Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Szavazzon a legjobb EU logóra!

Tíz magyar diák alkotása indulhat spanyol és belga pályázók mellett a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség nemzetközi logópályázatán. Magyarországon 60 képzőművészeti hallgató jelentkezett a Miniszterelnöki Hivatal felhívására, közülük kilencet szakmai zsűri juttat a döntőbe. A tizedik továbbjutóról január 28-án, szerdán 12.00 órától január 30-án, pénteken 17.00 óráig a közönség szavazhat a www.magyarorszag.hu/eulogo oldalon.
A spanyol-belga-magyar zsűri február közepén Budapesten dönt a csoportos elnökség logójáról.

A hivatalos oldal, itt indul a szavazás >>

Spanyolország, Belgium és Magyarország közös pályázatot írt ki a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség közös logójának kialakítására. A pályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek nappali tagozatos hallgatói indulhattak. Magyarországon január 19-ig három hazai művészeti egyetem 60 hallgatója küldte be logóterveit. A pályaművek közül kilencet a héttagú magyar zsűri, egyet pedig internetes szavazással 2009. január 28. és 30. között a www.magyarorszag.hu/eulogo oldalon a nagyközönség választ ki arra, hogy a másik két ország 10-10 nyertes pályaművével együtt a február elején összeülő nemzetközi zsűri elé kerüljön. A verseny győztes alkotását a három tagország a csoportos elnökség szimbólumaként használja.

A logópályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek hallgatói vehettek részt, így a magyarországi kiíró, a Miniszterelnöki Hivatal a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafikus Szakáról, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező és Vizuális Kommunikáció Szakáról, a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának Formatervező Szakáról, valamint a Művészeti Nevelés- és Sporttudományi Kar Képi Ábrázolás és Kézműves Szakáról várta nappali tagozatos hallgatók jelentkezését.

A beérkezett pályaművek közül az uniós kiírók elvárásainak megfelelően formatervezőkből, grafikus művészekből, elismert szakemberekből álló héttagú zsűri január 27-én választotta ki azt a 9 magyar logótervet, amelyek részt vehetnek a nemzetközi versenyen. A zsűri határozza meg azoknak a pályaműveknek a körét is, amelyekre a nagyközönség január 28-án, szerdán 12.00 órától két napon keresztül a www.magyarorszag.hu/eulogo oldalon online szavazással választhatja ki a spanyol-belga-magyar megmérettetésben szintén résztvevő tizedik művet.

A tagállamonkénti 10-10 pályázatból végül 2009. február közepén Budapesten a spanyol-belga-magyar közös zsűri választja ki a csoportos EU-elnökség jelképét. A pályázat országonkénti 10 nyertese 500 eurónak megfelelő pénzjutalomban részesül, míg a nemzetközi győztes díja 10000 euró.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2009. január 29. 05:42
    „Minek kell a lógósoknak logó is?”
  • 1. jockey 2009. január 28. 19:56
    „Én Egervári mester alkotását javasolnám EU logónak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amiért megbüntethet az APEH!

Tekintve, hogy 2009-ben nagy mértékben nőttek az adóbírság tételek, összegyűjtöttük a… Tovább olvasom