Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Szabadlábon a pilóta

Szabadlábra helyezte hétfőn a rendőrség azt a német férfit, akinek repülőgépmodellje két ember halálát okozta szombaton Pcsényben.
A rendőrség tájékoztatása szerint a 32 éves férfi ellen továbbra is fennáll a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja. Az ügyész álláspontja szerint nem volt indokolt az őrizetbe vétel, a gyanúsítottat az ügyész szóbeli utasítására engedte szabadon a rendőrség. A német modellező nem ismerte el vétkességét. A nyomozás szakértők bevonásával folytatódik.
A szombati repülőnapon Pcsényben megtartott nemzetközi modellrepülő-bemutatón a szakértők szerint a rendkívül tapasztalt német pilóta gépe, feltehetően rádiózavar miatt, irányíthatatlanná vált, és a mintegy 300 fős nézőközönség közé zuhant. A balesetben egy szekszárdi házaspár a helyszínen életét vesztette, négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A körülmények elemzése során felmerült a rendezvény egészségügyi biztosításának kérdése. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál elmondta: vizsgálat tárgya lehet, hogy a rendezvény veszélyessége vagy a nézők száma indokolttá tette volna-e a mentők készenlétét Pcsényben. A kérdésben illetékes hatóság, az ÁNTSZ képviselője közölte: a törvény értelmében hasonló szabadtéri rendezvényen ezer fő alatt nem kell a szervezőknek egészségügyi biztosítást kérniük, valamint a szombati rendezvény esetében előzetesen annak veszélyességi foka sem tette e zt indokolttá.
Több hétig is eltarthat a baleset független szakmai vizsgálata. Megkezdődött azoknak a szakértőknek a felmérése is, akiktől majd segítséget kérhetnek a további célzott vizsgálatokhoz. Hasonló baleset már történt külföldön, ezért a szervezet felveszi a kapcsolatot, a partnerszervezettel is. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hová utazik nyaralni?

Tovább olvasom