Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Strandröplabda és -foci a Fertő-parton

Az amatőr kosárlabda-bajnokság már befejeződött, valamint a kispályás foci is a végéhez közeledik, de aki mozogni szeretne, bőven talál még sportolási lehetőséget. Röplabdázhat például a Fertőn.
Esőre áll az időjárás, de azért szűrt napsütés fogad bennünket a Fertőn. Baráti társaság készülődik röplabdázni. Addig, amíg átöltöznek, jut néhány perc a beszélgetésre. Egyikőjük, Szabó Gyula elmondja, kilenc éve röplabdázik, ám az utóbbi években sérülés miatt felhagyott a rendszeres sporttal.

Minden izmot megmozgat

– A röplabda minden izmot megmozgat, egy-egy komolyabb meccs után rendesen kifárad az ember. Az pedig különlegesen jó érzés, hogy nyáron, a szabadban, a strandon játszhatunk. Igaz, a homokban nehezebb mozogni, de bátrabb is ez ember, mert tudja, úgyis viszonylag puhára esik. Érdemes tehát mindenkinek kipróbálnia, egy kis gyakorlás után már könnyen lehet játszani.
– Sajnos, nem sok időnk van a játékra, ma is véletlenül jött össze, hogy lejöttünk a Fertőre – veszi át a szót Busó Zoltán. – Ám azt látjuk, hogy nem igazán használják ki a strandolók a két röplabdapályát. Nekünk viszont edzenünk kell, ugyanis indulni szeretnénk a SÜH-kupán.

Tenisz, teke, foci

Kósa Istvántól, a soproni szabadidősport albizottság elnökétől megtudjuk, a röplabda-SÜH-kupát ezen a hétvégén rendezik meg a Fertő tavon. A hagyományos versenyre előzetesen nyolcvan versenyző jelentkezett.
– Már lezajlott az amatőr tenisztorna, ahol harmincketten fogtak ütőt a kezükbe – tette hozzá az elnök. – Hasonlóan népszerűnek bizonyult a SÜH-túra. A soproni hegyekbe közel négyszázan látogattak ki. Terveink szerint idén is megrendezzük a tekeversenyt. A legnépszerűbb sportágak azonban a kosárlabda és a labdarúgás. Az előbbiben már befejeződött a bajnokság. A labdarúgók egyre izgalmasabb mérkőzéseket játszanak, ugyanis már végéhez közeledik a bajnokság, és szorossá vált a mezőny. Tehát minden pont nagyon számít a feljutás, illetve a kiesés szempontjából.
Kósa István elmondta még, csak a kispályás labdarúgásban közel 2500-an sportolnak rendszeresen. A városi önkormányzat úgy támogatja az amatőr sportolókat, hogy kifizeti helyettük a pályák bérleti díját. A játékosoknak csupán a bírók költségeit kell megtéríteniük.

Kapcsolódik a turizmushoz

– Azt látjuk, az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül a szabadidősport Sopronban – folytatta Kósa István. – A jövőben számunka az is nagy eredménynek számít, ha a mostani színvonalat meg tudjuk tartani. Az egyes sportágakban immáron nem várható nagy létszámemelkedés, hiszen aki sportolni akar, az már tagja valamelyik csapatnak. A szervezéssel viszont továbbra sem szabad leállni. Véleményem szerint a szabadidősport és a turizmus nagyon is összefügg. Csak példaként: az augusztus 20-i Sopron-kupára tavaly 4300 induló jött el, akik átlagosan 2,5 vendégéjszakát töltöttek el a városban. Nem kis feladat volt számukra szállást találni. Vagy hasonlóan nagy rendezvényünk volt az Atomiádé. Közel 1300 fő három napig tartózkodott Sopronban.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom