Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

SZÉP-kártyákkal adtak el külföldi utakat az utazási irodák

Két utazási irodánál is kiderült az ellenőrzések során, hogy SZÉP-kártyákra külföldi utakat adtak el 19 ügylet során 2,5 millió forint értékben.

Két utazási irodánál is kiderült az ellenőrzések során, hogy SZÉP-kártyákra külföldi utakat adtak el 19 ügylet során 2,5 millió forint értékben - ismerteti a hétfői Népszava.

Cséfalvay Zoltán államtitkárt az MSZP-s Garai István Levente kérdezte írásban a SZÉP-kártya forgalmazásával kapcsolatos ellenőrzésekről.

A Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára válaszában leírta, hogy már tavaly a külföldi utak esetleges értékesítésének felderítésére irányult egy ellenőrzés, amit a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal végzett el.

Ennek során tíz irodát ellenőriztek, amelyek összesen mintegy 60 milliós SZÉP-kártya forgalommal rendelkeztek, s ekkor bukott le kettő is.

Egyes esetekben szabálytalanul a külföldi úthoz tartozó biztosítás kifizetését is lehetővé tették SZÉP-kártyával.

Hat vállalkozónál fordult elő, hogy a SZÉP-kártyával értékesített szolgáltatás csupán szálláshely-szolgáltatás közvetítését takarta, nem pedig – a rendelet szerint fizethető – belföldi utazási csomagét.

Tavaly egyébként szálláshelyre a SZÉP-kártyáról 17,8 milliárdos feltöltés mellett 10,1 milliárd forintot költöttek - olvasható a Népszavában.

Olvasóink írták

 • 10. pozdorja 2013. augusztus 21. 08:26
  „Micsoda ritkaság! Magyarországon még sosem fordult elő, hogy papíron minden rendben, a valóságban meg mutyi az egész.”
 • 9. Mankapunka 2013. augusztus 20. 18:05
  „Ezért kell munka közben nyaralni, és akkor nem érnek ilyen gondok.”
 • 8. BJ.MÓVÁR 2013. augusztus 20. 16:51
  „Amikor a szegényebb rétegeket jól megadóztatták az "igazságos" 1 kulcsos adó miatt a gazdagok,jól keresők megkapták a "megérdemelt" százezres fizetésemelést a kormánytól ! Ők persze arra költik amire akarják!! Meg kell fizetni a becsületes munkát /az új munkatörvénykönyv pofon a magyar munkavállalóknak/és akkor lesz gazdasági növekedés,meg lesz gyerekvállalás!!!!!! NEM KELL MINDENT DIKTÁLNI,ELŐÍRNI,GONDOLKODNI AZ ÁLLAMPOLGÁROK HELYETT!!!”
 • 7. véleményalkotó 2013. augusztus 20. 15:47
  „Szerintem se a magyar vendéglátókat támogassák a SZÉP-kártyával, hanem azokat akik fizetésemelés helyett ezeket a hülye kártyákat, meg kuponokat kapják a munkáltatótól!!!!!!!!!”
 • 6. @.hu 2013. augusztus 20. 13:27
  „Mi lenne ha mindenki normális fizetést kapna a munkája után , és nem kuponokat, meg mindenféle baromságot aztán eldöntené , hogy hova megy belőle nyaralni .”
 • 5. Lívia66 2013. augusztus 19. 22:40
  „A szomszédomék olaszországban voltak az idén. 1000 ft-tal volt több a szállásuk a tengerparton ( 4 fős család/nap ) mint nekünk Keszthelyen. Nem értem, hogy miért nem lehet igénybe venni küldföldön is a kártyát. ( Persze értem, hogy a magyar vendéglátókat kell támogatni, de akkor is. :( )”
 • 4. Mankapunka 2013. augusztus 19. 19:28
  „Jóltették.”
 • 3. ildesz2 2013. augusztus 19. 14:49
  „...gondolom rokonoknak, ismerősöknek:)”
 • 2. véleményalkotó 2013. augusztus 19. 14:26
  „Egyébként arra is kiváncsi lennék, ki volt az a 19 hazánkfia, akinek elfogadták a SZÉP-kártyáját külföldi út befizetésére!
  Megérne egy misét!!!”
 • 1. véleményalkotó 2013. augusztus 19. 14:20
  „"Egyes esetekben szabálytalanul a külföldi úthoz tartozó biztosítás kifizetését is lehetővé tették SZÉP-kártyával."
  Most akkor mi volt szabálytalan a külföldi út szépkártyával történő kiegyenlítése, vagy az, hogy a biztosítás árát is SZÉP-kártyával egyenlítették ki????
  Kérem a cikk folytatását, ugyanis ha külföldi utat is lehet ezzel fizetni, (már pedig nem lehet), akkor jövőre Én is így szeretném rendezni a számlámat az utazási irodánál. (Már idén is így szerettem volna, de nem engedték)
  Légyszi írják meg melyik 2 utazási irodáról volt szó!!! Hátha szerencsém lesz náluk jövőre!
  SZÉP-kártyás jó napot!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlós: tavaszra meglesznek a 4-es metró engedélyei

Minden lépést megtettünk ahhoz, hogy az összes akadály elháruljon a 4-es metró március 31-i átadása… Tovább olvasom