Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Sky kapitány és a holnap világa

Híres tudósok tűnnek el titokzatos módon, szerte a világon. Hamarosan halálosan félelmetes, óriási robotok jelennek meg s tipornak szét mindent New York utcáin, autókat hajigálva és épületeket zúzva pozdorjává. Ennek a rejtélynek ügyében kezd el nyomozni Polly Perkins, a Chronicle riportere, aki régi szerelmét, Sky kapitányt a bravúros képességű és vakmerő repülős tisztet is megnyeri az ügynek.
rendező: Kerry Conran

forgatókönyvíró: Kerry Conran
operatőr: Eric Adkins
jelmeztervező: Stella McCartney
zene: Robert Elhai, Ed Shearmur, Harold Arlen
vágó: Sabrina Plisco

szereplő(k):
Gwyneth Paltrow (Polly Perkins)
Jude Law (Sky Captain)
Angelina Jolie (Franky)
Giovanni Ribisi (Dex)
Omid Djalili (Kaji)
Julian Curry (Dr. Vargas)
Ling Bai (a titokzatos nő)
Michael Gambon (Paley)
Laurence Olivier (Dr. Totenkopf (archive))

A film sztorija

A film megdöbbentő hírrel kezdődik: híres tudósok tűnnek el titokzatos módon, szerte a világon. Hamarosan halálosan félelmetes, óriási robotok jelennek meg s tipornak szét mindent New York utcáin, autókat hajigálva és épületeket zúzva pozdorjává, kisvártatva pedig a Hindenburg III nevű, gigantikus léghajó landol az Empire State Building tetején.

E sorozatos rejtélynek ügyében kezd el nyomozni Polly Perkins (Gwyneth Paltrow), a Chronicle riportere, aki régi szerelmét, Joseph Sullivan kapitányt (Jude Law) - a Sky kapitánynak nevezett - bravúros képességű és vakmerő repülős tisztet is megnyeri az ügynek.

Polly és Sky Kapitány útjuk során a Himalája hegyláncai között egy
robbanószerekkel behálózott, óriási jégbarlang csapdájába esnek, később Shangri-La csendes és nyugodalmas völgyébe vetődnek, majd rémisztő repülő szerkezetekkel keverednek harcba, utóbb sikeresen landolnak a több ezer méter magasságban lebegő, mozgó léghajóra, és részük van a víz alatti repülés csodálatos élményében is. Céljuk Dr. Totenkopf hollétének felkutatása, mert ez az ördögi elme az értelmi szerzője a világ elpusztítását célzó őrült tervnek.

Veszélyes missziójukban segít nekik egy csak nőkből álló, vízi- és szárazföldi kombinált hadműveletekre kiképzett század és bátor parancsnokuk, Franky Cook (Angelina Jolie) valamint a műszaki zseni Dex (Giovanni Ribisi) is. Lehet, hogy Polly Perkins és Sky Kapitány az egyedüli remény bolygónk számára? Vajon időben megtalálja-e két bátor lélek a ravasz és megfoghatatlan Totenkopfot? www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjn

"Conran filmje egy nagyra nőtt gyerek munkája, aki még mindig a párnája alatt őrzi a Karácsonyra kapott műanyagfigurákat: King Kong-tól G.I. Joe-ig. A Sky kapitány hatalmas zsibvásár, ahol George Lucas életműve, Fritz Lang Metropolisza és Frank Capra jövővíziója ugyanúgy része a műsornak, mint az Óz, a csodák csodája, az Indiana Jones-filmek, Buck Rogers kalandjai vagy H.G. Wells-től a Láthatatlan ember
vagy A világok harca."
A teljes cikk

mozinet.hu - SzB

"A Sky Kapitány és a Holnap Világa lenyűgöző, végletekig stilizált utazás a ’30-as, ’40-es évek matinéfilmjeinek világába, amely szerethető, bájosan elnagyolt papírmasé karaktereivel a koraibeli képregények és ponyvák előtt egyaránt fejet hajt, számtalan kikacsintásával pedig még a legelvakultabb filmmegszállottaknak is feladja a leckét. Az elsőrangú technikai megvalósítás azonban mit sem érne Conran érezhető gyermeki lelkesedése nélkül, ami az egész produkciót áthatva a színészekre is átragadt."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótolnak

labdarúgás

A Kapuvár a korábbi Magyar Kupa-találkozó miatt elmaradt mérkőzést… Tovább olvasom