Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Spamekben a magyarok a nyerők

A márciusban világszerte küldött emailek több mint 90 százaléka volt spam, Magyarországon volt a legmagasabb - 95,7 százalék - a kéretlen reklámüzenetek aránya - derült ki az informatikai biztonsággal foglalkozó Symantec társaság tanulmányából.

A spamek aránya minden törekvés ellenére egyre emelkedik, 2002-ben csak az emailforgalom 14,7 százalékát, az elmúlt hat hónapban már 86,3 százalékát tette ki, márciusban pedig átlépte, és 7 tizeddel meg is haladta a 90 százalékos határt.

"Ez mérföldkő, de nincs benne semmi meglepő" - mondta a Symantec egyik szakértője, aki szerint további emelkedés várható.
A magyar emailforgalom 95,7 százalékát tették ki spamek, ezzel Magyarországon a "legszennyezettebbek" a postaládák. Dániában 94,9, Olaszországban 94,7 százalék ez az arány. Japánban és Bahreinben is sok a spam, előbbi országban 87,5, utóbbiban 87,4 százalék.
A szektorok szerinti megoszlás is érdekes képet mutat: a legtöbb spamet a mérnökök kapják (94,7), de az oktatás 91,9 százalékkal a második legszennyezettebb, a pénzügyi szektor 89,5 százalékkal a harmadik megelőzve a közszférát (89,1 százalék).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen érettségiznek mint tavaly

Az idén mintegy 140 ezren tesznek valamilyen érettségi vizsgát, körülbelül kétezerrel többen, mint… Tovább olvasom