Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

SMS 07.03.

MUNKA, MEGÉLHETÉS

• T. Bori! Arra nem gondolt még, hogy a diploma helyett szakmát kellett volna tanulni? Az együttélés a szülőkkel, gondolom, nem nyerő!
Nixe 
 
• Nem értek veled egyet, Tischler. Amíg multinál dolgoztam, csak egy „humánerőforrásnak" éreztem magam, semmilyen krea-
tivitásra nem volt lehetőség. Mióta hazai vállalkozó alkalmaz, a nehezebb körülmények ellenére is családias a légkör, és a véleményemet is érvényesíthetem a döntésekben.
Z. 

• T. multimunkások! Mikor termel egy alkalmazott milliókat egy maszeknak? Soha! Viszont azt nézi, hogyan lehet minél kevesebbet dolgozni, ha nem figyeli senki. Ha a tényleges fizetésére lenne bejelentve, akkor a járulékokat figyelembe véve 300–400 ezer Ft-ot kellene termelnie, hogy nyereséges lehessen a cég. Ha ismertek ilyen jó dolgozót, azt szívesen alkalmazná bármelyik maszek.
Maszek
 
• Tisztelt Névtelen! Te is beállhattál volna lébecolni, hogy utána nyugdíjaséveidet munkával tölthesd. Hidd el, a nyugdíjas egyenruhások lennének a legboldogabbak, ha nem kellene dolgozniuk, hanem tisztességesen megélhetnének a nyugdíjukból. Mellesleg tipikus magyar mentalitás mással foglalkozni!
Kadisah, Győr
 
• Gyógyszert szerencsére nem szedünk, így a gyógyszeráremelésekről azt mond a kormány, amit akar, nem tudom kontrollálni! De a gyerekem tápszere (3-as, 9 hónapos kortól adható) egy hónap alatt 500 forintot emelkedett! Mi lenne, ha nem támogatnák a családokat, már el se merem képzelni!
L. A. 
 
TERASZOKRÓL, RENDEZVÉNYEKRŐL

• Kedves „folyton kötekedők"! Csak sajnálni lehet benneteket! Ne legyen rendezvény a Fő téren... A kempingben... A Deák téren... Itt se, ott se, amott se. Titeket folyton zavar minden és mindenki! Vagy csak megöregedtetek?! Ti nem voltatok fiatalok?!
Egy nem kötekedő
 
• Kertvárosi részben lakom. Ha ablakot nyitunk nyáron éjszaka, gyakori, hogy kutyaugatásra ébredünk. Részeg üvöltözőket is hallottunk már többször is. Kit jelentsek fel? Mert szeretnék éjszakánként nyugodtan aludni! Viszont ha pár éjjel meginnék 1–1 sört, azt csakis teraszon tenném!
Zoli 

• Köszönet annak, aki engedte a szombati kempingbeli zajongást. Már nem csak a fesztivál miatt nem lehet éjjel pihenni. És nem is a harkain lakom!

• E.-né Anna. Ne hozza összefüggésbe a részeg randalírozókat a teraszon békésen beszélgető és kulturáltan szórakozó emberekkel. Részegek a teraszoktól függetlenül eddig és ezután is járnak majd arra. Addig meg kellemes kikapcsolódást kívánok a hangulatos teraszokon!
Beren

• Teraszok: Győr este tíz óra után egy kísértetvárosra hasonlít! Más városokban még van élet! A részeg randalírozókért, kedves E.-né Anna, szerintem nem a teraszok üzemeltetői a felelősek! Magyar betegség, hogy mindig más portáján akarunk rendet rakni, ahelyett, hogy a sajátunkkal foglalkoznánk!
H. G., Győr

• Menjünk el mondjuk 1 olasz nagyvárosba. Mit látunk ott? Hajnalban tele van a belváros, a vendéglők előtti teraszon ülnek az emberek, és ha akarnak, még vásárolhatnak is a butikokban. Mikor lesz itt ilyen? Most per pillanat azt tudom mondani, hogy soha.
Rácz

