Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

Stílusunk az otthonunk

Egy új otthon berendezése sok örömmel jár – s legalább ennyi bizonytalansággal, energiával, és persze idővel. Valljuk be, bármennyire is örülünk új lakásunknak vagy akár irodánkak, alaposan kifáradunk, mire minden a helyére kerül. Szerencsére ma már nem kell mindent a nyakunkba vennünk és üzletről üzletre rohangálnunk, ha minőségi anyagokra, bútorokra, kiegészítőkre vágyunk. Jó esetben elég egyetlen helyre bemenni, ahol ráadásul szakértők segítenek az otthonteremtésben.

Nagy Rita lakberendező, a győri d-stúdió vezetője hét év tapasztalatával döntött úgy, hogy létrehoz egy olyan helyet, ahol az igényes vásárlók a minőségi termékek mellé szakszerű tanácsadást is kapnak, ahol a padlótól a plafonig mindent megtalálnak, amire szükség lehet.   

- Nagy divat a lakberendezés, rengetegen építkeznek, sorra nyílnak az őket megcélzó üzletek. Miben más a d-stúdió?

- Van egy nagy előnyünk a lakberendezési áruházakkal szemben: mi minden ügyféllel külön foglalkozunk, személyre szabottan ajánljuk neki az egyes termékeket, szolgáltatásokat. Ha bizonytalan a vásárló – márpedig általában valamennyire az -, akár a ház megépítésétől az utolsó függöny felrakásáig „fogjuk a kezét", segítünk megtalálni azokat a darabokat a lakásába vagy munkahelyére, amelyek között jól érzi majd magát. Azokra számítunk, akik minőségi termékeket szeretnének, elérhető áron. Ezt komplexen kínáljuk, tehát mindenben tudunk segíteni, ami a falakon belül található: a padlóburkolattól a függönyökön és a világításon át akár a szobanövények kiválasztásáig. Segítünk megvalósítani a különleges elképzeléseket is, például tudunk egyedi bútorokat készíttetni, vagy megbízható kivitelezőt ajánlani az egyes munkákhoz.  

- Első hallásra úgy tűnik, sok időt spórolhat, aki ide betér…

- Ez így is van. A mai rohanó világban egyre többen vannak – például vállalkozók, üzletemberek -, akiknek a legnagyobb kincs és luxus az idő. Számukra az a fényűzés, ha nap mint nap személyesen kell tárgyalniuk a mesterekkel, vagy ha üzletről üzletre kell járniuk, hogy rátaláljanak a megfelelő stílusú és anyagú bútorra vagy parkettára, hiszen sok esetben csak a munka rovására tudják lecsípni ezeket az időket. Nekik nagyon nagy segítség, ha átvállalja valaki az otthonteremtés időrabló és kellemetlen mozzanatait.

- Sokan idegenkednek attól, hogy a lakberendező segítségét kérjék, talán, mert nem tudják pontosan, hogyan végzi a munkáját. 

- Valóban vannak, akik tartanak attól, hogy ha kiengedik a kezükből az irányítást, olyan dolgokat erőltetnek rájuk, amelyeket nem éreznek a magukénak. Erről azonban szó sincs: mi éppen azért dolgozunk, hogy megtaláljuk a megrendelő stílusának, életvitelének, ízlésének leginkább megfelelő részleteket. Nem véletlenül kezdünk minden munkát azzal, hogy elbeszélgetünk, megismerkedünk egymással.

- Tény, hogy a beszélgetés valóban nem tartozik a legtöbb üzlet „fegyvertárába". Miért van rá egyáltalán szükség?

- Ilyenkor szóba kerül számos olyan kérdés, ami befolyásolhatja a lakás berendezését: hány tagú a család, milyen az egyes családtagok életvitele, gyakran hívnak-e vendégeket… A laikus nem is gondolná, hogy ilyenkor még az is számít, bulizós-e a ház lakója, hiszen ahol házibulik várhatók nagy társasággal (lásd: nagy igénybevétellel), oda másképpen kell burkolatot választani, mint például egy konszolidált kisnyugdíjas házaspár otthonába. Ugyanígy nem mindegy, milyen festék kerül azokra a falfelületekre, amelyekhez esetleg a rajzkészségüket most próbálgató kisgyerekek is hozzáférnek…  Ráadásul vannak dolgok, amelyekre sokszor a megrendelők sem gondolnak, például hogy a gyerekek hamar felnőnek, s egy kiskamasz teljesen más környezetben érzi jól magát, más berendezésre van szüksége, mint egy óvodásnak. Ilyenkor eleve úgy választjuk ki a bútorokat, színeket, kiegészítőket, hogy később viszonylag kis befektetéssel át lehessen alakítani a szobát. S mivel igény szerint minden helyiségről színes rajzokat készítünk, tudjuk láttatni azt is, ami még készen sincs. Így eloszlanak a kérdőjelek, nem kell aggódni, vajon tényleg olyan lesz-e minden, amilyennek elképzeltük.

