Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

SMS 05.08.

Utak és közlekedők

• Tibu! Az a baj, hogy sokan nincsenek tisztában vele, mekkora sebességnél urai még a járműnek!

• Kedves István! Kilenc éve rendszeresen gyorsabban hajtok a megengedettnél, és jé, még nem okoztam balesetet. Pusztán biológiai kérdés az egész. Az adrenalinszintem emelkedett állapota miatt jobban tudok figyelni, és lerövidül a reakcióidőm. Ha lassan haladok, hidd el, jobban megijednek, mint a gyorshajtók egyes veszélyhelyzetekben, amivel sokkal gyakrabban okoznak halálos kimenetelű balesetet.
Dream

• T. Győri motorosok! Sok sikert kívánok jótékonysági tevékenységetekhez, jók az ötletek, szépek a célok. Túráitokat a megfontoltság és az egymásra figyelés jellemzi. Öröm veletek motorozni. A hétvégén találkozunk Győrújbaráton.
Bundzsi

• T. István! Azért lehet belőle baleset, mert a 70-nel autózók mögött 80–100 m-es sorok jönnek össze, pl. Győr–Sopron közötti út! Ha valaki nem tud 90-nel haladni, az ne üljön autóba!
TRL

• T. István! Megint ez a sablonszöveg. Az a baj, hogy ezt a sémát ráhúzzák az összes balesetre, mert kézenfekvő, könnyen bizonyítható. Csak éppen a valós okokról nem beszélnek. Arról nem nagyon esik szó, hogy az autóvezetők nagy része nem alkalmas a közlekedésre, és ha 100 évig vezet sem lesz az, mert nincsenek meg hozzá a képességei. A hozzád hasonló gondolkodású magabiztos szabálybetartóktól meg mentsen meg az ég. A megrögzött szabálybetartókból hiányzik a különböző kialakult szituációk megoldásához szükséges rugalmasság, akkor is ragaszkodnak a szabályokhoz, ha már veszélyes. A magyar KRESZ helyenként rugalmatlan, divatjamúlt. Ha mindenki betartaná 100 százalékban, megállna az élet. Magyarországon jellemző a felszínes tájékoztatás, bizonyos dolgokban a balesetek is ilyenek.
Fly

Üzenetek erről, arról

• Ismét Vicának! Úgy érzem, egy cipőben járunk! Hónapok óta foglalkoznak velem is egyes emberek. Ők már túlmennek a pletykán, napi 10–12 névtelen hívás, ez jelenti az örömüket. Továbbá a sok ál- és másnévén közölt köszöntés, üzenet, levél, sms. Én is meghallgatnám már a másik felet is. Ez tőle függ.
Bornemissza G.

• Zizikének üzenik a Széchenyi tér mellől, hogy a madarak csendben szoktak, és hogy élne itt ő, főként hétvégéken és nyáron (nyitott ablak mellett!), az első szezon végére biztosan tudná, hogy nem a madarak okozzák a nagyobb gondot... A sznobizmus és önzés, gátlástalan, mások nyugalmát semmibe vevő magatartás nagyobb gond! A valódi művészet tiszteli mások pihenéshez való jogát, és nem igyekszik botránkoztatni, főleg nem este tíz után! A kedves műkedvelők pedig keljenek egy éjjel egyig elhúzódó buli után hajnali fél ötkor, és talán menjenek dolgozni!
T. A.

