Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

SMS 01.02.

Év végi  visszhangok

 • „Köszönjük" az éjszakai tűzijátékot, robogatást, a sok szemetet a kertünkben, a tűzoltók jelenlétét az utcánkban. Újévi jókívánság, a gyerekeid legalább annyira féljenek a robogatástól, mint a kutyánk!
Maja, Győr
 
 • A mai nap szebb, mint más. A mai nap senki sem hibás. A mai nap öntse el a szíved a jóság, a szeretet, s ez tartson ki, amíg lehet! Múlik a nap, s múlik az év, ami rossz volt, elmúlt már rég. Holnap egy új évre ébredsz, és ehhez kívánunk nektek nagyon sok szépet és boldog új évet.
(Beküldték dec. 31-én este – A szerk.)

 • Tűzhozónak! Ön vett már olyan petárdát, ami nem durran? Látott már durranástól megijedt, bepisilt embert-állatot? Mert én igen! Durrogtasson ön is a szobában, akkor lesz a neve is igazi: Tűzhozó, büszke lesz önre a családja!
Egy ember-, természet- és állatvédő
 
 • Kedves Neelix! Talán a következő karácsonyra szerezd be a Kör, Átok, Fűrészes és társai filmeket, hátha így ráhangolódsz az ünnepekre! Boldog új évet mindenkinek!
Lilu 1
 
Ízlések és pofonok
 • 23 év tanítás alatt 2 gyereket ütöttem meg. Ők meglepődtek, én belebetegedtem. Soha többé! Pedig egyre több a nehezen kezelhető gyerek és az ok nélkül is támadó szülő. Tiszteljük egymást, emberek!
Pedagógus

 • Tisztelt „A"! Ha az ön gyermeke a jól nevelt kevesek közé tartozik, tiszteletem! Sajnos pont az ilyen „kikérem magamnak" típusú szülők gyermekeiből lesznek azok a vadbarmok, akikre 12–14 évesen semmivel sem lehet hatni. 25 éve a tanár taníthatott, nevelhetett, ma rászólni sem lehet a pofátlan anyuci szeme fényére!
 
 • Kedves „86"! A drága apuka, aki megverte az igazgatót, szintén rokona, ugye? Így érthető, hogy őt még csak nem is említi az SMS-ében. Gondolom, ő jól cselekedett, amiért elégtételt vett az ig. ájulásig verésével. „Verje mindenki a sajátját", ahogy ön mondta, az eljárást pedig remélem, azonnal megindítják.
Batkamanó

 • Valóban, a tanárnak nincs joga megütni egy gyereket. Viszont ebben a dologban is ott tartunk, hogy a renitenskedő, sokszor agresszív gyereknek és szüleiknek vannak csak jogaik. A többségnek pedig tűrni kell a negatív hatásokat. Ha majd az ő kezükben is meglesz a lehetőség ezek kivédésére, akkor lehet csak számon kérni a tanárokon egy-egy elcsattanó pofont.
István, Győr

 • Tisztelt Szigorú! A rendet szeretettel, törődéssel is el lehet érni, nem idomítással! A pénz számolva, asszony verve szemlélet nem lehet a pedagógia alapja!
WEJ
 
Erről-arról

 • K., Győr! Neked nemcsak a szemedre került a ködből, többi részed is ködös!
P. A., Győr

 • Tisztelt Gabi, Győr! Szenteste napján délig nyitva tartó élelmiszerüzlet láttán ne essünk már pánikba! A kenyeret, tejet hadd ne egyem négynaposan! Még az ön kedvéért sem! Az üzletek dolgozóinak össze kell(ene) fogniuk jogaikért! Sajnos sem a kormányoknak, sem az érdekvédőknek nem számítanak az üzleti dolgozók! Az ellenőrök, kik hivatottak erélyesen fellépni, ünnepnap nem dolgoznak! Ennek semmi köze a jó modorhoz. A megoldást a leírtak alapján próbálja orvosolni! B. u. é. k.!
Nixe 

