Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Sújtólégrobbanás egy krassó-szörényi bányában

Romániában, Európa legmélyebb szénbányájában, a dél-nyugati Krassó-Szörény megyében sújtólégrobbanásban 7 bányász életét vesztette.
A hajnalban történt sújtólégrobbanás 800 méter mélységben történt a 686-os fejtésnél, félórával a váltás lejárta előtt, ahol a baleset pillanatában 12 vájár dolgozott. Hét bányász vesztette életét, az öt sebesültet előbb a megyei kórházba vitték, néhány órára rá azonban kettőt súlyos égési sebekkel Temesvárra szállítottak. Ezek közül az egyik vájár állapota különösen kritikus, ugyanis 60 százalékos égési sérülései vannak.

Seres Péter Krassó-Szörény megye alprefektusa elmondta, hogy a robbanás magyar idő szerint 4 óra 30 perckor történt, amikor a tárnában 68 munkás tartózkodott. A katasztrófát követően mindenki a felszínre jött, csupán az áldozatok vannak még bent, addig, míg megérkezik a vizsgáló bizottság. A prefektus azonban hozzátette: egyelőre pontosan még nem lehet tudni, hogy mi okozta a katasztrófát, feltehetően a felgyülemlett metángáz, ami megnehezíti a lejutást, ugyanis két holttestet még nem sikerült megtalálni. Az eset súlyosságára való tekintettel Kodruc Seres gazdasági minisztert is várják, aki egy szakértő-csoporttal érkezik Bukarestből kivizsgálni a délnyugat-romániai bányarobbanás körülményeit.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 01.20.

Tovább olvasom