Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

SMS 05.02.

Választás után

Írjon az a nyugdíjastársam, aki a négy év alatt egyszer is megkapta a beígért 13. havit, mert én nem! Így sajnos visszafizetni sem áll módomban.
Andrea 
 
Sz. Peti! Megint sokan szavaztak rád, de sajnos megint nem elegen. Légy úriember, ismerd el, hogy veszítettél!
Egy szoci

Sportügyek

Bár felejthető meccsen, de újra gázolt a szentiváni expressz, de azért szép volt fiúk!
Bayern

Közlekedés

  Az emberek cselesek, mert azokban az utcákban állnak meg autóval, ahol nem kell fizetni. Egyszóval   Nádorvárosban. Ez még csak hagyján, de meg sem lehetne állni! 
Gergoczi
 Atom

Teljesen egyet értek Suhai Ferenc Imrével: az atomenergia a legbiztonságosabb, legkörnyezetkímélőbb energiaforrás, amelyre nagy szükség van. Csernobil egyszeri kivételes alkalom volt, ilyen többé nem lesz.
Gabi, Győr 
 
 Felháborító, hogy sokaknak más problémája sincs, mint hogy télen havas a járda, tavasszal csípnek a szúnyogok, nyáron meleg van stb. Az én falumban nekem kell gondoskodnom az utcáról, a szúnyogirtásról  és még sorolhatnám. Kaphatók olyan szerek és eszközök, amelyekkel távol tarthatók a vérszívók. Ne a közpénzeket pazarolják el ilyenekre, van annak máshol is helye!
Laci  
 
 George! Számold ki, hogy egy osztrák munkás hány liter benzint tud venni a béréből és mennyit a magyar! Egyébként Szlovákiában is a MOL viszi a benzint, mégis negyven forinttal olcsóbb – hogy is van ez, Okoskák!?
I. 

 Egy nyúli! Ha a felvágott-mérésnél a kesztyűt nem használom, megbírságolnak azonnal. Joggal várod el a tisztaságot, ha házi tej kiméréssel foglalkozik a gazda. Ez igényesség, nem pocskondiázás!
Boltos
 
 Az összes energiahordozó árába van beleszólása a mindenkori kormányfőnek!!!  

  Szúnyoglárvát számolgat a Komszol. Én is számolgatok. Azt számolom, hogy vajon Győr egy négyzetkilométerére hány magyarázkodó   köztisztviselő jut.
 K. G

 A mosonmagyaróvári kutyajátszótér eredményes lesz. Már várjuk. Köszönjük.
Kutyás
 
 Tisztelt D., mit ér az olyan autópálya, ahol nincs le- és felcsatlakozás, ha van, akkor az odavezető utak járhatatlanok? A törlesztés olyan, hogy mire a miénk lesz, ötször vesszük meg. A kormány úgy csinál, mint az egyszeri gavallér, aki a barátját meghívja egy italra, ki-ki alapon: ő kikéri, a haver pedig kifizeti.
Justitia
 
  A benzin árát nem a kormány határozza meg, de az adóját igen! Ausztriában minimum ötször többet keresnek az emberek. Ehhez kell számítani az árakat!
Justitia
 
  Tisztelt Zorro! Hibás a logikád. 1. ha a bajokra csak egyféle megoldás van, akkor minek a költséges választás, hiszen mindenki ugyanazt tudja csak csinálni, 2. ha a baj már megtörtént, akkor az orvoslását nem arra kellene bízni, aki előidézte! Nem?
 Justitia
 
 A kampánynak vége, szavazott a szavazó. De hamarosan rádöbben majd, hogy itt minden eladó!
Justitia
 
  Tisztelt George! A benzinárban igazad van, de ott a fizetés a magyar bérek többszöröse. Számolni is tanulj meg!
 Janó
 
 Emberek, lássunk tisztán: akármelyik párt győzött is, gazdasági megszorításokra szükség lesz! A gazdaságunk működése olyan szabályzókon alapul, mintha nem is lett volna rendszerváltás. A többi kelet-európai ország már évekkel ezelőtt meglépte a fájdalmas változtatásokat, most ezért vannak előnyben.
 K. G.
 
