Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Schmitt Pál és Szili Katalin listavezető lehet?

Schmitt Pál vezetheti a Fidesz európai parlamenti (EP) választási listáját. Az ellenzéki párt elnöksége kedden döntött a listáról, amit a választmány szombati ülésén hagy jóvá.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján lapunk kérdésére azt mondta, az elnökség megtárgyalta a listát. Arra a kérdésre, hogy melyik fideszes politikus áll ennek első helyén, Varga nevet nem mondott, de úgy válaszolt, „nagy meglepetésre ne számítsanak". Mindez azt jelentheti, hogy a 2004-es EP-választás Fidesz-listájának vezetője, Schmitt Pál lehet a befutó. Lapinformációk szerint ugyancsak Schmitt a legesélyesebb a listavezetésre. Mögötte - szintén a 2004-es helyzetnek megfelelően - Szájer József, majd Surján László következhet, utóbbi a kereszténydemokraták jelöltjeként. „Újoncként" szerepel a Fidesz listáján Áder János és Deutsch Tamás – ők ezidáig nem voltak európai parlamenti képviselők, de mind a ketten már korábban nyilvánvalóvá tették, hogy az EU-ban akarnak politizálni.

Az MSZP március végi kongresszusán dönt az EP-listáról. A szocialisták választási listáját 2004-ben az akkori pártelnök, Kovács László vezette. Lapunknak név nélkül nyilatkozó, az elnökséghez közel álló MSZP-s politikusok szerint valószínűtlen, hogy ezúttal is ő lenne a listavezető, mivel az Európai Bizottság tagja, vagyis biztosi tisztséget tölt be. Egyesek elképzelhetőnek tartják, hogy Szili Katalin álljon a lista első helyén. Volt ugyanakkor, aki ezzel kapcsolatban megjegyezte: az EP-képviselőség Szili számára visszalépés lenne, mert eltávolodna a hazai politikától, ráadásul le kellene mondania országgyűlési elnöki tisztségéről. Úgy tudjuk, a szocialisták 5-8 mandátummal számolnak az európai parlamenti választáson, ami Magyarországon várhatóan június 7-én lesz. Hazánk 22 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

Olvasóink írták

 • 3. Fedayn 2009. január 16. 10:19
  „A sz.k. elvtársnő nem lehet ilyen naív,hogy ne jönne rá,hogy főnöke el akarja takarítani az útból?”
 • 2. TancsKaszabell 2009. január 15. 16:07
  „Sajnálatos módon ,de nekem is erős kétségeim vannak a képviselőink hasznosságát illetően !
  Pedig az elejitől fogva figyelemmel kísérem a tevékenységüket.Viszont a juttatások kiemelten
  magasak,az itthonihoz képest.Ezért ez a nagy tolakodás ,állás halmozás,csinnadratta.Persze jutalmazásra is alkalmas,persze csak a párt elnők úr jóváhagyásával.
  Gondoljunk csak az "örökös és független" elnök úrra,persze a többi is nagy, értékes ember,bizony elég kárt tett már itthon,megérdemlik a kiemelt javadalmazást.A szellemiségüket,békétlenségüket,kompromisszumokra való képtelenségüket,és oldhatatlan "kommenista,cocialista" ellenességüket már ismerik az EU-ban,és elnézően mosolyognak rajtuk vagy már talán rajtunk.Lelkük rajta!”
 • 1. matriné 2009. január 14. 17:37
  „Szerintem teljesen mindegy,hogy kik lesznek a EP képviselők! Egyik sem fog a magyar nép érdekében egy szalma szálat sem keresztbe tenni. Pedig az igazán nem nehéz.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rejtett tájékoztatás nem tisztességes

Győr-Moson-Sopron - Bár ugyanolyan sokan kértek segítséget a szerkesztőségünkbe meghívott… Tovább olvasom