Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Sószoba ovisoknak, kisiskolásoknak

Délelőttönként az óvodások, délutánonként az alsó tagozatosok vehetik igénybe azt a sószobát, amit Csornán a katolikus közoktatási központban alakítottak ki.
A csornai Margit Kórház segítségével az allergiára hajlamos gyerekek betegségének megelőzésére sószobát alakítottak ki a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ óvodájában. Dr. Krizmanich Mária igazgató főorvos a rögtönzött átadási ünnepségen elmondta, hogy a Kórház 1999 óta az irányított betegellátási modell keretében együttműködik a lakossággal, valamint az iskolákkal, óvodákkal. Az elmúlt években több prevenciós programot is szerveztek. Legfőbb cél az, hogy a gyerekek időben megismerkedjenek a betegségek megelőzésének fontosságával.
Fehér Lászlóné, a katolikus közoktatási központ igazgatója azt a levelet olvasta fel, amit dr. Pápai Lajos megyés püspök küldött dr. Krizmanich Mária igazgató főorvosnak, köszönetét fejezve ki a segítségért. Pintérné Ónodi Zita, az óvoda vezetője arról beszélt, hogy délelőttönként az óvodások, délutánonként az alsó tagozatosok használják a sószobát, ahol hetente legalább két alkalommal húsz-huszonöt percet töltenek énekléssel, meséléssel, verseléssel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyek az iváni romáknak

Az eredeti húsz fővel ellentétben tizenöt iváni roma vette fel a munkát a Tanulmányi Erdőgazdaság… Tovább olvasom