Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Stresszoldásnak kötögetés

Az amerikai nők egyre nagyobb számban kötögetnek, és szenvedélyüknek a metrón, vonaton, étteremben

Az amerikai nők egyre nagyobb számban kötögetnek, és szenvedélyüknek a metrón, vonaton, étteremben, könyvesboltban, vagy bárhol hódolnak, ha módjuk van akárcsak néhány percre leülni.

A Craft Council of America által végzett felmérés szerint 2004-ben 53 millió amerikai nő, azaz majd minden harmadik asszony tudott kötni, vagy horgolni - 51 százalékkal többen, mint tíz évvel korábban. S míg a kézimunkázás a köztudatban az idősebb korosztály hobbijaként él, a felmérés kimutatta, hogy a kötés és horgolás leginkább a 35 év alattiak körében hódít. 2002 óta 150 százalékkal nőtt a kézimunkázni tanuló tinédzserek száma, s jelenleg 5,7 millióra tehető a kötni, horgolni tudó 18 alattiak száma. Ugyanezen idő alatt 100 százalékkal növekedett a kézimunkázó 24-35 éves hölgyek tábora - jelenleg 6,5 millióan forgatják a kötő-, vagy horgolótűt - olvasható a Washington ProFile című honlapon.

Bár a kézimunkázás elterjedésével divatba jöttek a kötött sálak, táskák, takarók, ponchók, a kötő- és horgolótűt leginkább terápiás célból, stresszoldóként forgatják. Ennek jegyében született a Stitch'n Bitch,, azaz Kötögess és nyavalyogj elnevezésű klubhálózat, amely lehetőséget ad a szebbik nem képviselőinek, hogy kézimunkázás közben alaposan kipanaszkodhassák magukat asszonytársaiknak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-s képviselők fogadóórája

Dr. Horváth Béla, Varga Gyula és Csonka Tivadar, az MSZP-frakció önkormányzati képviselői hétfőn 18… Tovább olvasom