Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Sérültek sportnapja

a szeretet jegyében

Három megyéből közel kétszázan vettek részt azon a játékos sportnapon, amelyet nemrégiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza, a Fogyatékosok Napközi Otthona a 2-es számú Sorstárs Támogató Szolgálattal karöltve a Nádorvárosi Közoktatási Központban szervezett.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) idén kilencedik alkalommal rendezte meg a sérültek játékos sportnapját, amelyre a szűkebb régióban élő sorstársakat várták. A mozgásukban, hallásukban és látásukban akadályozott fiatalok és intézetben élők három helyszínen több sportágban is összemérhették tudásukat. A sor- és az asztalitenisz-versenyeknek, a lengőtekének és a különféle ügyességi számoknak a Nádorvárosi Közoktatási Központ udvara és tornacsarnoka, a sakknak pedig az MMSZ Gondviselés Háza adott otthont.
– A résztvevők minden évben nagyon várják a kétnapos rendezvényt, amelynek célja az ismerkedés, a különböző sérültséggel élők csoportjainak egymáshoz közelítése, valamint a játék – összegezte Sáhóné Lajkó Zsuzsa, a Gondviselés Házának intézményvezetője. – A sportnap sikeréhez a kollégák szervezőmunkáján túl a szponzorok, az önkéntesek segítsége, valamint a házigazda iskola nevelői és 15 diákja is nagyban hozzájárult. Itt minden résztvevő nyert – a játék és az együttlét örömét, ami nekünk, szervezőknek is erőt nyújt a további munkához.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány az Erzsébet-kórháznak

Közel 150 ezer forint gyűlt össze a L.É.P.J. Tovább! Szolgálat Sopronért (a Hetednapi Adventista… Tovább olvasom