Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Súlyos depresszióban szenvedett Ophélie Bretnacher

A Csepel szigetnél holtan talált Ophélie Bretnacher táskája mellett a Lánchídon hányásnyomok is voltak, ám ezek nem diáklánytól származtak. A rendőröknek más, Ophélie-re utaló nyomot sem sikerült rögzíteniük a hídon, írja a Blikk. A Népszabadság arról ír, hogy a lány összeveszett szüleivel és valószínűleg depressziós is volt, ami magyarázhatja öngyilkosságát.


Nincsenek arra utaló nyomok a Lánchídon, hogy Ophélie Bretnacher a hídról beugrott volna a Dunába, annak ugyanis nyoma maradt volna a hídon is és a testén is, írja a Blikk. A Budapesten tanuló, 22 éves francia diáklány tavaly december 4-én tűnt el a Lánchídnál. Holttestét február 12-én találták meg a Csepel szigetnél.

A Blikk felidézi, hogy a lány táskáját december 4-én a pesti oldalon, az első pillér kiugróján találták meg. A táska mellett hányásnyomokat is találtak, ezek azonban nem lánytól származtak. A minták elemzése után nemcsak az derült ki, hogy nem a francia diáktól származik a hányadék, de az is, hogy az az eltűnés éjszakájához képest jóval korábban került a hídra - mondta a Blikknek Bodnár Zsolt, a BRFK bűnügyi főigazgatója.

A BRFK-n felállított külön nyomozó csoport egy teljes napot szánt a Lánchíd átvizsgálására. A térfigyelő kamerák képein látható, hogy a lány nem viselt kesztyűt. Az ujjlenyomat-szakértők beporozták az egész hidat, az aszfaltról még a port is felporszívózták, de nem találtak sem ujjlenyomatot, sem a lánytól származó elemi szálakat vagy DNS-mintákat.

A rendőrség szerint a lánynak a híd korlátját nem kellett megfognia, mert az elég alacsony ahhoz, hogy akár az egyensúlya elvesztésétől átforduljon rajta. Egy peremre is felállhatott, amelyről még könnyebb kizuhanni. A sodrásiránnyal szemben azonban az öngyilkosok nem szoktak a Dunába ugrani.

A Népszebadság szerint Ophélie decemberi eltűnése előtt állítólag összeveszett szüleivel. Budapesten akart maradni és a Franciaországban rá váró gyakornoki állást is vissza akarta utasítani, de ezt szülei ellenezték.

A lap szerint Ophélie öngyilkosságára magyarázatot adhat a szüleivel való vita, amelyről egyébként a rendőrség nem tud. Korábbi hírek szerint a lány laptopjáról a család több fájlt törölt. Ophélie szülei annyit ismertek el, hogy egy fotót töröltek, amelyen Ophélie egy hatalmas korsó sörrel pózolt Prágában. Nem akarták, hogy bárki "alkoholistának" nézze lányukat.

Több jel utal a francia lány súlyos depressziójára. Ophélie II. kerületi albérlete nagyon elhanyagolt képet mutatott, amikor a nyomozók átvizsgálták: penészes élelmiszermaradékok kerültek elő a szétszórt holmik közül. A lap szerint a depresszióra utal a lány alkoholfogyasztása is: a lány az eltűnése előtti órákban hét sört és ugyanannyi felest ivott meg, nem először tett így, de állítólag jól bírta a szeszt.Korábban:

A helyszínelők semmiféle nyomot nem találtak a Lánchídon, ami a decemberben eltűnt francia diáklánytól, Ophélie Bretnachertől származott volna - írja a Blikk.

Bodnár Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a lapnak azt mondta, hogy sem ujjnyomok, sem elemi szálak nem voltak és még az a hányadék-tócsa sem a lánytól való, amit az elhagyott táskája mellett találtak.