 • Érdekes megfigyelés közvetlen környezetemből, hogy mindig azok követelik a legharsányabban „hol van a pénzünk?", akik maguk bizony alig-alig, vagy egyáltalán semmit sem fizetnek a közösbe. Mondván: ezeknek? Amennyire nem tudják azt, hogy hol van a pénz, annál pontosabb információik vannak mindenféle igénybe vehető támogatásról, kedvezményről, jóváírható kifizetésről.
Köszörűs
 
 • Mikor kivágjátok az utolsó fát, mikor megölitek az utolsó állatot, rájöttök, hogy a pénz nem ehető. Ne bántsuk egymást, emberek! B. u. é. k.!
Ördi

 • Csak egy kérdés: hogyan fognak korrekt módon gázdíjat számlázni, ha a számlán jelzett következő leolvasás várható ideje február vége? Hány köbmétertől fognak emelt díjjal számlázni? Megsaccolják? Biztosan én járok majd jól...
Margaret
 
 • Gratulálok Somodi főszerkesztő h. úr kerekasztal-beszélgetéséhez. Mindenkinek el kéne olvasni, tanulságos!
Thét, Tét

 • Tisztelt Köszörűs! Gy. F. nem a szavazók jelentős többségével, hanem puccsal, majd a nép becsapásával került hatalomra. Költötték a pénzt, több ezermilliárdot, és nem mélygarázst, hanem egy nagy gödröt hagytak hátra. Most abban van az ország! „Minden lánc olyan erős, amilyen erős a leggyengébb láncszem." Egy kormány, egy ország értékét úgy lehet lemérni, hogy megnézzük, mennyit áldoz a leginkább rászorulókra. O. V. alatt a minimálbér több mint két és félszeresére, a kisnyugdíjak hetvenöt százalékkal nőttek! És most? A minimálnyugdíj 25.800 Ft, emelés négy százalék, várható infláció hat százalék! A jövő évi minimálnyugdíj 26.830 Ft. 26.832 Ft járna, de a kormány két forintot lespórolt! És most gondoljunk azokra, akik majd útközben halnak meg, mert a kórház túl messze volt! Boldog új évet!
Justitia

 • Tisztelt Pék úr! Szívből gratulálok a múlt héten megjelent cikkéhez, és ahhoz, hogy ebben a pénzorientált világban ön ennyire becsületes és sikeres tudott maradni, aki mindig a lakói érdekeit tartja szem előtt. Ön egy kivételes ember. Kívánok további sok sikert, és jó egészséget! Tisztelettel:
Egy soproni lakó
 
 • K. Köszörűs, ne a múlton lovagoljon! A jelenlegi „paripának" kéne húzni, ő vállalta, most már bizonyítani kéne. Lárifárival nem érjük be! Tisztelettel:
Éhes disznó
 
 • K., Győr! Először is: egyelőre szólásszabadság van, mindenki úgy hívja a kedvenc miniszteredet, ahogy akarja. Még ha az MSZP a demokrácia felett is akar állni. Másodszor: a miniszterelnököd buta, pökhendi és még sorolhatnám...
Antifletó, Győr
 • K.! Az, hogy ez a pojáca a miniszterelnök, a hozzád hasonló volt KISZ-esek értékmérője. Nem véletlen, hogy 4 év kormányzás után ilyen mélyre süllyedtünk, hisz köztetek Fletó a legértelmesebb.
Zs.

 • Köszörűs, ha így gondolkodsz, csak köszörűs maradsz. Még mindig O. V.-ral foglalkozol. Négy éve nem ő dirigál. Próbálj meg váltani. Akkor hitelesebb maradsz.
Szivi, Győr
 
 • Justitia! Ki kéne tárázni azt a mérleget a kezedben, mert erősen jobbra billen.
Z. K.
 
