Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Soproni síelők sikerei

A Magyar Diáksport Szövetség a szlovákiai Kokaván rendezte kiváló hóviszonyok közepette a sí diákolimpiát.

Diákolimpia Kokaván

Az indulók között soproni sportolók is voltak és eredményesen szerepeltek. A második korcsoportos (3–4. osztály) fiúk mezőnyében bajnoki címet szerzett a Fenyő téri iskola tanulója, Kubinszky Áron. Három századmásodperccel maradt le a dobogóról Kondor Máté, a Hunyadi-iskola sportolója. A lányok között az Úry testvérek közül Zsuzsanna a negyedik, Csenge a hatodik helyen zárta a viadalt.

Magyar bajnokság St. Lambrechtben

A Magyar Sí Szövetség már évek óta a hóbiztos ausztriai síterepen, St. Lambrechtben rendezi az országos bajnokságot, minden korcsoportban. Így volt ez ebben az esztendőben is, s február utolsó hétvégéjén magyar síelők népesítették be a hegyoldalt. Soproni sportolók is részt vettek a bajnokságon, s mindjárt aranyéremmel térhettek haza. Kubinszky Áron, aki a diákolimpián is sikerrel szerepelt, a gyermek II korcsoportban magyar bajnoki címet szerzett. Ugyanebben a korcsoportban a lányok között Úry Csenge a hatodik helyen zárta a viadalt.
A megyei síszövetség is hóbiztos síterepet keresett Ausztriában, s már évek óta a Niederalpokban található Mürzsteg a verseny helyszíne.

Megyei verseny március 19-én

Március 19-én, vasárnap ismét összemérhetik erejüket, tudásukat a megye síelői a Győr-Moson-Sopron megyei síbajnokságon. A versenyre a helyszínen lehet nevezni 9–10 óra között az alábbi korcsoportokban: óvodás, gyermek I és II, serdülő I és II, ifjúsági, felnőtt, senior. A verseny 10.30-kor kezdődik óriás-műlesiklásban.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éves uniós útiterv a nemek közötti egyenlőtlenség ellen

Az EU a nemek közötti egyenlőség központjának felállításával és egy ötéves „útiterv"… Tovább olvasom