Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Szállodás esküvő Héderváron

A világ legdrágább luxusszállodáiban esküdhettek volna, ők mégis a hédervári kastélyt választották esküvőjük helyszínéül.

A világ legdrágább luxusszállodáiban esküdhettek volna, ők mégis a hédervári kastélyt választották esküvőjük helyszínéül. Pedig ha valakik, ők tudják, milyennek kell lennie egy szállodának: Sascha Koehler,
a Hilton magyarországi üzletág-igazgatója és Johanna Puesche, a fővárosi Four Season Hotel munkatársa nemcsak a boldogító igent mondta ki
megyénkben, hanem egy füst alatt kisfiuk, Lucas keresztelőjét is itt tartották. Az ifjú arával beszélgettünk. 

– Miért esett Hédervárra a választás? Hiszen a világ bármelyik szegletében megesküdhettek volna, akár a Maldív-szigeteken is…

– Habár mindketten luxusszállodában dolgozunk, szerettünk volna egy egyszerűbb, a mindennapi életünkhöz közelebb álló helyszínen esküdni. Hédervár egyszerűen gyönyörű! Szeretjük a reneszánsz és a romantikus stílust, ráadásul megfelelőnek tűnt a külföldről érkező vendégek számára. Sajnos az egyház nem járult hozzá, hogy a parkban esküdjünk, ami nagy csalódás volt, de szerencsére találtunk egy csodálatos kis barokk kápolnát Héderváron. Tavaly márciusban a szüleinkkel bejártuk Magyarországot és megnéztünk tíz kastélyt. Először itt jártunk, és ahogy mondani szokták, szerelem volt első látásra. Mindig az első megérzés az igazi!

– Az esküvőn cigányzene szólt, s a menü is magyar specialitásokból állt. Ennyire megszerették hazánk jellegzetességeit?

– Igen, ráadásul sok vendégnek ez volt az első ilyen élménye, mivel még nem járt Magyarországon, ezért úgy döntöttünk, szervezünk nekik egy hamisítatlan magyaros estet a kastély pincéjében. Ami a konyhát illeti, nagyon megszerettük a gulyáslevest, a borjúpaprikást.

– A tradicionális magyar vonások mellett voltak az esküvőnek – számunkra – különleges részletei is: zenekar helyett DJ szolgáltatta a zenét, és külön bébiszitter vigyázott a gyerekekre.

– A DJ a bátyám volt, aki jól ismeri az ízlésünket, és a vendégekét is, nagy részükkel még egykorú is. Nem is igazán akartunk zenekart keresgélni, úgy gondoltuk, az elég „kockázatos". Bébiszitterre szükség volt, s bár először tartottunk attól, hogy az anyukák így sem tudnak „kikapcsolni", szerencsére nagyszerűen értett a gyerekek nyelvén.

– Az esküvői ruhája különleges darab, kézzel festett virágmotívummal. Elteszi emlékbe?

– Nem az enyém, a legjobb barátnőmé, akivel évekkel ezelőtt Londonban éltünk. Én szerettem ezt a ruhát, ő pedig nem bánta, hogy viszontláthatja. Azzal nem foglalkoztam, hogy elteszem a ruhát, hogy egyszer majd az én lányom viselhesse – ezek már nem azok az idők. Meg hát mi a garancia arra, hogy ugyanolyan alakja és ízlése lesz majd, mint nekem? Én láttam a mamám esküvői képeit... Nem, köszönöm!

– Sok házasságot a karrier, a sok utazás, a becsvágy tesz tönkre. Önök mindketten elég feszített életet élnek; hogyan sikerül megőrizni a békés családi hátteret?

– Igazából mindegy, mit csinálunk, a lényeg az, hogy megpróbálunk Lucasszal közösen minél több időt eltölteni. Én utazom Bécsbe vasárnap, csütörtökön vissza, ez idő alatt Sascha keményen dolgozik időkorlátok

– Sikeres üzletasszonyként adna néhány tanácsot, hogyan egyeztethető össze a gyerek és a karrier?

– Amikor Lucas „bejelentette", hogy érkezik, nagyon boldogok voltunk, de ott volt bennem a kétely – ami a nők nagy részében –, hogy talán nem ez a legmegfelelőbb időpont a gyermekvállalásra, hogyan fogok visszatérni a karrieremhez... Visszaemlékezve szinte elképzelhetetlennek tűnt számomra, hogy egy kisbabával kettesben leszünk otthon, féltem a depressziótól és a nélkülözöttségtől. Szerencsére nem így történt – úgy érzem, ez a legnagyszerűbb „munka"! Hogy kihasználjam a babavárás és a gyes alatti időszakot, elkezdtem tanulni, egy-két éven belül pedig szeretnénk egy második kisbabát. Ha oviba megy, elkezdek újra dolgozni néhány órát, és ha már nagyobb lesz, újra koncentrálhatok a karrieremre.

– Szinte ugyanaz a munkájuk – s a szenvedélyük is egyben –, ennek ellenére meg tudják állni, hogy ne „vigyék haza" a munkát? Nem fordul elő, hogy amikor kettesben vannak, akaratlanul is a szakmai kérdésekre terelődik a szó?     

– Szeretjük megvitatni a dolgokat, és néha bizony jól jön egy másik ember módszere a megoldáshoz. Az azonos munka segít megérteni és elfogadni a másik fél munkájának és idejének beosztását, ami szerintem nagyon fontos.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csarnokban lehet kamera

„ A dunakiliti SP Industries Kft. csarnokában, ahol a termelés folyik, kamerákat szereltek fel.… Tovább olvasom