Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Száznegyven diák sorsáról döntöttek

Folytatás az 1. oldalról.

A hír, hogy bezárják a tagiskolát és esetleg eladják az épületet, villámcsapásként érte a pedagógusokat és a szülőket. Az iskolába 140 tanuló jár – a pedagógusok száma tizenöt –, igaz, a következő tanévre már csak kilenc elsőst írattak be.
Az értekezleten, amelyet aztán nyitott ajtó mögött tartottak, Kálmán Imre igazgató nehezményezte, hogy a szülők a nyilvánossághoz fordultak. A megyés püspök azzal indokolta az egykori Szent István Általános Iskola bezárását, hogy évről évre többe kerül a fenntartása, az állam pedig nem tartja be sem a Vatikánnal, sem pedig a hazai egyházakkal kötött szerződését, és kevesebb forrást juttat az egyházi intézményeknek. A másik ok pedig: a csökkenő gyermeklétszám.
Mint elhangzott, abban az esetben, ha osztályonként megfelelő létszámban az iskolában folytatják tanulmányaikat, akkor tanítójuk vezetésével megmaradhat az elsős osztályközösség. A felsősök valószínűleg a már meglévő osztályokba kerülnek. A szülők csendes beletörődéssel vették tudomásul a tényeket. A többség azonnal eldöntötte, nem viszi máshová gyermekét. Azt persze pontosan nem lehet tudni, hány tanuló él a lehetőséggel, hogy továbbra is a Szent Orsolyában folytathatja tanulmányait, mert ez véglegesen csak a beíratáskor derül ki.
Az előzményekhez tartozik, hogy dr. Pápai Lajos május 8-án írt levelében arra kérte Kálmán Imrét, hogy tájékoztassa a szülőket az intézmény átszervezéséről. „... 2006. szeptember 1-jétől a tantestület és a tanulók egy épületbe, az Orsolya-iskola központi épületébe történő összevonására kerül sor. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi Szt. István-tagiskola megszűnik, az ott tanuló gyerekek, szüleik döntésétől függően, az Orsolya központi épületébe fognak járni... Ha van olyan szülő, aki nem akarja tovább az Orsolya-iskolába járatni gyermekét, egy héten belül jelezze az osztályfőnöknél.” Az igazgató azonnal levelet írt a szülőknek és kitűzte a tegnapi rendkívüli szülői értekezlet időpontját is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegzár

Az erdélyi Fogaras várost teljes egészségügyi vesztegzár alá helyezték, bezárták a Feketehalomban… Tovább olvasom