Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Szegedi sétán Risztov Évával

Egy széles karimájú, fekete kalapot vásárolt Risztov Éva, amikor elkísértük szegedi sétáján: egykori úszóbüszkeségünk keresi önmagát az életben, boldog és felszabadult, egy médiaiskolában kezdi meg tanulmányait és a motorozás vágya hajtja. A szabadságérzet számára mindennél többet jelent.
Amikor még a víz volt az úr... (Fotó: Tésik Attila)
Amikor egy kis Kárász utcai fagyizásra, nézelődésre és vásárlásra hívtuk Risztov Évát, nem gondoltuk, hogy milyen jelképes értelme lehet annak, ha valakinek nincs táskája és pénztárcája. Hogy lehet az? – értetlenkedtünk, mire Éva egy fanyar mosollyal válaszolt: nem talált még a stílusához megfelelőt. Ez most kulcsfontosságú számára. Keresgél. Üzletben, életben egyaránt.

Egy ruházati és ajándékboltba betérve egy jelvényekkel díszített vászontáskára esett a választása, a csillogó-villogó ékszerek azonban nem kötötték le. Annál inkább egy széles karimájú, fekete kalap: szívesen próbálta, játszott a tükör előtt, élvezte a gondtalanságot. Rég láttuk már ilyennek, évek óta nem.

Sírás után

Risztov Éva. Fotó: Tésik Attila
Amikor alig egy éve robbant a hír, hogy abbahagyja az úszást, sokan próbálták megtudni tőle a valódi okokat. Mondott is valamit, meg nem is, majd teljesen elzárkózott a nyilvánosságtól. Mindenkiből elege lett.

– Sportpályafutásom utolsó évében rengeteget sírtam. A bejelentést követően rettenetes idegállapotba kerültem: az öngyilkosság gondolatával is foglalkoztam, hónapokig pszichiátriai kezelésen vettem részt, itt azonban megtanultam: a sport után is van élet – szinte ömlik belőle a szó. – Aki látta, mennyit szenvedtem, tudja, miről beszélek.
– Miről beszél? – Nem lehettem az, aki valójában vagyok. Nem bírtam a lelki terrort, úgy éreztem, az edzőm korlátok közé szorít. Velem a többiekhez képest szigorúbb volt, és több olyan magánjellegű dologba is beleszólt, amibe nem kellett volna.
Éva mindeközben kedvesen mosolygott, már egy cukrászda teraszán kortyolta a jeges kávét, és látszott – könnyű volt a lelke. Beszélgetésünk közben egyszer csak hatalmas zajjal elrobogott mögöttünk egy motor, alig hallottuk egymás szavát.

 
Szabadtéris ajánlat


Risztov Éva legközelebb a szabadtéri játékok Rudolf című előadására jön Szegedre. Mint elmondta, az Operettszínház előadásait évad közben is szívesen látogatja. A teátrum művészeivel jó a kapcsolata, rendszeresen találkoznak. Egykori úszónk a Rudolfot már látta, nagyon tetszik neki, és kiválónak tartja a zenéjét.

– Nekem is ilyen lesz. Talán nemsokára – nevetve nézett hátra. – A motorozás az álmom, a GSX-R 600-as, 110 lóerős motor tetszik a legjobban. Most ez a szerelem. Elhatároztam, hogy jövőre részt veszek egy gyorsulási versenyen. Múltkor nézőként kint voltam egyen, és láttam egy nőt a versenyzők között. Arra gondoltam, hogy jövőre talán kiállok ellene. A száguldás a mindenem.

Azt mondja, számára a szabadságérzet mindennél többet ad. – Az extrém sportok érdekelnek, minden kihívásban benne vagyok, ami adrenalinnövelő. Sportolóként és riporterként egyaránt.

– Riporterként? – Miért meglepő? – kérdezett vissza egykori úszóbüszkeségünk, és a rutinos nyilatkozók módján magyarázta: ugyanis a média felé vettem az irányt: szeptembertől Komlósi Gábor médiaiskolájában fogok tanulni, egy sporttelevízióban extrém sportokkal foglalkozó riportokat készítek, egy pesti rádióban pedig hírszerkesztéssel foglalkozom. És közben beszédtanárhoz járok. Nem szégyellem, gyakornokoskodok, ugyanis úszóként a nevem mond valamit, de a médiában még bizonyítanom kell. Egy sportoló tudja, mit kérdezzen egy másik sportolótól. Ebből persze még nem tudok megélni, jelenleg, húszévesen az édesanyám támogat anyagilag. Ő a mindenem, a legjobb barátnőm, akire mindig számíthatok, a legcsodálatosabb ember az életemben. Nagyon örülök, hogy rövidesen Pestre költözik, hogy a közelemben legyen. Két sarokra leszünk egymástól.

Válasz a pletykákra

– Ha azt mondom, víz, mi jut elsőként eszébe? – kockáztatom meg ismét a témát.
– A jet-ski! Imádom, jó kikapcsolódás. Persze a medence és a kötelek is eszembe jutnak, de ha arra gondolok, hogy még egyszer rajtkőről kell ugranom, meghalok – mondja szomorúan.
Sokat harcolt eddig Risztov Éva a bulvármagazinokkal is, és nagyon bántják még a róla keringő vásárhelyi pletykák is. Arra kért bennünket, hogy válaszolhasson rájuk, a nyilvánosság előtt szeretné tisztázni magát. Íme:

– Először is: a férfiakat szeretem, és nem a nőket! És nem vagyok terhes! Nagyon bántana, ha a szülővárosomban a szüleim válása és a rólam keringő hamis mendemondák alapján ítélnék meg a családomat és engem, nem jelentene már semmit a sportmúltam – sorolja fájdalmasan.
A férfiakra visszatérve: a fenti szavakat a krónikás csak megerősíteni tudja, ugyanis Évát egy kedves budapesti fiatalember kísérte el Szegedre, néhány hete vannak együtt.

Európa-bajnokság

– Pár nap, és itt az úszó Európa-bajnokság, ott lesz? – próbálkozom ismét kitartóan. – Mivel Gyárfás Tamás meghívott, a megnyitóünnepségen ott leszek. A továbbiakban azonban a jelenlétem nem emelné a színvonalat – biggyeszti le száját azzal a jellegzetes Risztov Évá-s, fanyar mosollyal.
Látszik rajta, hogy hajthatatlan. Pedig szerintem ebben sokan vitatkoznánk vele.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.05.

Tovább olvasom