Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Segítség a Segítőháznak

A Szent Erzsébet-napokkal újabb jótékonysági hagyományt kezdeményezett a megyeszékhelyen működő egyetemi lelkészség és a szegények védőszentjéről elnevezett katolikus egyházközség.
Kétszázhúszezer forintot eredményezett az a zenés-műsoros jótékonysági összejövetel, amelyet Szent Erzsébetre emlékezve Győrött tartottak. A szegények védőszentjéről elnevezett rendezvény másik programja a Szent Erzsébet-templomban bemutatott szentmise volt. Az istentiszteleti alkalmon az egyházközség tagjain kívül ötven hajléktalan is részt vett, akiket később „szeretetlakomán” láttak vendégül a győri egyetemi lelkészség fiataljai a maguk főzte gulyáslevessel.
– A Szent Erzsébet-napokkal, a Csaba testvér dévai intézményeit segítő szeretetnapokhoz hasonlóan, karitatív hagyományt akarunk teremteni. Mi a Segítőház lakóit támogatjuk kezdeményezésünkkel, most például – az étel mellett – azzal az összeggel is, ami hétvégi rendezvényünkön befolyt – nyilatkozta érdeklődésünkre Szalai Gábor, aki egyetemi lelkészként, a Szent Erzsébet-egyházközség lelkipásztoraként sokat tett a jószolgálati ügyben.
Sütő Csaba, a győr-likócsi Segítőház vezetője elmondta: Gábor atya régóta szolgál lelkigondozóként az intézmény lakói között.
– A Szent Erzsébet-i hagyomány szellemében olyan mértékű és intenzitású munkát végez nálunk, amelynek fontos eredményei tapasztalhatók lakóink körében. Hogy mást ne említsek: áhítattal és teljes átéléssel vettek részt azon az ünnepi szentmisén, amely érettük is szólt a zsúfolásig megtelt, nemrég felújított Szent Erzsébet-templomban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

McConaughey a legszexisebb

A People magazin idén is elkészítette a világ legszexisebb embereit felsorakoztató összeállítást. Tovább olvasom