• T. Jimmy! A belvárosban lakom, már a nagyszüleim is itt laktak! Rengeteg idős és beteg ember lakik itt, akik csak pihenésre vágynak! Én három műszakban, 6+2-ben dolgozom, hogy el tudjam tartani a családom! Irigyellek téged, hogy az a legnagyobb gondod, hogy este 10 után nem tudod, mit csinálj! De ha gondolod, add meg a címedet, elmegyünk szívesen a te ablakod alá randalírozni! Nem tudom, te mit szólnál hozzá.
Peti

• E.-né  Anna! Ha mindenki úgy gondolkodna, mint te, és minden újat, építkezést megvétózó, még most is a fán élnénk!
Egy terasz felett lakó

• A Széchenyi tértől 100 m-re lakunk, egy 2 és egy féléves gyermekünk van, a férjem dolgozik. A gyerekek este 9-től reggel 8-ig alszanak, és mi is tudunk pihenni. Mi szeretünk itt élni, örülünk, hogy közel vannak a programok. Egy hangulatos, nyüzsgő belvároshoz igenis éjjel-nappal hozzátartoznak a teraszok, mint a világ más tájain! Kíváncsi vagyok a notórius feljelentgetőkre, ők is vállalják-e az arcukat a nyilvánosság előtt, mint a vendéglősök?
H. E.

• A teraszon szórakozó, beszélgető emberek a legtöbb esetben kulturáltan viselkednek.
N. M.

• Kedves Kacu! Olyan megoldást kellene találni, ami mindenkinek jó. Nem csak a 4 nap VOLT-fesztiválról van szó. A Lövérekbe évtizedek óta pihenni járnak az emberek, mert csendre és nyugalomra vágynak. A pihenéshez mindenkinek joga van és amúgy is „mindent lehet, ami másnak nem káros"! Ráadásul az sem szerencsés, hogy a fesztivál a szanatórium közelében van. Kicsit kijjebb kellene vinni a rendezvény helyszínét.
Tisztelettel: Dave 

• Felesleges terasz nyitva tartásáról vitatkozni. Annyi a szúnyog, hogy lassan senki sem fog kiülni! Vagy így akarja az önkormányzat megoldani a teraszügyet?
Manya

• Próbálj szűk belvárosi utcában lakni, minden éjjel a zenéből csak a basszust hallgatni. Közben pedig a hangos nevetést, kurjongatást, a dobogón való trappogást érzékeled. Képtelenség aludni. A belvárosi kerthelyiség-üzemeltetők pedig kertvárosi házukban csendes helyen alszanak. A reklamáló lakónak nem köszönnek. Pedig ők jöttek a mi közelünkbe, nem mi az ő ablakaik alá. Nem irigység, csak mi is pihenni szeretnénk 10 óra után.
Egy Kazinczy utcai lakó

• Szerintem legyen kijárási tilalom tíz után. Aki a teraszosok ellen van, nem tette ki a lábát húsz éve Győrből. A belvárosban az a vonzó, hogy a teraszon gyönyörködhetek a kivilágított, nyüzsgő városban. Jó példák: Prága, Salzburg, Krakkó...
„Boba Fett"

• Állítsanak kamionkommandót is a teraszkommandóval egy időben a Fehérvári útra, hogy éjszaka mi is tudjunk aludni!
Jancsifalu

GYÁSZ ÉS A KERESZT
 
• Gyászban? Ezek után, ahol meghal egy ember – kórház, sétálóutca, buszmegálló stb. –, állítsunk sírkövet?! Temető lesz az ország! 
 
