Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Szigorítaná a kormány a menedékkérők szabad mozgását

A kormány olyan javaslaton dolgozik, amely kikényszerítené, hogy a migránsoknak őrzött helyen kelljen megvárniuk menekültkérelmük elbírálását.
A kormány olyan javaslaton dolgozik, amely kikényszerítené, hogy a migránsoknak őrzött helyen kelljen megvárniuk menekültkérelmük elbírálását - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. 

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, két év alatt az uniós vezetők Magyarország felvetésére elfogadták, hogy elsőként az uniós határokat kell megvédeni. 2017 kihívása ezért már az lesz, miként lehet kiszűrni a már itt lévők közül azokat, akik veszélyt jelentenek az európai, illetve magyar emberek biztonságára - tette hozzá.
    
Ehhez tovább kell erősíteni a jogi határzárat, tovább kell szigorítani a migránsok mozgására vonatkozó előírásokat - fejtette ki Hollik István, megjegyezve, a menekültkérelmet beadók a legtöbb esetben nem várják meg eljárásuk végét, a hatóságok pedig később már nem találják őket.
    
Azoknak, akiknek a kezében nincs jogerős döntés arról, hogy jogosultak menekültstátuszra, semmi keresnivalójuk nincs "az országban, a közterületen". Nekik a határon kijelölt tartózkodási helyen kellene megvárniuk a jogerős határozatot - fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő.
    
Kiemelte, a kormánypártok fel vannak készülve arra, hogy emiatt Brüsszelből intenzív támadás indul majd Magyarország ellen, de meggyőződésük, hogy ezt végig kell csinálniuk, mivel a "migránsok nyilvánvalóan visszaélnek az uniós jogszabályokkal".
    
Hollik István emlékeztetett: Orbán Viktor pénteki évértékelőjében arról beszélt, hogy Magyarországnak öt nagy kihívással kell szembenéznie 2017-ben. Ezekben a támadásokban közös, hogy mindegyik a nemzeti önrendelkezés ellen irányul - mondta, hozzátéve, ezek a harcok arról szólnak, hogy "van-e lehetőségünk úgy élni, ahogy mi szeretnénk" vagy a "fejünk felett globalisták, brüsszeli bürokraták és idegen hatalmak döntenek".
    
A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a kabinet a jövő héten terjesztheti a parlament elé a fenti szigorításokat tartalmazó javaslatot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordévet zárt tavaly a magyar turizmus

Rekordévet zárt tavaly a magyar turizmus
Az idegenforgalom minden idők legjobb évét könyvelhette el 2016-ban, és idén is hasonló eredményekre… Tovább olvasom