- Érdemes tehát minél korábban kikérni a szakember véleményét?

- Igen, hiszen minél előbb kapcsolódik be a munkába, annál többet tud segíteni. Egyre többen már az építkezés megkezdése, sőt, már a tervrajzok engedélyeztetése előtt felkeresnek minket, így mire lerakják az alapokat, már kialakul egy konkrét elképzelés arról, hogy fog kinézni a leendő lakás, milyen színek, anyagok, hangulat lesz az uralkodó. Ha kiderül, hogy a térelrendezés nem éppen ideális, még időben lehet módosítani a terveket, és segítünk abban is, hogy – a tervezett berendezésnek megfelelően - hova kerüljenek a konnektorok, a csaptelepek, a villanykapcsolók.

- Ahogy körülnézünk a stúdióban, feltűnnek olyan bútorok, kiegészítők, amilyeneket legfeljebb magazinokban látni…

- Mivel folyamatosan figyelemmel kísérjük, mi történik a piacon, felbukkannak nálunk a legújabb anyagok, technikák, ötletek, s tudunk olyan különleges dolgokat is kínálni, amit egyébként nehéz lenne felkutatni. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak a modern lakásbelső áll közel hozzánk, a klasszikustól a fiatalosig minden stílusban otthon vagyunk.  

Második otthonunk: az iroda

- Egyre többen fordítanak gondot arra is, hogy milyen az irodájuk, a munkahelyük. Tényleg olyan fontos ez?

- Igen, mert ha belegondolunk, a legtöbben több időt töltünk a munkahelyünkön, mint otthon! Köztudott, hogy a környezetünk sok mindenre kihat, s nincs ez másképp a munkahely esetében sem. Az iroda berendezése nemcsak a közérzetünkre, a hangulatunkra hat, hanem a munkabírásunkat és a munkánk hatékonyságát is befolyásolja.

- Hogyan lehet ezt megvalósítani? Hiszen a köztudatban még mindig az él, hogy az iroda berendezésének komolynak és hivatalosnak kell lennie…   

- Ma már ez nem így van; szinte tobzódunk a rengeteg különféle stílusú bútorban, a változatos anyagokban, eredeti megoldásokban, így nem okozhat gondot, hogy az irodába ki-ki „bevigye" a saját egyéniségét. A lényeg, hogy az egyéni stílust ügyesen kell ötvözni a funkcionalitással, hiszen itt különösen figyelni kell az olyan praktikus szempontokra, mint mondjuk a világítás.

- Gondolom, a nagy közületi munkáknál még több mindenre kell figyelni.

- A közületi megrendelések, amelyek nagyon fontosak a számunkra, új kihívást jelentenek, hiszen másfajta funkciókat, szempontokat kell figyelembe venni egy étterem, panzió, szálloda vagy üzlethelyiség kialakításánál, mint egy lakásnál. Az érdi földhivatal esetében például egy 540 négyzetméteres tetőteret kellett felosztanunk, úgy, hogy ideális helyen, megfelelő teret kapjanak az irodák, az ügyfélszolgálat, a kiszolgáló helyiségek, s a győri Ipari Parkban is több referenciánk van.

- Köztudott, hogy a környezete sok mindent elárul az emberről. Hogyan érvényesül ez az üzleti életben?

- Valóban, az anyagok, színek, a hangulatok mind-mind információval bírnak. Ezért is nagyon fontos, hogyan alakítja ki egy üzletember az irodáját, hiszen sok esetben az ügyfeleknek, a tárgyalópartnereknek az épületbe lépve alakul ki az első benyomásuk a cégről. Akaratlanul is megfogalmazódik bennük egy vélemény, még mielőtt bárkivel találkoztak vagy beszéltek volna. Ez nemcsak az irodákra igaz; egy étteremben vagy panzióban, ahol több időt töltenek el, kikapcsolódnak az emberek, talán még fontosabb, hogy ezt kellemes, hangulatos környezetben tehessék. Így hathat a környezet közvetve akár a forgalomra, a profitra is! 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klubfoglalkozás

Győr. A Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Psoriasis Klubja ma délután három… Tovább olvasom