Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Súlyos gázolás

a buszmegállóban

Folytatás az 1. oldalról.

Nikolettet perceken belül a megyei kórházba szállították, ahol édesanyja és nevelőapja kérésére csak annyit árultak el orvosai, hogy súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a gyermekintenzív osztályon.
Úgy tudjuk, komoly fejsérülést szenvedett, s egyik térde is eltört az ütközésnél; koponyasérülése annyira súlyos, hogy a baleset helyszínére érkező mentők több mint negyed óráig küzdöttek, mire sikerült stabilizálni az állapotát, s a kislányt elszállíthatták.
Hogy miért hajtott fel a Suzuki sofőrje a padkára, azt egyelőre vizsgálja a rendőrség, annyi azonban már biztos, hogy a vérében nem találtak alkoholt. Az elsődleges megállapítások szerint valószínűleg túl gyorsan hajtott, amikor elvesztette uralmát a jármű felett.
– Pedig komoly, megfontolt fiú, soha nem volt rá jellemző sem a vagánykodás, sem a száguldozás. Éppen munkába indult a közeli bútorgyárba, s mivel időben elindult, úgy tudom, még csak nem is sietett... – mondta tegnap este a huszonkilenc éves férfi édesanyja. Tőle tudjuk azt is – mivel fiával tegnap nem sikerült beszélnünk –, hogy állítólag a csúszós úttest miatt sodródott ki az autó a szinte egyenes útszakaszon. „Tejfölös volt a reggeli ködtől, nagyon csúszott az út” – mondta az édesanya, aki szerint fia pontosan ismerte az utat, s tudta azt is, hogy a buszmegálló után enyhe jobb kanyar következik, hiszen minden reggel arra járt dolgozni. Igaz, csak két héttel ezelőttig, korábban ugyanis rendre gyalog tette meg a munkahelyére vezető néhány kilométeres utat... A sofőr egyébként könnyebben sérült az arcán és a kezén, így őt már tegnap hazaengedték a kórházból.
Az elgázolt kislány nem egyedül állt a buszmegállóban; hárman várakoztak, a többiek azonban beljebb álltak, az üveges váróban, így csak Nikit sodorta el az irányíthatatlanná vált autó. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy hetedikes nővére, Kriszti, akivel minden reggel együtt indulnak iskolába, tegnap éppen nem volt vele; úgy tudjuk, orvoshoz ment, így Niki egyedül indult el a Marcalvárosi Közoktatási Központba.
A kislány szülei, akik az egész napot a kórházban, gyermekük életéért aggódva töltötték, nem kívántak megszólalni, kérésükre orvosai sem adnak bővebb felvilágosítást a kislány állapotáról. Nikit két nővére és bátyja is hazavárja, reméljük, hamarosan gyógyulásáról számolhatunk be lapunk hasábjain.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csodálatos buzdítás

Nehéz szavakat találni annak a húsztagú győri szurkolótábornak a dicséretére, amelyik a… Tovább olvasom