Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Selmecbánya partnerváros lett

Partnervárosi kapcsolatról írt alá szerződést a soproni és a selmecbányai polgármester tegnap. A jövő évben már testvérvárosi kapcsolat létrejötte is lehetséges.
– Nekünk, kései utódoknak kötelességünk a hagyományok ápolása, ezért folytatjuk a két város partnerségének építését – utalt Walter Dezső polgármester a Nyugat-Magyarországi Egyetem selmecbányai gyökereire tegnap, mikor a szlovákiai város polgármesterével partnervárosi megállapodást írt alá. – A mai egyetem múltja az egykori Selmeci Akadémiáig vezethető vissza. 1919-ig ott működött a bányász-, kohász- és geodéziai képzés. A két város együttműködésének alapját ez adja, és a két éve megkötött előszerződés, valamint a mostani partnervárosi szerződés a tesvérvárosi kapcsolat felé mutat, ami reményeink szerint a jövő évben megvalósulhat.
– Először 2002-ben jártam Sopronban, akkor az előszerződést írtuk alá – mondta el Marián Lichner, Selmecbánya polgármestere. – Öröm számomra, hogy újra itt lehetek, és a baráti viszony egy újabb lépését tehetjük meg közösen. Bízom abban, hogy sokoldalú kapcsolat születik a megállapodás aláírásával, ami a kultúra, a sport és a turizmus területén egyaránt érezteti majd hatását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éves uniós útiterv a nemek közötti egyenlőtlenség ellen

Az EU a nemek közötti egyenlőség központjának felállításával és egy ötéves „útiterv"… Tovább olvasom