Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szajkó Béla - Cigányok a cigány politikusok ellen

A cigányság valós politikai érdekképviseletének megteremtéséért, a jelenlegi roma politikai vezetés azonnali távozásáért tartott demonstrációt mintegy százötven ember részvételével a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt hétfőn Budapesten a Képviselői Irodaház előtt.
Szajkó Béla, a roma politikai tömörülés vezetője azt mondta: „a nyolcosztályos analfabéta romapolitikai vezetés" helyett roma értelmiségieknek kell vezetnie a cigányságot. Ezért azonnali távozásra szólította fel Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselőt, Farkas Flórián fideszes honatyát, a Lungo Drom elnökét és Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjét.

A megmozdulás szervezője szerint „a jelenlegi korrupt roma politikai elit" nem a cigányságot képviseli, ezért petíciót kívántak átadni Orbán Viktor Fidesz-elnöknek, „mint Magyarország leendő miniszterelnökének", de azt nem vette át senki.

Szajkó Béla több társával mintegy negyed órán át állt a Képviselői Irodaház bejárata előtt, ahonnan több országgyűlési képviselő is a parlament első őszi ülésnapjára sietett. Farkas Flórián, a Fidesz képviselője is lejött a lépcsőn. Majd odament a demonstráció delegációjához, kezet fogott velük. Kérdezte hol van a petíció, de azt Szajkó Béla nem adta át, azt hangoztatva, „köztársasági kegyelmet kapó emberekkel nem tárgyal", és „megkárosította ötmillió forinttal".

A Lungo Drom elnöke erre úgy válaszolt, hogy az állítás „aljas rágalom", és kész beperelni Szajkó Bélát. A rövid szóváltás után a honatya távozott, míg a tüntetés vezetői tovább várták Orbán Viktort, de nem sikerült átadni számára az iratot.

Szajkó Béla újságíróknak nem kívánta elárulni, hogy a petíció mit tartalmaz, mindössze annyit mondott, hogy „a cigányság helyzetét foglalták össze 2000-től a mai napig".

Közlése szerint azért szervezték a demonstrációt, mert a magyarországi cigányságnak elege van Teleki László, Kolompár Orbán és Farkas Flórián „a cigányságot kiforgató politizálásából", az egymás között „lealkudozott pozíciók betöltéséből".

A Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt elnöke a transzparenseket tartó, vidékről érkezett roma tüntetők előtt azt mondta: „az Alkotmánybíróságnál kezdeményezik, hogy az Országos Cigány Önkormányzatot nevezzék át Országos Cigány Maffiának", ugyanis a cigányság zsarolásával, közpénzek elherdálásával foglalkoznak a valós képviselet helyett.

Olvasóink írták

 • 17. price 2009. szeptember 23. 10:52
  „A cigányságról csak egy kérdés jut eszembe. Honnan a jóbüdös fenéből kaphat lakást a cigányság 90%-a? Ha állami lakások, akkor miért adják oda nekik mikor az összes egy leélt putri lesz, ha banki kölcsön? Olyan nincs :)

  24 éves vagyok, nem egy Ödüsszeuszi kor, de tényleg hányingerem van a mai fiatalságtól és a hatalmas méretekett öltött bűnözéstől.

