Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Sukorói beruházás - Az Alkotmánybírósághoz fordult Joav Blum

Nem hallgatta meg a három beidézett tanút a sukorói telekcsere kapcsán közokirat-hamisítással vádolt Joav Blum magyar-izraeli üzletember büntetőperének szerdai tárgyalásán a Székesfehérvári Városi Bíróság, a vádlott védője ugyanis fellebbezést jelentett be a bíróság egyik döntése ellen - mondta el a Fejér Megyei Bíróság szóvivője az MTI-nek.

Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint a vádlott betegsége miatt távollétében megtartott tárgyalás kezdetén a védő kezdeményezte: a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz a lakcím-nyilvántartástól szóló jogszabály egyes rendelkezéseinek alkotmányellenessége miatt.

Miután a bíróság ezt a kezdeményezést elutasította, a védő bejelentette, hogy az ügyben a vádlott már korábban az Alkotmánybírósághoz fordult, s kérte, hogy annak döntéséig az eljárást függessze fel a bíróság. A tárgyalást vezető Veseli Éva bíró ezt is elutasította. A döntés ellen Bánáti János védő fellebbezést jelentett be.
Ennek következményeként a tárgyalás akkor folytatódhat majd, ha a Fejér Megyei Bíróság elbírálta a fellebbezést.
A 2009 decemberében kezdődött perben a sukorói telekcsere ügyében ismertté vált Joav Blumot azzal vádolja az ügyészség, hogy közokirat-hamisítást követett el, amikor 2008-ban Sukorón csak névlegesen létesített lakóhelyet, azaz az általa előbb bérelt, majd megvásárolt, leromlott állagú ingatlant nem kívánta életvitelszerűen használni.
A per első tárgyalásán az üzletember azt mondta, hogy tervezte az ingatlan felújítását, a munkálatok megkezdését azonban édesapja halála miatt el kellett halasztania.
A büntetőper több tárgyalását is el kellett halasztani Joav Blum betegsége miatt. Távolmaradása - a kirendelt igazságügyi orvos szakértő szerint - egészségi állapota miatt indokolt.
A sukorói ingatlancsere ügyében polgári peres eljárás is folyik a Székesfehérváron.
A Fejér Megyei Bíróságon június 24-én folytatódó perben a magyar államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - felperesként - az állam tulajdonában levő sukorói külterületi és Joav Blum Pest megyei ingatlanjaival kapcsolatos telekcsere-szerződés semmissé nyilvánítását, az üzletember pedig a kereset elutasítását kérte a bíróságtól.

Olvasóink írták

 • 4. gjozsi88 2011. május 27. 17:55
  „janika!
  Persze tudjuk....magyar tőke kell....kellene!
  Nincs!
  Vagy beengedjük a külföldi tőkét, vagy kopár kietlenség.....ez a választás!”
 • 3. janika 2011. május 27. 11:07
  „Az efféle spekulánsokat be sem szabadna engedni Magyarországra!”
 • 2. Yoav 2011. május 27. 10:12
  „...."nem kivanta eletvitelszeruen hasznalni.."-
  ekkora okorseget!!
  -es miota koteles egy epitesi vallakozo abban az epuletben lakni amit megvesz???
  ki kotelezi ra???SENKI-es-SEMMI!!!!”
 • 1. janika 2011. május 26. 12:17
  „Miért nem a"Jehovához" fordul? Hisz Ő is a kiválasztottak közé tartozik!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OMSZ: sem Magyarországot, sem Szlovákiát nem éri el a hamufelhő

A legújabb számítások szerint sem Magyarországot, sem Szlovákiát és Csehországot nem fogja elérni… Tovább olvasom