• Kedves Zoya! Mondják, az idő megoldja a dolgokat. Az útszéli halálemlékekkel az a baj, hogy nyomasztóak. Te tudod, akik ismerték, tudják, de ahogy a temetőben sokszor megállok idegen sírok előtt, úgy út mentén ezt nem teszem. Felmerült bennem, hogy esetleg ezen emlékműveket a hozzátartozók azért állítják, mert ők maguk tartanak attól, hogy esetleg esélyt kap az idő... Mert nekem, aki csak arra járok, mindegy. A gyászt belül éljük meg és nem út menti emlékművekkel kellene stimulálni. Nem biztos, hogy a 18 éveddel mindent tudsz a fájdalomról.
Szilvi

• Felháborító, hogy mennyit foglalkoznak azzal a kereszttel! Nem elég a baja szerencsétlen embereknek, hogy elvesztették a szerettüket? Mindenfelé látni ilyen mementót, senkit nem zavar. Ez is inkább tanulság lehetne a piroson áthajtóknak!
Ata

• Akinek fáj a sínek melletti kereszt, azoknak alighanem a vallási jelképpel van bajuk!
Fox

 
KÖZLEKEDÉS

• Nem ismerik a hatóságok a közúti jelzőtáblákat? 26-án a Virágpiacnál álló rendőrök és közterület-felügyelők szerint a műanyag lánc felülbírálja a tábla jelentését! Ezen a helyen tiltott a Klastrom vendégei részére a parkolás, a portás mégis elkergethetett bennünket, hiába tettem panaszt a rendőrnél!
Watson
 
• Kedves l.! Teljes mértékben egyetértve veled, csatlakozom a kéréshez! Mi a Malom u. legelején lakunk, a megálló tehát közel van. Ám van 2 gyermekem, akiket féltek a rendkívül veszélyes 83-as főút forgalmától. Szinte havonta van itt kisebb-nagyobb baleset.
Jelige: B.

• Győrnek új bevásárlóközpontja épül a Fehérvári úton!  Hurrá! Átépítik a kereszteződést is. De jó lesz! De hogy miért nincs ott egy rendőr du. 2-kor, ha nem működik a lámpa, azt nem értem.
Üdv: Bikini
 
 • Az új lakópark felépülése miatt szükségessé válna a Malom úton egy 40-es autóbusz-megálló. Sok embert érint. Tisztelt Volán! Végezzen közvélemény-kutatást!
Cseresznyés utcai lakos

• Sopronkövesden, a Kossuth u. 22. számú ház előtti bokor a Petőfi utcából kihajtó autósokat zavarja a kilátásban és baleset forrása lehet! Megkérem az illetékeseket, ez ügyben intézkedni szíveskedjenek!
Köszönettel: Zebedeus 

EZ + AZ

• Hivatalokban ritkán tapasztalt udvariassággal és empátiával fogadtak a győri okmányirodán! Elveszett igazolványom akartam bejelenteni, pénteken, amikor nincs is ügyfélfogadás. Mégis szívesen láttak és intézkedtek az ügyemben. Köszönöm a hölgyek hozzáállását, a 7-es ajtó mögött dolgozó hölgyét külön is! „Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes."
H. Zs., Győr  
 
• Köszönöm Ferinek a kedves sorokat.
A nővér Sopronból

 • Köszönöm annak a becsületes házaspárnak a kedvességét, akik június 28-án, szerdán Győrben egy nagyáruház előtt a bevásárlókosárban felejtett autóstáskámat megtalálták és a benne levő pénzzel, iratokkal együtt visszajuttatták számomra.
Sz. Gy. 

• Hol vannak a szakmunkások?!  El szoktak az emberek a  kemény munkától, és lenézik a megmaradt szakmunkásokat! Ha megfizetnék őket, nem lenne gond!
Angel

• Hol vannak a szakmunkások? Amíg az anyagi megbecsülésük egyenlő a nullával, addig nem is lesznek sehol. Ilyen egyszerű az egész.
Szaki

• Hiányolják, hogy az emberek nem mennek szűrővizsgálatokra, közben bevezetik a vizitdíjat. Érdekes ellentmondás.
Öcsi

• Köszönet a győrújbaráti gyermektáborban táboroztató pedagógusoknak, hogy nyári szün-
idejükben fáradságot nem kímélve, csodás, életre szóló élményekkel ajándékozták meg gyermekeinket!
Marcalvárosi 4. a

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alan Shearer: Rooney húzzon be egyet Cristiano Ronaldónak

Alan Shearer arra biztatta Rooneyt, hogy a Mancgester United felkészülésének kezdetén az legyen az… Tovább olvasom