  Vissza lehetne állítani simán azt ami 1990 előtt működött. Nem sokan voltak őrülten gazdagok, de senkinek sem kellett spórolnia.”
 • 16. @Gabben 2009. szeptember 22. 18:37
  „akkor most mivan még a cigány is lopja a cigányt ejha ez nem meglepőő elhúzhatna az összes valami lakatlan szigetre”
 • 15. tódi 2009. szeptember 16. 12:43
  „Most mégis vannak cigányok ?
  Honnét tudják ,hogy azok?”
 • 14. imre1964 2009. szeptember 16. 08:08
  „Igen fogjanak össze és menjenek a francba ahonnan jöttek.
  Ingyenélő banda.”
 • 13. kolombela 2009. szeptember 15. 18:51
  „Akik eddig nem merhettek a húsos fazékból, megelégedték ezt az állapotot és el szeretnék kergetni azokat, akik már merőkanállal merítenek. Nincs it semmi csodálkozni való. Egyébként mnd a jobb, mind a baloldalnak megvan a maga bűnöző cigány vezetője. A különbség csak annyi, hogy Farkas Flórián (Lungro Dom) elnöke mér kapott a közt. eln-től kegyelmet, Kolor Bán pedig ezután kap. A dolog ilyen egyszerű!”
 • 12. BsBe 2009. szeptember 15. 17:06
  „Ugyan már nem értem a felháborodást. Miért lennének az Ő vezetőik különbek a miénknél. Egy országban élünk. Ha egyszer ebben az országban valaki a hatalom közelébe kerül(t) mielőbb igyekszik megtömni a zsebét, hátha holnap már nem lesz mit kilopni a közös kasszából.
  És ez így megy már lassan 20 éve.
  Mi meg "parasztok" bek...juk. Az a dolgunk, hogy megkeressük ami nekik jár. és itt teljesen mindegy hogy az a vezető magyar vagy roma.”
 • 11. otromba 2009. szeptember 15. 11:35
  „A leendő min.elnök szó nem kell még!Viktor,és kész!
  Ezek a cigó vezetők is a pénzre törnek,nem a beosztott csádékkal törődnek!”
 • 10. gyene 2009. szeptember 15. 10:36
  „Miről is van szó?
  A cigány, nem képviseli a cigányt?
  Aaaaajjjjaaaaajjjjjjjjjj .....!”
 • 9. ggg 2009. szeptember 15. 08:53
  „nem vezető kell ezeknek, hanem felügyelő. kutyából nem lesz szalonna.”
 • 8. kivagyokén 2009. szeptember 15. 08:44
  „-Géza! Hogy van ez?! Egyik Marxista lövi a másik Marxistát?
  - Mama. Tudja, lakva ismeri meg az ember a másikat!

  Hofi Nem szokott hazudni”
 • 7. gamergabor 2009. szeptember 15. 06:24
  „Cigányok tüntettek a cigány politikusok ellen????Kisalföld múltkor a cigáyn szóért bannolás járt!
  ez fejlődés!!!!!!!!!!!!!:)”
 • 6. Sagittarius 2009. szeptember 14. 23:37
  „...weheheheheee, "mindenki azt kapja, amit megérdemel!" A cigók KolOrbánt, mi meg a "gordonkást"! Wazzeeee, azt megértem, hogy a kátrányoshelyzetűek megkapták, de mi miééééért... :-((((”
 • 5. vienna 2009. szeptember 14. 22:18
  „Ugyan már a zorbán mért is vette volna át!
  Meglátszik, amikor valamit is tenni kéne, akkor sunyi és gyáva, egyébként meg azok a hangzatos szavak!
  Szép jövő vár ránk akkor is ha ő lesz.
  Benne van ő is ugyanúgy, csak el kell játszani valakinek az álellenzékiséget, hogy azt higyjék az emberek most jól leszavaztuk a cucikat.
  Fidesz-Szdsz egy tőről fakadt.”
 • 4. Csetneky 2009. szeptember 14. 22:02
  „Pedig mennyi-mennyi pénzt elköltöttek a fent említett szemétládák a roma integrációra. Legalábbis szóban. Azért peersze a saját zsebbe is jutott valamicske. Főleg a Kolompár Orbánéba, aki Gyurcsány testi-lelki jóbarátja. Nem véletlenül született a közmondás: Madarat tolláról, embert barátjáról, Gyurcsányt Kolompár Orbánról lehet megismerni.”
 • 3. Tapmancs 2009. szeptember 14. 21:06
  „Nagyon helyes, Kolor Bánnak már évek óta ülnie kéne. Nem ilyen "vezetők" kellenek nekik.”
 • 2. Jandex 2009. szeptember 14. 20:55
  „Már megijedtem,hogy munkát követelnek!!! :))))))))))))))”
 • 1. Agent 2009. szeptember 14. 20:54
  „Van egy vicc ami hasonlít az esethez, az a vége, hogy "akkor én már csak egy kávét kérek":)A viccet nem írom ide, mert nem "polkorrekt":)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesemondók mesés sikerei

A Benedek Elek-emlékév tiszteletére meghirdetett mesemondó verseny országos döntőjén öten képviselték a megyét. Két kategóriában megyei versenyző lett az első, ők utaznak Sepsiszentgyörgyre.
Tovább olvasom