 • Tisztelt Köszörűs! Nagyon felháborít, hogy tűzoltókkal példálózol, miközben O. V.-t szidod. Nem kapott még vonulós tűzoltó annyit, mint akkor. Sajnos akkor is volt egy P. S. nevezetű miniszter, aki nem oda való volt, de ennek ellenére is jobb volt, mint most. Négy év alatt most kezdjük a második pert a jogos járandóságainkért. 2007-ben a bérünket befagyasztják, elveszik a 13. havi bért, a tb-növelés miatt is 6 ezer Ft-tal kevesebb a bérem, az árak növekedéséről és az inflációról nem is beszélve. Javaslom, néha kapcsolj egy másik csatorna híreire is, mielőtt ilyeneket leírsz.
Egy tűzoltó

 • Jövőre nekem az orvos csak az „X." nevű, olcsó gyógyszert írhatja fel? És ha nálam az „Y." nevű, ami 100 Ft-al drágább, kevesebb mellékhatású jobban hat, akkor megbüntetik az orvost? Ez röhej, vagy Magyarország?
Loganos
 
 • Tisztelt Figyelő! Minden bejegyzett gyógyszert ugyanolyan alapanyagokból kell elkészíteni, ezért nem lehet hatástalanabb! Azért drágább, mert a monopolhelyzetét kihasználva olyan árat határoz meg amilyet akar, mihelyst van konkurencia, leviszi az árait!
Georg
 
 • A vallás olyan, mint a politika. Gyűlölködni miatta balgaság! Emberből vannak a papok is. Példa az inkvizíció vagy a fegyverek megáldása. Mégis, aki templomba megy, jó helyen van, feltéve, ha a szónok nem uszít, politizál. Azt mondja az oltár előtt ... Az Istennek felszentelt, de méltatlan szolgája ... Sajnos van, aki méltatlan. Úgy látszik, az Isten sem lát mindent előre!
 Buci
 
 • Justitia! Hogy mi történt a tüntetésekkor, már lerágott csont! Azt ne mondd, hogy autókat kell felgyújtani meg kirakatokat betörni, mert vesztett X. focicsapat! Igen, megrendelésre történt a tömegoszlatás, a rendet akaró, otthon maradt emberek rendelték! A „Vigyázz kamera!" azért van, mert a rendőr egyet köhint és rögtön 5-en jelentik fel szándékos megfertőzésért!
Georg
 
 • Tisztelt Tubi! Ha O. V. lenne a miniszterelnök, akkor külföldön már Magyarországot nem is jegyeznék.
Független
 
 • Szükségesek az áremelések, tény. Nehezen fogja a nagy többség bírni, tény. De amit az egészségüggyel csinálnak, az burkolt tömeges népirtás. Tessék mondani, a népellenes bűncselekménynek, hol kezdődik a határa? Vajon mikor veszik észre nagyjaink, hogy mennyit ártanak? Felelősöket bíróság elé állítanak-e? Vagy hulljon a férgese?
Rebeka
 
 • Kálmán! A posta 28-án, csütörtökön kapta meg a nyomtatványokat és mi két nap alatt kikézbesítettük minden családnak. Ha valamit nem tudsz, ne vádaskodj!
Egy kézbesítő
 
 • Tisztelt Kálmán! A kutyámat nem okolhatom a kormány kapkodva meghozott intézkedéseiért. Lám, a beadási időpontot áttolták. Ja, azért a kutyámat figyelmeztettem...
Figyelő

 • Az Őslüktetés táncest szervezői gondolhattak volna arra a több tucat emberre, akik a helyszínen vártak! Legalább egy cetlit ragasztottak volna az ajtóra: elmarad!

