Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

SMS 06.03.

Mindennapi gondjaink

• Tisztelt illetékesek! A graffitis „művészek" tuti, hogy készülnek az új aluljáró átadására, önök is? Én szánnék rájuk egy kis időt, biztos siker. „Városvédő"

• Nézzétek meg Győr képét a neten. Az online webkamera egy félhavas mezőt mutat. Hideg van, de ennyire talán nem! A legkisebb településeknél is élő, mozgó kamerakép látható! Ez talán nem igényelne milliókat, csak egy kis jó szándékot, odafigyelést! Brinyo

 • Felháborít, hogy a kistermelők minden évben újhagymaként árulják az előző évben földben hagyott, újra kihajtott hagymát, ráadásul ugyanazon az áron! Sajnos, engem nem tudnak átverni, „városi paraszt" létemre ránézésre tudom a különbséget! Üdv: Egy hagymazabáló

• Nem tudom azt megérteni, hogy az izgalmas, értelmes filmeket miért este 10 óra után kell adni, és az Amerikai pitét miért adják le 1 éven belül 4-szer! Attila

• Orvosi ügyelet: annak idején 1 hetes babám már 6 órája sírt megállás nélkül, ügyelet nem jött, be kellett vinni gyalog. Január volt, mínuszok! H.

• A kristálycukor ára az egyik bevásárlóközpontban 3 hete 169, két hete 185, most 209 forint. No comment! 1 nagycsaládos

•  Köszönjük szépen a 6 órai ébresztőt a Győrhő szakembereinek. A negyed órán át tartó, járó teherautó-motor – a betolató sípolással együtt –, a csörömpölés, kalapálás megtette a hatását. 2 éves kisfiam, mi és még sok száz ember riadt erre. Télen a hajnali 5 órás fémlapátos hótakarítást is megemlíthetném e probléma kapcsán. Önök 24 órások, tudom, de az egymás mellett élésnek vannak alapvető szabályai.   Ez elsősorban lakó-pihenő terület, nem iparterület. Köszönettel.
Egy  nyűgös baba álmos anyukája, Győr

•  Politikusok, igazgatók szerint a vizitdíj megszünteti a hálapénzt. Mindenki tudja, hogy semmi köze sincs hozzá, még annyi sem, mint a kórházi számláknak. Az igazi cél: a közvélemény figyelmének elterelése, manipulálása.
Deák, Sopron

Még mindig a pofonról
 
• Védtelen, kiszolgáltatott gyermekeket feltételezett jelzőkkel vagy tettlegesen bántani könnyű! Sajnáljuk és irigyeljük tőlük a gyermekkort? Ki lesz hasznosabb tagja a társadalomnak? A vidám, felszabadult, kiegyensúlyozott, vagy az agyonszabályozott, szorongó gyermek, aki érzelemmentes, agresszív, zsarnok felnőtté válik?
Gyermekpárti, Győr

• Elcsattant pofon...   Egy gyerek sem születik rossznak. Nevelés kérdése.
Egy szintén anya

•   Kedves anyuka! 9 éves korára már tudhatná a gyermeke, mikor hogy kell viselkedni. A templom az Isten háza. Ezek szerint a gyereket semmi sem korlátozza. Csak egy a fontos, a formai dolog, hogy a gyerek elsőáldozó lehessen és hogy sok ajándékkal halmozzák el.
K. M. 

•  Sok szülő elkényezteti, félreneveli a gyermekét. Köszönet a pedagógusoknak, hogy igyekeznek korrigálni a nevelési hibákat. Inkább egy időben elcsattant pofon, mint egész éves fegyelmezetlenség. 

•  Egy másik mosonmagyaróvári templomban is elcsattant egy pofon! Azt viszont az atya adta egy kisfiúnak. Mi, szülők a döbbenettől csak némán egymásra néztünk. A pap ideges volt a sok hiányzó miatt. Nem azokon kellett volna kitöltenie a mérgét, akik megjelentek és az egész délutánt ott töltötték.   Sok gyerek ért a szóból is. Az elsőáldozás szép volt, csak kár volt az azt megelőző eseményekért!
„Egy szemtanú anyuka"