• Andrea! Aktív dolgozó vagyok! A 83 éves anyukám nyugdíjas! Tavaly félhavi volt! Az idén pedig már az első félhavi!
Johanna

• C V,  teljesen igazad van, a közösből mindenki ki akar venni, viszont egyre kevesebb kerül be! Sok ember van, aki feketén dolgozik, akik nem fizetnek adót, tb-t, legjobban mégis ők szidják a kormányt. Őket sajna elkerüli az apeh-os ellenőrzés, és mindig az fizet rá, aki becsületesen dolgozik, befizet minden járulékot!
Zebulon, Beled

• A soproni alpolgármester szerint a városvezetés várakozó állásponton van a Fertővel kapcsolatban. Semmit nem tenni, azzal is várni egy kicsit! Ez megy 15 éve. Gratulálok!
Tom

• Kedves Anita, Győr! Mit tegyek? Nem tehetek az allergiáról. De amint írtam, ez csak az egyik ok. A többi prózai: itt kaptam munkát, s 80 km-ről nem érte meg bejárni.
SZO

• Fiúk, higgyétek el, ha így játszotok továbbra is, a következő bajnokságban már néző is lesz! Vissza fogjátok nyerni a nézők bizalmát! 

• A Rejtős diákokat befogadó hatodik intézmény a Dolgozók Gimnáziuma, mai nevén Felnőttek Középiskolája, amely önállósága okán érdemesült arra, hogy nevét nagy betűvel írják, és aszerint említsék. Tisztelettel:
Alasztics Ildikó tanár 

• Da Vinci-kód. Miért gondolja bárki, hogy a festő üzenni akar a festményeivel? Az agyam durran el, mikor az okosok minden marhaságot belemagyaráznak a legkülönbözőbb alkotásokba!
Medve

• DAC-vezetők! A rangadó előtt fél órával a lakótelep felőli egy pénztárnál kb. 100 ember áll sorban, sokan haza is mentünk... Amatőrök! Leslie

• Justitia! Igen ezt én is tudom! De felháborított az elégedetlenkedés! A dolgozók zöme még ennyit sem kap!
Johanna

• Üzenem annak, aki nyakon lőtte Koroncón az ezüst színű cicámat, hogy legközelebb a fegyver „visszafelé sül el"! Dózsa úti lakos:
K B

• A győri Pátzay P. utcában egy őrült telefirkálja, spray-vel lefújja a lépcsőházak szépen lemeszelt falait, sőt egyik nap egy szürke autót lilára festett. Mit lehet ilyenkor tenni? A lakóknak még nem sikerült elcsípni, de ami késik, nem múlik! Vigyázz „festőművész", mert előbb-utóbb meglincselnek!
Z. és társai

Környezet, védelem, atom

• T. Kálmán! Ez így fals. A szélerőművek lapátjainak magasságában nálunk az év 95 százalékában fúj a szél. Ha egy folyót akár csak egy helyen is gáttal szabályozol, akkor onnantól a torkolatig végig szabályozni kell, így már „csak" járulékos haszon a víz ottani energiája. Pl.: a Dunára Magyarországon két duzzasztómű kéne.
CS.

• Kálmán! Nem tudod jól! A napkollektor már nem drága, és egy hónapja szinte nem fogy gáz a melegvízhez, mert elég a kollektor. Van új technológia, ami olcsóbb és jobb a hatásfoka.
Medve 

• Atom! Igen, igen! Még ez a legolcsóbb. A szénnél és pakuránál tisztább energia. Sajnos az atom rovására még alkalmazzák, ez persze nem csípi a zöldek szemét. Paks elsőként adakozott árvízkárok enyhítésére. Zöldek és ti ? Vagy erre csak a nemből jut?
OKÉ 

• Kálmán! Költözz a biztonságos atomenergiád mellé Csernobilba! Kell a Dunára erőmű, különben elássa magát!
GreenP

• Tisztelt Kálmán! Baleset esetén melyik erőműnél számíthatunk tragikusabb következményekre? A folyóknál a vízhozam számit, amihez nem kell nagy esés, a szelet pedig nagy kiterjedésű sík területen lehet hasznosítani a napenergiáról, pedig nem az volt a véleményem, hogy olcsó. Egyébként köszönöm a véleményét.
D. Z.S.

• Most örülök, mert naponta 1–2 órát irtják a szúnyogokat Győrben egy repülőről. Remélem, így is marad legalább szeptemberig.
Győri

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi műsor

SZOMBAT Tovább olvasom