 • Kedves Bende Ildikó! Szívből gratulálok az Aase-díjhoz! Sok zenés és prózai darabban láttam remek alakításait. Most mégis azokat a régi, kedves emlékeket idézném fel, amikor a vállalat által rendezett nőnapi ünnepségeinkre rendszeresen eljött színésztársaival együtt és remek műsorral szórakoztattak bennünket. Szép énekhangja, tehetsége, kedvessége és közvetlensége mindig nagy sikert aratott. További munkájához hasonló sikereket és jó egészséget kívánok.
E. I.-né, Győr

 • „Tisztelt" fehér autós! Dec. 29-én a babóti elágazás után 16.25-kor majdnem kivégezted az egész családomat. Legközelebb tedd közzé, mikor óhajtasz ralizni!
Pepe
 
 • Ha a benyújtott gázártámogatások 40%-a hibás, akkor a nyomtatványban és a kitöltési útmutatóban nincs valami hiba?
Egy hibásan kitöltő ügyfél
 
 • K., Győr! Stílusod a régi! De te csak fizesd nyugodtan a számlákat, ezt érdemled! Jó egészséget!
Ferenc
 
 • Kedves Egy beteg! Gyógyíthatatlan betegség nagyon kevés van. Az utóbbi időben sokat fejlődött az orvostudomány. Higgye el! Nyugodtan rábízhatja magát az orvosára!
Doktor
 
 • Köszönet a szervezőknek a győrszemerei Szilveszter-focikupáért! Külön köszönet Sz. Gyula bácsinak az önzetlen munkájáért! Hajrá, Szemere!
Szurkoló
 
 • K., Győr! A fletó, kisbetűvel, örüljön, míg becézik, nekem nem miniszterem, én nem választottam meg. A sok hazugságtól csak az orra nő. Legyen Pinocchio!
Lacó
 
 • Tisztelt kommunális, köszönöm a gyors és korrekt intézkedést a kukaürítés miatti reklamációmra. Tíz perc alatt visszajöttek kiüríteni a félig hagyott kukát, és még elnézést is kértek. B. ú. é. k. mindnyájuknak.
R. 2., Győr
 
 • Tisztelt K., Győr! Akit ön és a társai miniszternek hívnak, igenis Fletó: aki bezárja a kórházakat, leépíti a mentőket, hadd hulljanak az emberek, így mindig kevesebbről kell gondoskodni! Igen ám, de neki is kevesebb jut, mert nem lesz, aki adót fizessen! Akkor mi lesz?
Egy eü. dolgozó
 
 • Kedves Gabi, a szocializmusban nemcsak az üzletek voltak nyitva szombaton, de még bizony tanítás is volt. Tájékozatlanságát bizonyára zsenge életkora menti, ha erről nem tud. Eleinte minden második szombat volt „szabad szombat", majd később mindegyik. Üzletek viszont soha nem tartottak zárva a hét várhatóan legforgalmasabb napján, esetleg hétfőn volt egy szünnap. Ma már ezt sem nagyon engedhetik meg maguknak a kereskedők.
Zsazsi
 
 • „Szereti a tik a meggyet, sokan szeretünk mi Téged." Kívánom, hogy minden álmod ilyen szép legyen, mint a CD-d. Boldog új évet, Andriska!
Óvó néni Bősárkányból

 • Aki egyedülálló nyugdíjasként a kis lakását nagyobbra cserélte, ne sírjon az energiaár-emelés miatt. Majd ha ráérek, sajnálom.
Manci

 • Érdekes, hogy Ausztriában is rengeteg nagy autó közlekedik az utakon, és mégis jó állapotban vannak. A befizetett adók összegét az utakra költik! Ezt kellene nálunk is! Minek nekünk útdíj a főutakra? Fizessék, akik nem fizetnek adót!
S.
 
 • Én is egyetértek „K." véleményével. Nem kötelező a közt. elnököt, a miniszterelnököt szeretni, de tisztelni igen! Annyi tiszteletet várj el másoktól, amennyit adsz!
E. M.
 
 • Köszönjük a rábapordányi polgármester asszonynak az adventi műsor szervezését. Külön köszönet a nyugdíjasklub szerepléséért!
Nyugdíjas házaspár
 
 • Tisztelt „Egy fogyasztó"! A nyomtatványokat nem a gáz- és hőszolgáltatók küldik, hanem az államkincstár. Sok fogyasztó nem tudja ezt. Aki nem kapott, az internetről letöltheti: www.magyarorszag.hu. Üdvözlettel:
„Egy szolgáltatós"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár 2006-os álhírei

Tovább olvasom