Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szégyenteljes befejezés

Súlyos, 4 – 0-ás vereséggel fejezte be a bajnokságot az ETO FC labdarúgócsapata. A Borsodi Liga zárófordulójában a győriek Debrecenben léptek pályára, de a motiválatlan játékosok már nem tudtak komoly ellenállást tanúsítani a hazaiakkal szemben, így vereséggel búcsúztak a szezontól.

Az ETO negyvennégy pontot gyűjtött, csakúgy, mint a DVSC és a Matáv Sopron, az egymás elleni eredményeknek köszönhetően azonban csak tizedik lett a csapat.

Tudósítás:

DVSC: Balogh – Máté (Turján, 46. p), Plókai, Szekeres, Hanák – Bernáth, Szabó J. (Belényesi, 75. p), Vadicska, Böőr – Kiss Z. (Kerekes, 70. p), Nenadic. Edző: Dajka László.
ETO: Sebők 3 – Dienes 2 (Filó, 79. p), Lakos 2, Böjte 2 – Erős 2, Golovic 2 (Mracskó 3, 46. p), Farkas 3, Szanyó 3, Ká- rolyi 2 – Nicsenko 2, Semenik 2 (Oross, 71. p). Edző: Tamási Zsolt.
Gólszerzők: Nenadic (2), Szekeres, Kerekes.
Sárga lap: Turján (65. p), Nenadic (67. p).
1. p: Bernáth meglódult a jobb oldalon, bevezette a labdát a győri 16-oson belülre, majd a kapu közepébe tartó lapos lövést eresztett meg, amelyet Sebők megfogott.
7. p: Kiss Zoltán végzett el szögletet a jobb oldalról, a labda Máté feje fölött elszállt, ám a középen berobbanó Szekeres a hálóba bólintott. 1 – 0.
17. p: Böőr bújt ki a tétovázó Dienes mögül, majd jobbról, 10 méterről lőtt, Sebők az alapvonal felé ütötte a labdát, Böőr ismét középre adott, ám a győri védők felszabadítottak.
26. p: Nenadic két vendégvédőt is ügyesen kicselezett, majd középről, 17 méterről tüzelt, a labda kevéssel a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret.
35. p: Böőr cselezte be magát a vendégek 16-osán belülre, majd balról, ballal, tíz méterről a keresztlécet találta telibe. A visszapattanó labdát Kiss jobbról, jobbal, 14 méterről kapura suhintotta, Sebők ugyan kiütötte a játékszert, ám a kapu előtt sertepertélő Nenadic 6 méterről a hálóba gurított. 2 – 0.
37. p: Győri szabadrúgás után a sorfalról lepattanó labdát Szanyó 23 méterről, középről kapura lőtte, amelyet Balogh a jobb felső sarok elől ütött ki.
39. p: Semenik fűzte be Mátét, majd balról, 8 méterről lőtt, ám a kivetődő Balogh bravúrral hárított.
50. p: Kényszerítőzés után Szabó a győri ötös bal oldali sarkáról jobbal nagy helyzetben a hosszú sarok mellé pörgetett.
61. p: Vadicska ugratta ki a védők mögül induló Böőrt, a középpályás az akciót kísérő Nenadichoz passzolt, a szerb légiós ballal 8 méterről a tehetetlen Sebők mellett a kapu jobb oldalába lőtt. 3 – 0.
68. p: Erős labdájával Nicsenko lépett ki a Loki védői közül a 16-os bal oldalán, majd százszázalékos helyzetben a jó ütemben kivetődő Baloghba gurított.
72. p: Böőr indításával Kerekes nyargalt a félpályáról a győri kapu felé, majd a vendégek 16-osának bal oldaláról egy védő takarásából jobbal laposan kilőtte a jobb alsó sarkot. 4 – 0.
73. p: Kerekes szerezhetett volna újabb gólt, ám a 16-os jobb oldaláról meglőtt labdáját Sebők a bal ficak elől szögletre tornázta.
87. p: Nicsenko kilenc méterről ballal lőtt, ám Balogh ezt a lehetőséget is hárította.
A kezdést jelző sípszó előtt Szilágyi Sándor, a DVSC Futballszervező Rt. ügyvezetője Zilahi Zoltán-vándordíjat adott át az évad legjobb debreceni játékosának, Böőr Zoltánnak.
A két csapat számára a presztízsen kívül különösebb tétje nem volt az összecsapásnak, lévén, hogy már a szerdai fordulóban mindketten biztosították a bentmaradást.
Bernáth már az első percben megszerezhette volna a vezetést a Lokinak, de Sebők hárította lövését, viszont hat perccel később Szekeres fejesével szemben már tehetetlen volt a vendégek kapusa. Az igen magas páratartalmú, rendkívül meleg időben nagy iramról és eszeveszett küzdelemről ugyan nem beszélhettünk – a vendégek az első félidőben mindössze kétszer szabálytalankodtak – , de így legalább egy-két szép támadást láthatott a közönség. A győriek iszonyatosan lassan, körülményesen szőtték támadásaikat – az első fél órában teljesen veszélytelenek voltak a kapura – , Nicsenko próbálkozott ugyan, ám a hátvédsoruk Dienessel az élen igen ingatagnak tűnt. A második hazai gól után valamit megvillantottak a győriek is, de szépíteniük nem sikerült.
A szünet után Szanyó pontrúgásaiból próbálkoztak Tamási Zsolt tanítványai, ám újabb gólt mégis a debreceniek értek el. Böőr a védők mögül – legalábbis a lelátóról úgy tűnt – ugrott ki, így hiába reklamált Böjte, Szabó Zs. játékvezető gólt ítélt, ezzel pedig eldőlt a három pont sorsa. A csereként beállt Kerekes rafinált lövése után ismét mehettek középkezdéshez a vendégek, akik azt sem tudták kihasználni, hogy Vadicska sérülése miatt az utolsó nyolc percet tíz emberrel játszották végig a hajdúságiak.
A sima győzelemmel a debreceniek megelőzték a győrieket a tabellán, sőt, az egymás elleni eredmények alapján az ETO végül a tizedik helyen zárta a 2001 / 2002-es szezont.
Dajka László: – Örülök a győzelemnek és annak is, hogy a közönség jól szórakozhatott. Most elmegyünk szabadságra, és közben megpróbáljuk megerősíteni a csapatot.
Tamási Zsolt: – Gratulálok a Debrecennek! Lehet, meglepő lesz, amit mondok, de legalább annyi helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, ám úgy tűnt, ha reggelig játszunk, akkor sem rúgunk gólt. Csapatom számára valószínűleg már szerdán befejeződött a bajnokság...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka és szórakozás napsütésben

Hamarosan ismét elejét veszi az üdülési szezon, amikor is többen útra kelnek, hogy egy vízparti… Tovább olvasom