Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Szemétgyűjtés

Győr határán túl

A lakosságot szeretnék rászoktatni a szelektív hulladékgyűjtésre, ezzel maximálisan egyetértünk. Ennek ellentmond, hogy a meglévő gyűjtőkonténereket nem ürítik rendszeresen. Példaként hozom fel győrújfalui gyűjtőszigetet (itt konténer mellé dobált, széttört üvegek találhatóak – amelyek nem fértek be – balesetveszélyt okozva), valamint a győrladaméri műanyagflakon-gyűjtő konténert (sajnos csak ez van), mely mellett halomban állnak a flakonok! És a helyzet hetek óta nem változik.

– A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy társaságunk a logisztikai tapasztalatok felhasználásával, a rendelkezésre álló kapacitás legjobb módon történő kihasználásával, járatterv szerint rendszeresen üríti a szelektív hulladékgyűjtő edényeket – írta a panaszos levélre a győri kommunális szolgáltató. – Bejelentésével egy időben megvizsgáltuk Győrladaméron és Győrújfaluban a szelektív hulladékgyűjtő edények és azok környezetének tisztaságát. A helyszíni bejárás alkalmával munkatársaink rendet és tisztaságot tapasztaltak, Győrújfalun az üveg elszállításáról külön intézkedtünk. Előfordulhat, hogy a szelektív hulladékgyűjtő edények hamarabb megtelnek, mint a tervezett elszállítás. Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a jelen pillanatban rendelkezésre álló hulladékgyűjtő edény kapacitásának a legjobb kihasználása érdekében a PET-palackokat mindenki lapítsa össze, a kartondobozokat pedig lapjaira tépve dobja be az arra kijelölt szelektív hulladékgyűjtő edénybe. Erre külön fel is hívjuk a figyelmet a gyűjtőedényeken.
A hosszú távú megoldást a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás jelenti, melynek feladata 112 település hulladékgyűjtési rendszerének modernizálása, ami a tervek szerint 2009. január elsejéig be is fejeződik. Az óriásberuházás első ütemében – 2007. július 15-ig – szerepel a hulladékgyűjtő szigetek számának növelése és azok ürítésének gyakoribbá tétele. A rendszer kialakításáig türelmét kérjük.
A hulladékgyűjtéssel és -szállítással kapcsolatos észrevételeivel fordulhat bizalommal munkatársainkhoz személyesen az ügyfélszolgálati irodáinkban, telefonon az 516-606-os, 516-613-as és 516-614-es telefonszámokon, a kommunalis@komszol.hu e-mail címen, vagy írjon vendégkönyvünkbe a www.komszol.hu internetcímen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sáremberből új ember

Népi megfigyelés az alapja a gyógyiszapkúrának. A Marosban fürdőző makóiak az 1950-es években, de a… Tovább olvasom