 Röhej! Újrafestik az útburkolatokat. Hol vannak itt utak? Magyarkeresztúr csak légi úton megközelíthető!
Sasa
 
  Szemetelő városatya! A nyugati demokráciában ilyen malőr után szép csendben lemondanak mandátumukról, messze elkerülik a politikát és elköltöznek.
Zöld
 
 Az a baj, mindig csak megszorítások vannak ebben az országban. Hatvan éve hitegetnek, hogy jövőre meg azután milyen jó lesz! Persze... de kinek?
Lecso
 
 Hölgyeim és uraim, én a Fideszre szavaztam, nyert az MSZP-hétvége van és esik az eső, de köszönök annak az ismerősömnek is, akiről tudom, hogy másképpen voksolt, a nap meg majd kisüt, addig a lakásban játszom a három gyermekemmel. Addig boldog vagyok, míg szerethetek és engem is szeretnek.
D.Z.S.
 
  Tisztelt Figyelő! Az átvevők nagyon jól tudják, hogy az általuk átvett dolog milyen úton került az átadó birtokába.
Edgar
 
  BanDita és „sorstársai"! Úgy vélem a szúnyogon kívül zavar benneteket a harangszó, madárdal, ugatás, holdfény, csend ... „Csízül a csízek, és légyül a legyek" (Karinthy). Én és néhány maradi a csendet, a tiszta, benzinfüst-mentes világot szeretném! Kérdés: szoktak permetezni közlekedési zaj, benzingőz ellen? Több ezer watt „zene" ellen?
Zöld K.  
 
   Mennyi türelem kell még? Március közepén panaszt tettem egy banknál a BAR-lista miatt. Mint kiderült, panaszom jogos volt. A bank azonban még mindig nem küldött dokumentációt róla, csak telefonon közölték, hogy jogos volt a panaszom.
megbélyegzett 
 
 A munkanélküliek ünnepelték-e a munkát május elsején?
Figyelő
 
 Bruce! Végre egy korrekt és jogos gondolat! Remélem, mindenki olvasta! Üdv:
J.
 
  Mosonmagyaróváron uniós kutyajátszótér, Beleden életveszélyes gyerekjátszótér. O.K.
Maria
 
 Tisztelt Rák és J.! Az ígért munkahelyek megvannak! A szlovákiai központú magyar cégek szlovák munkaerőnek teremtették! Nem statisztikát, hanem a rendszámokat kell a megyében nézegetni – ők nem itt adóznak! 
 
  OKÉ! Nomen est omen. A neved elárulja: oda tartozol, akik szabad prédának tekintik a teremtett világot, annak minden ásványkincsét. Az atomenergia veszélyes: Hirosima, Nagaszaki, Csernobil... Üzenem: a petróleum kőolajszármazék és drága. Nem erdőket kell az erőművekben tüzelni! A füst, a szmog, a közlekedés „áldása" főként. Az egyre nagyobb árvizeknek is legfőbb okozója. Tehát: fogd vissza fogyasztásod – gátakat a mohóság ellen is!
Zöld K. 
 
 
 
  Soldier. Szerinted az MSZP alakítja a benzin árát ugye, nem pedig a Brent nyersolajtól függ, ami 2005-ben 55 dollár volt, most pedig 74 dollár?!
C3
 
  Irány Párizs, hajrá Barca! Egyébként nem volt a meccsen érvénytelenített gól, mivel Merk bíró már előbb belefújt a sípjába, és VV nem is mozdult a labdára! A döntőt pedig semmiképp nem vették el a Milántól, maximum hosszabbítást.
FCB 
 
 UVB. Te nem hitelből veszed a lakásod, autód, egyéb dolgaidat, ha az túl nagy falat? Fejlődni Te is csak így tudsz. Nem? Hajrá Magyarország!
C3
 
 Murai Tanár úr emlékére! Igaz, hogy csak február óta tanított minket, de örökre a szívünkbe zártuk Önt! Nemcsak kedvessége, odafigyelése, igazságossága miatt, hanem mert a lehető legtökéletesebben tanított minket arra, hogyan legyünk olyan jó tanárok, mint Ön. Hiányozni fognak az órái, Béla bácsi! Biztos vagyok benne, hogy az égi tornateremben és kézilabdapályán is olyan nagyszerű lesz, mint idelenn! Nyugodjon békében, Tanár úr! Tisztelettel:
Kovács Adrienn 
 
 Gyermekkorom idejét idézik elő a hangulatos kis boltok, hova még ma is szívesebben betérek, mint a nagy központokba. Remélem, hogy még sokáig megmaradnak az ilyen kis üzletek, hisz hangulatosak, s jó érzés ilyen helyen vásárolni.
Lali 
 
 T. Soldier! A benzinárhoz semmi köze a kormánynak, azt a világpiaci ár szabályozza. Áremelés, megszorítás mindegyik kormány alatt volt, felesleges állandóan áskálódni!
B.
 