• Hitoktatói pofon? Milyen jogon? Meg kellene kérdezni a hitoktatót, miért nem tud olyan órát tartani, ami leköti a gyerekek figyelmét! A hittan nem matek, ami kötelező, a hittant meg kell szerettetni a gyerekkel. Ha erre a hitoktató nem képes, komoly pedagógiai gondokkal küzd. A verés nem jó példa. Ha már a hitoktató is azt „tanítja", hogy azt a helyzetet, amit szép szóval nem tud megoldani, ütéssel oldja meg, milyen lesz a felnövekvő nemzedék?
Háromgyerekes apa, M. óvár 
 
   
Sportügyek

• Megint dicsérik a magyar válogatottat, de ez barátságos meccs volt! Mi lett volna, ha tétmeccs? Akkor nem 3–1-re, hanem más eredményre kapunk ki! Teljesen mindegy, hogy ki a szövetségi kapitány, ha játékos meg nincs! Ja, és mi lenne, ha Torghelle helyett az MTK-s Kantát választanák be a válogatottba!
Barna

 • Kedves vámos! Tényszerűségre alapuló SMS-edet köszönjük, valószínű, az irigység szól belőled, bizonyára egy fel nem fedezett helyi futballsztár lehetsz, aki nem kerül be a csapatába. Vagy csak irigy az eredményeinkre. Sajnos a sport olyan, hogy az a csapat nyer, akinek jó játékosai vannak, nem az, akinek helyi játékosai vannak. Az, hogy valaki hol született, az nem érdem, hanem állapot.
Halacska
 

Közlekedés
•  Miért gondolják azt az emberek, hogy ha bekapcsolják a kocsijukon a vészvillogót, akkor tilosban is nyugodtan megállhatnak...?
Eszgyé 

•   Kedves autóstársam! Ha meghallod a sziréna hangját az útkereszteződésben, akkor figyelj és ne tégy úgy, mint egy mazsola, segíts neki a továbbhaladásban.  Csütörtökön 11.30-kor Kapuváron a 85-ös kereszteződésében útburkolati jeleket festettek, a lámpa ki volt kapcsolva, egyes vezetőknek ez maga nagy probléma, és még akkor jön egy szirénázó mentő...
Zorró

•  A Szentiván és a hűtőház közötti útszakaszon meddig kell még a gödröket kerülgetni? Nem mindig sikerül időben észrevenni, olyan sok van! 
 
 
Boltok, eladók

•  Sz., Győr! Ha nálad olyan árak lesznek, mint a kínaiaknál, olyan választék és vevőcentrikus kiszolgálás, mint az osztrákoknál, neked is megéri majd este 8-kor is nyitva tartani. Neked, Zolinak és sok más kereskedőnek végre tudomásul kéne venni: ti éltek a vásárlókból, nem fordítva. 30 éve dolgozom folyamatos munkarendben, azaz éjjel-nappal, vasárnap és ünnepnapon is készenlétben. Ha majd teher lesz a munkám, munkakört változtatok. Addig viszont, mivel a szolgáltatásban dolgozom, kénytelen vagyok belátni: annak az igényeit kell teljesíteni, aki a szolgáltatást igénybe veszi és fizet érte.
 1 szolgáltató, egyben vásárló

•  1 eladó! Gyere 16 órát dolgozni velem!

Erről-arról

•  Nem vagyok kőkorszaki szaki.  Hol a demokrácia? A kisvállalkozások számítógépes adattovábbításait az adóhivatalnak miért kellett bevezetni? Hol a számítógép és a hozzáértés, s ki fogja ezt adni, illetve finanszírozni, pláne megtanulni? Nem mindenki számítógépes zseni. Az eddigi bevallások nyomtatványait még valahogy kitöltöttük és feladtuk az APEH címére. Hány kisvállalkozó tud könyvelőt fizetni?
Adózó

• Örömmel fogadtuk H. Z.-né kónyi nagymama elismerő szavait. Köszönjük!
Kónyi óvónők

• Nem lesz baj, ha a pedagógusoknak beszigorítanak. Most napi hány órát dolgoznak és mennyi szünet van 1 évben? Ja, és a kedvezményeik? Ez nem megkülönböztetés?
Atti

•  A fiatalok a rájuk háruló stressz miatt gyújtanak rá! Saját körömből is tudom! Mikor megkérdezem, hogy miért gyújt rá, akkor a válasz: sok stressz, idegesség!
BanDita

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliusi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom