Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Suzuki-megrendelés a Rábának

Újabb jelentős megrendelést nyert el a győri Rába rt. a Suzukitól, ahol új modellt gyártanak.

Újabb jelentős megrendelést nyert el a győri Rába rt. a Suzukitól. A japán autógyártó esztergomi üzemében ez év végétől kezdődik egy új modell sorozatgyártása. A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. móri gyára készíti a járműhöz a hátsó ülésvázakat, valamint az  üléshuzatokat.

A Rába rt. májusban meghirdetett középtávú stratégiája az Alkatrész kft. céljai között jelölte meg a termék- és vevőkoncentrációt, valamint a Suzukival való együttműködést. A megvalósítás fontos lépése, hogy a Rába móri gyárában állítják elő azokat az ülésalkatrészeket, amelyeket a Suzuki az új modelljébe épít be. Folytatódik a technológiai korszerűsítés Móron, ahol újabb hegesztőrobotokkal, modern sorozatpréssel, valamint varró- és szabászgépekkel bővül a gyár.

A japán cég esztergomi gyárába 2001-ben a Rába még közel 7 milliárd forint értékben szállított alkatrészeket, ám 2003-ban – a Suzuki modell- és ülésmodellváltását követően – a forgalom 4 milliárd forint alá esett vissza. Az új beszállítási megállapodás révén a Rába visszaszerezte korábbi piacát, amelynek köszönhetően 2005-ben mintegy 5 milliárd forint értékben szállít a Suzukinak. A most elnyert megbízás után ez az érték 2006-ban várhatóan újra eléri a 7 milliárd forintot.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovákiai királynő: Csaplár Erika

Egy autót és egy televíziót is nyert a Szépség Határok Nélkül szlovákiai szupergyőztese. Tovább olvasom