Bodnár Zsolt szerint a lány vagy egyensúlyát vesztve a korlát megfogása nélkül esett a vízbe, vagy felállt egy peremre. A nyomozók szerint azonban, ha a lány onnan ugrott volna a Dunába, annak lett volna nyoma - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 10. Goldmund 2009. február 23. 20:32
  „Egyetértek az 5. hozzászólással!
  Ennyi pia egy átlag 80 kg-os, italozásban közepesen jártas embert is fejre állítana. Pláne, ha nem először tett így, hát akkor nagy szeszkazán lehetett a csaj - vagy kacsa az egész (szerintem ez utóbbi).”
 • 9. RickCartman 2009. február 23. 14:52
  „Lám-lám, napokkal ezelőtt már hozzászóltam a sok fröcsögő levélhez:akkor mindenki gyártotta az összeesküvés-elméleteket, emberrablást, gyilkosságot, mocskolták a rendőrséget-na most itt van...Pedig olyan egyenesen járt, irták, meg fekete taxi ,meg minden, nincs itt semmi titok:beleugrott, beleesett, tök mindegy, aki depressziós, amúgy sem szokta világgá kürtölni, hogy mi baja.Arra meg tényleg nem figyelt fel senki, hogy éjszaka kellős közepén, idegen országban, fiatal lányt(de Bárkit!!!) az állitólagos NAGY Barátok miért engednek el, pláne piásan ,egyedül hazasétálni?A vele piáló haverjainak semmi lelkifurdalása sincs?Egyszerűbb a rendőrséget szidni, ugye?”
 • 8. andy 2009. február 23. 14:26
  „Nekem egy kissé furcsa, hogy 2 hónapig semmi nyom, de a holttest megtalálása után is viszonylag konkrétum nélkül maradtunk, s "megoldásként" egyszer csak be van dobva az öngyilkosság lehetősége, majdnem tényként beállítva a cikkben. Így lesz megoldott akta e haláleset?”
 • 7. lolita 2009. február 23. 13:54
  „Lehet rosszul lett a sok alkoholtol es ez altal esett bele a Dunaba valamilyen uton-modon amir sosem fogunk rajönni.En magam nem hiszem hogy öngyilkos szandekai voltak,bar minden lehetseges.Sajnalom.”
 • 6. aTibi 2009. február 23. 13:45
  „Nem tudom,rosszat írtam?
  Vagy ilyent nem szabad nyilvánosságra hozni,hogy nem az igazságot írják le?

  6. hozzászólás aTibi 2009.02.23. 11:55

  Hát bizony a cikket megjelentető förmedvény is komoly depresszióba szenved!

  Állandóan kitalációkat jelentet meg, a tények helyett!

  Ki ruházza fel ezeket arra, hogy rémképet,-hazugságot kitaláljon, és mint valóság közölje?

  Végre hajthatná azt amit a lánnyal kapcsolatban állít !
  Legalább egyszer bizonyíthatná, hogy igaz írásra is képes!-----továbbiakban,mivel kimúlna, nem kellene,nem tudna, hamis,-hazug "tényeket" közölni!”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. február 23. 11:52
  „Két liter sörtől és 3,5 deci tömény szesztől egy főállású alkoholista is fejre állna, nekem elő ne adja senki, hogy egy 22 éves nádszálkisasszony szellemi egyensúlyát ez nem billenti meg.”
 • 4. upho 2009. február 23. 11:41
  „hirtelen mennyi furcsa adat kerult elo a honapokon keresztul eletvidamnak tartott lanyrol...”
 • 3. T.Kriszti 2009. február 23. 11:30
  „Sajnos szegény lányon már nem segítenek az okozatok, csupán a szülőknek adhat magyarázatot. Végtelenül sajnálom szegény lányt. Bármennyi problémája is lehetett, meghalni ilyen fiatalon biztosan nem szeretett volna. A szüleinek borzalom lehet. Részvétem.”
 • 2. alika 2009. február 23. 11:24
  „Akkor most melyik volt ott előbb?
  A hányás vagy a táska?
  Ha én leteszek egy táskát, akármilyen részegen is, nem teszem hányásba még ha depi is vagyok.
  Viszont, ha hányok, nem hányok táskára amikor hazafelé részegen táskát találok.
  Következésképp: Azt a táskát kidobták egy autóból és egy hányásba esett.
  Nem?”
 • 1. xer 2009. február 23. 11:00
  „Itt biza magas a léc a nyomozóinknak, de sebaj, a franciák majd megoldják az ügyet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn vitázik az Országgyűlés önmaga feloszlatásáról

Döntés várható ma a napi standolás eltörléséről, valamint arról a törvényjavaslatról is, amely alapján az állam készfizető kezességet vállalna a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került emberek lakáshiteleiért. Tovább olvasom