Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Szent László-érmes sebész főorvos

A baleseti sebészet magas színvonalú megszervezéséért a győri közgyűlés Szent László-érem díjban részesítette dr. Jancsó József főorvost, a megyei kórház osztályvezető főorvosát, aki 39 éve szolgálja az egészségügyet ugyanazon az osztályon.
A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szent László-érem díjas osztályvezető főorvosa, dr. Jancsó József Győrben született, s mint mondja, büszke győri. Családja a városban él több mint száz éve.
– A famíliám tagjai a gazdasági élet meghatározó személyei, én lettem kicsit más, s édesanyám indíttatására mentem orvosi pályára – kezdte lapunk megkeresésére Jancsó főorvos, akinek pályája a Révai Miklós Gimnázium elvégzése után a Pécsi Orvostudományi Egyetemen kezdődött. Ezt követően a győri baleseti sebészetre jött vissza, ahol gyakornokként kezdett, majd szakorvos lett, s a szakmai utat bejárva most ugyanazt az osztályt vezeti, ahol 39 éve megkezdte az orvosi hivatás gyakorlását.
– Mindig a sérültellátásban dolgoztam, a várost csak tanulmányaim miatt vagy tudományos konferenciák, tapasztalatszerzés idejére hagytam el. Győriként nagyon fontosnak tartom, hogy többet vigyek be a gyógyításba, mintha csupán baleseti orvos, baleseti „iparos” lennék. Tartozom a gyógyításra váróknak, de a városnak és környékének azzal a plusszal, hogy az egészségügy egyéb szervezési kérdéseivel is foglalkozzam, ne csak a gyógyítással – hangsúlyozta a kitüntetett, majd hozzátette:
„ Megtisztelő az elismerés, s még inkább elkötelezettnek érzem magam, hogy a változás előtt álló egészségügyben szerény tapasztalataimmal segítsem a mindenkori vezetést, hozzájáruljak a minél zökkenőmentesebb átalakításhoz.”
Dr. Jancsó József mindig rendszerszemlélet szerint közelítette meg az egészségügyet. Szerinte egy reformot egyetlen vezérlőelv köré kell csoportosítani: a beteg hogyan fér hozzá az egészségügyhöz. Mennyi a várakozási idő, milyen színvonalhoz van hozzáférése, milyen ellátást kap.
– A reform korrekt megszervezését maximálisan fogom támogatni, ha igényt tartanak rá a jövőben is. Szeretném, hogy találjuk már meg a lehetőségeket az egészségügyben, az egy jól kiszámítható egzisztenciális pálya legyen – nyilatkozta lapunknak a Szent László-érmes baleseti sebész főorvos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet a gyógyvizek városa Kapuvár?

Tovább olvasom