 Vége a választásoknak! Kérem a pártokat, tisztítsák meg a várost a plakátjaiktól. Aktivisták figyelem! Amilyen lelkesen ragasztottatok, olyan lelkesen kéne, hogy leszedjétek, ne bízzátok a természetre. Köszi. Maradok tisztelettel, és független, a tisztaság érdekében.
Dragon, Mosonmagyaróvár
 
 Én szívesebben vásárolok kisboltban, mint a nagy szupermarketekben. Sokkal családiasabb a légkör, és az eladók is kedvesebbek. Szükség van rájuk.
Rita
 
 A győri önkormányzat abból a szabadon felhasználható keretből juttathatott volna pár milliót a szúnyogirtásra. De gondolom ez senkinek se jutott eszébe a közgyűlésen. Meg se lepődök. Aztán év végén sírnak, hogy megint milyen kevés volt a turista. Vajon miért? Mert nem akarják magukat agyoncsípetni, inkább máshol élvezik a szabadságukat, és költik a pénzüket.
Lokálpatrióta
 
 Tisztelt Győriek! Az elmúlt évtizedekben sok dolgot áthelyeztek Sopronból Győrbe. Ne csak a jót vigyék, vigyék el a rosszat is.
Szmöty
 
  Gabi! Te is nézz körül a világban, kíváncsi vagyok hogy vajon utána is ilyen elégedett leszel?
Laci, Écs
 
 Egy nem fideszes! Az esetleges áremeléseknél sem fogják megkérdezni a boltban, hogy ki kire szavazott! Szerencsére... Küldd vissza te, amire nincs szükséged, elvégre te jobban élsz, mint négy éve!
L. A.
 
 Az árvízkárosultaknak ne lélekbú(l)várt küldjenek, hanem pénzt a gátakra, hogy nyugodtan élhessenek! Én, mint MAGYAR, a magam egyszerű módján segítettem.
Ördi 
 

  Ne háborogjunk ha fizetős lesz az egészségügy, mert majd borítékot nem kell adni, meg majd egy szülésért sem kell negyvenezret perkálni. Majd kap vizitdíjat, azt jónapot, majd meglátjuk hogyan lesz nekik jobb...
Egy terhes anyuka 

 
 A szobában is a komszolt várod a szúnyog miatt? Vegyél irtót, mint három éve.
Egy volt falusi

 A benzin minden évben és mindenhol drágul! Egyre fogy a világ olajkészlete, így még tovább fog! Ha nem tartalmazna adót, akkor is folyamatosan drágulna.
PRSO
 
 Kedves HA! Ha a helyzetet katasztrofálisnak titulálod, ezzel viszont a másik szélsőséget szajkózod. Elfogulatlanul nézve, az igazság valahol a rózsás és a katasztrofális között lehet. Nem gondolod? Üdv:
István, Győr
 
 Korona! Az a naiv, aki azt hiszi, hogy a hiányért az ufók a felelősek. Azt a „jó programot" miért nem vezették be négy évvel ezelőtt?
 
 Csakhogy vége lett talán minden idők eddigi legundorítóbb választási kampányának. Itt az idő, hogy Sopronban és környékén a pártok nekilássanak plakátjaik eltávolításához a közterületeken. Úgy gondolom, páran túlzásba vitték a plakátragasztást. Mindenesetre jó takarítást és kapargatást jobbra és balra is!
CSI
 
 Szeretném megköszönni a Gyirmóti rodeó közönségének, hogy besegítenek a „kézi" szúnyogirtásba! Remélem az illetékesek családjából is jönnek „szórakozni"!
Postás N. 
 
 Valaki megmondaná, hogy a kormánynak mi köze van a benzináremeléshez? A világpiacon emelkednek az árak, ezért fizetünk többet.
O., Győr 

Tudja valaki, mennyit ér egy 1994-es ezüst kétszázforintos?

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi műsor

SZOMBAT Tovább olvasom