkantak fel, ezért kérek mindenkit, figyeljetek a nicknév pontosságára.
  Mivel csak az igazán nagy márkákat hamisítják, némi büszkeséggel tölt el, hogy ugy 2 hét alatt már ez a 3. klónom! Egyben viszont a készítőjük "emberi" mivoltját is hűen tükrözi! Na ilyenek vannak közöttetek, és ezek próbálnak minket jómodorra, és tisztességes emberi viselkedésre okítani!

  Ezek nem én vagyok:
  "sagitarius"
  "seggitarius"
  "sagittarius"”
 • 98. Sagittarius 2011. június 06. 22:50
  „Tudjátok még mit rühellek de qrvára! Amikor a katonák tudatában a veszélynek, ám a hatalmas zsoldot szem előtt tartva elmennek idegen országba háborúst játszani, gyakorlatilag gyilkolni. Ne adj Isten, aztán a diszkóból hazafelé felborul az autójuk, és odavesznek. Azonnal posztumusz előléptetés, hősi halottá nyilvánítás, ecetera....ecetera. Na ez ám az undorító álszentség! Lehet, hogy még szervezek egy tüntetést, hogy járjon alanyi jogon minden Magyar állampolgárnak ugyan ilyen elbánás!”
 • 97. Sagittarius 2011. június 06. 22:20
  „1-et mondok 2 lesz belőled! Ilyent már játszottunk, és akkor is értetlenkedtél, gondolom majd most is! Úszómester, bányamentő, és minden más ember aki önként ment meg másokat, és nem !!!! követel !!!!! érte semmilyen ellenszolgáltatást! - mert vannak ám ilyenek, ha felétek nincs is! Tisztelet nekik!”
 • 96. öszödiböszme 2011. június 06. 21:15
  „92.janika
  Én is olvastam.Kösz a linket fegyveres.”
 • 95. kenderice 2011. június 06. 20:03
  „Egy online újságnak nem kellene gyorsnak és frissnek lenni? Azt mikor írják meg, hogy Gödöllőn villám vágott az elektromos rendszerbe, amikor miniszterelnökünk nagyívű beszédét (érdsd: hazudozásait) akarta elmondani a nagyérdeműnek, de hát nem sikerült neki. Szerintem Isten jelzett hogy belőle csak egy van, nem akar konkurenciát.”
 • 94. machers 2011. június 06. 18:35
  „92. janika 2011.06.06. 17:48
  Van még ilyen.”
 • 93. fegyveres 2011. június 06. 17:52
  „Ha Te elolvastad már megérte. :-)”
 • 92. janika 2011. június 06. 17:48
  „"fegyveres" gondolod, hogy valaki a Kisalföld fórumozói közül el is olvassa és értékeli rajtam kívül?”
 • 91. fegyveres 2011. június 06. 17:11
  „http://tudatbazis.hu/kasza-laszlo-a-szabad-europa-radio-egykori-munkatarsanak-nyilt-levele-orban-viktorhoz”
 • 90. gjozsi88 2011. június 06. 17:00
  „Sagittarius!

  "Ahogy mondtam: Mondjatok valamit, amiért megérdemelnétek a különleges elbánást, és nem tudnék rá másik 300 példát mondani aki vagy olyan, vagy jóval rosszabb helyzetben és körülmények között teszi a dolgát de tisztességgel, és szó nélkül! -már akinek megmaradt az állása egyáltalán! - értük ki tüntet, vagy ki jártatja a száját?"

  Csak egy szakmát mondj, ahol a saját élete árán is megmenti mások életét.....!!!!”
 • 89. janika 2011. június 06. 12:16
  „"hazafi60" Magyarországon sosem volt demokrácia és jogállam! Mert, akkor üldöznék a hivatali visszaéléseket mind egy szálig!De itt nem üldözik, hisz a tolvajok adják ki a parancsokat ! Termesztésen, amit a tanácsadói súgnak nekik.”
 • 88. hazafi60 2011. június 06. 10:54
  „Sagittarius!!!!!!!!!
  Te beteg vagy talán,vagy szíjjártópeti személyesen? Jogállamban visszamenőleg nem vesznek el szerzett jogokat. Orbán Grázban kezelteti magát,de úgy látszik,nem eléggé hatékonyan,mert a "Mein Kampf" mániájában bennragadt. Nem vagyok rendőr,engem is büntettek már és szidtam is Őket,de egyszerű öregasszonyként is tudom,hogy szükség van a munkájukra. Amikor be kell menniük a cigányputriba,fabatkát se ér az életük.Ezért és még hasonló veszélyekért igenis jár nekik kedvezmény. A 16%-os szja miatt megroggyant a költségvetés,a gazdagok gazdagoknak,a középréteg szegényedik,a szegények éhen halnak,aztán eszembe jutott,hogy volt egyszer egy Causescu is,hasonló világképpel. Már nem is emlékszem,mi végre jutott????? Azt viszont banyaként is látom,hogy fortyog a fazék,de nagyon!!! Remélem,hogy a rendvédelmisek nem fognak meghátrálni. Most meg megyek a bankba,kiveszem a kis pénzecskémet,amit sok lemondás árán gyűjtögettem és az unokáimnak adom,mielőtt a csutitörp rátenné az ocsmány mancsát. Én gürcöltem érte napi 10 órát,NEM ADOM !!!!!!!”
 • 87. kerteszb 2011. június 06. 09:39
  „"Szijjártó: a nyugdíjak megadóztatásáról szó sem lehet!"

  ajjaj, általában az ellenkezője igaz annak, amit hazudik...”
 • 86. knifemaster 2011. június 06. 05:53
  „74. gold12 2011.06.05. 21:31

  gold ezzel csak az a probléma,hogy az orvos is nyugodtan kimehet ám az utcára ugyan úgy mint bármelyik fotelforradalmár,tüntetni a szabadidejében.
  Megint a messiásra várás,majd valaki megoldja helyettünk.

  Ez a balhé a rendvédelmisek körül azt a célt szolgálja,hogy a belső feszültségek növekedjenek,mert fent is azt akarják,hogy robbanjon valami.”
 • 85. zeta62 2011. június 06. 00:50
  „seggi!

  Nem kell nekünk mondani semmit! A videón a főnökeid megteszik helyettünk! :D”
 • 84. Sagittarius 2011. június 05. 23:36
  „Kedves "CWO"

  Ékes, szép példa, és sajnos van még ilyenünk 299, ha ez nem lenne elég néhányaknak! Együtt vagyunk!”
 • 83. gold12 2011. június 05. 22:35
  „82. CWO 2011.06.05. 22:26
  Most nincs itt, mert a telefonos segítséget használja el éppen. Ha megkapta a főnöktől a tájékoztatást, akkor majd válaszol.”
 • 82. CWO 2011. június 05. 22:26
  „T. Saggitárius
  ,,Ahogy mondtam: Mondjatok valamit, amiért megérdemelnétek a különleges elbánást, és nem tudnék rá másik 300 példát mondani aki vagy olyan, vagy jóval rosszabb helyzetben és körülmények között teszi a dolgát"

  Javaslom a 44. hozzászólásom tanulmányozását!”
101 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett egy emberöléssel gyanúsított férfi az elmemegfigyelőben

Öngyilkos lett egy emberölés alapos gyanúja miatt előzetesen letartóztatott férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben péntek éjjel. Tovább olvasom