Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Szentgotthárdon négy napos munkahét a motorgyártó sorokon is

Jövő héttől négy napos munkahetet vezetnek be Szentgotthárdon, a General Motors gyárában a motorgyártó sorokon is. Január eleje óta a többi munkaterületen - a hengerfejgyártásban, a sebességváltók előállításánál és felújításánál, valamint az irodai munkában - már életben volt ez az intézkedés.
Ezt követően a motorokat gyártó dolgozók is alapbérük 50%-át kapják majd meg a hét ötödik munkanapjára. Ugyanakkor a válság ellenére a gyár új piacot tudott szerezni: a jövőben Kínába is szállítanak termékeket Szentgotthárdról - értesült a Független Hírügynökség.

Olvasóink írták

 • 5. G.D 2009. április 09. 22:38
  „Oh, most látom, hogy az előző hozzászólást is te köpted ki. Na remélem, hogy rövidül a te nyugdíjad is. (Talán akkor nem pofázol itt annyit értelmetlenül!!!) Ennyit csak megérdemel a "hazád" nem?? Biztosan nyugodtan bele is fogsz egyezni, mivel nem marad más számodra.”
 • 4. G.D 2009. április 09. 22:29
  „Ne adjál te semmi "fejtágítást" te idióta! A Magyarországi keresetet és a költségeket nem tudod összehasonlítani az USA-i keresetekkel és költségekkel.
  Egyébként sajnos már mindenhol olcsóbb a megélhetés, mint Magyarországon!”
 • 3. elemér 2009. április 08. 12:53
  „Egy USA szakszervezeti nyugdijas nagyjábol megkapja azt tán még többet is mint ha dolgozna. Kapja a nyugdijat a gyártol és az államtol. Állami nyugdij neki csak havi 402 000 forint. Havi total 900 000 még elég konzervativ, mert az több is lehet. Nem ezért vagy azért, de a megélhetés ma már olcsóbb az USA-ban mint Mo.-n. Én csupán fejtágitást adok.”
 • 2. elemér 2009. április 08. 11:37
  „http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601082&sid=aDr6LwcpFPB8&refer=canada

  GM-t lehet hogy 60 napon bellül átszervezik, mert mai formájában nem életképes. Magassak az adósságok és Obama nem akarja tovább financirozni. Ez azt jelenti, hogy eldöntik mit tartanak meg belölle. Egyébként nem tudnának kibujni az adósságokbol aminek java uaw szakszervezeti. Tehát nemfogják fizetni a magas nyugdijakat. Egy USA szakszervezeti nyugdij az állami nyugdijjal simán kiteszi a havi 900,000 forintot, plusz betegsegéjt. Ezekután sipákolhatnak majd hogy Obama se támogatja a szakszervezeteket.

  Autógyártás: Csak hat maradhat (2080233)”
 • 1. Becsület 2009. április 08. 09:22
  „Kérdezem! A vezetők mivel járulnak hozzá, hogy a meglévő gondok enyhüljenek? Béreik egy részét felajánlják, vagy netán a jutalmukat - nem kis összeg lehet! - nem veszik át, lemondanak róla? Vagy csak a melós húzza tovább az igát, mondjon le bizonyos dolgokról, legyen megértő! Ő eddig is becsülettel dolgozott! De voltak akik pofátlanul meggazdagodtak, csődbe vittek gyárakat, bankokat! Most pedig állami segélyért kuncsorognak és utána egymást jutalmazzák! Ettől van hányingere az embernek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZDSZ: Az új kormány kezelje a társadalmi válság hatásait is

Fodor Gábor elsősorban a demokrácia ellen erőszakkal fellépőkkel szembeni erőteljesebb rendőrségi, ügyészségi és bírósági intézkedést sürget, valamint az ügynökmúlt megnyugtató lezárását és a rászorultsági alapú szociálpolitika folytatását is. Tovább olvasom