Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Schmitt: a magyaroknak küldetésük van a világban

Magyarország és mi, magyarok csak akkor leszünk ismét erősek, ha lélekben mindannyiunk hitvallása, vállalása az lesz: a hazáért, mindhalálig - hangsúlyozta ünnepi beszédében Schmitt Pál köztársasági elnök a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett tisztek avatásán a Hősök terén.
Az államfő szavai szerint az a nemzet, amely ennyi szent királyt érdemelt, igazán különleges. "Nekünk, magyaroknak van küldetésünk, hivatásunk a világban" - jelentette ki. Az ünnepeink arról szólnak, ami különleges bennünk, magyarokban és az itt élő nemzetiségekben, s azért fontosak, mert megláthatjuk bennük az erőt, amire szükségünk van a lelkek megerősítéséhez, a holnaphoz. Szeressük, ami különleges bennünk, ne tagadjuk meg magunkat, ne dobjuk el a hagyományainkat - tette hozzá.

A köztársasági elnök kiemelte, hogy egy nemzet sorsa történelmi alkalmazkodóképességén múlik, sikeres nemzetnek pedig azok bizonyulnak, amelyek meg tudják őrizni sajátosságaikat, és kellő önbecsüléssel, de nyitottan fordulnak mások felé.

Schmitt Pál emlékeztetett, hogy Szent István törvényeit és intelmeit a rendteremtés, a biztonság megszilárdítása, a tisztességesek ellen vétők szigorú megbüntetése, a hit megtartása, a jó és igazságos hatalomgyakorlás szellemében alkotta. Az államfő arról is beszélt, hogy "újra nagyszerű dolgok előtt állunk, valami megmozdult a magyar lelkekben". "Valami, ami valóságos, igazi, mélyről fakadó változást hozhat az életünkben: nagyobbat és fontosabbat, mint amire a politika vagy a gazdaság képes. Olyan változást, ami szívből jövő, mégis tudatosan vezeti el a magyarokat egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb világba. Ahol a remény visszahódítja a helyét közöttünk, ahol tiszták a tekintetek, bizakodók az arcok, kiegyenesednek a gerincek. Ahol derűvel tervezhető, kiszámíthatóbb a jövő a fiatalok, a családok számára. Ahol mindenki élvezheti saját munkája gyümölcsét" - mondta.

Schmitt Pál kijelentette: mindenkit büszkeséggel tölthet el, hogy ezen a napon lép hatályba a kettős állampolgárságról szóló, a szomszédos országokban élő magyarok kedvezményes honosítását lehetővé tevő jogszabály.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett tisztekhez fordulva a köztársasági elnök azt mondta: a katona a bátor és erényes magyar ember kiállása. "Önök a nemzet katonái. A parancsot a felettesüktől kapják, de a megbízatásukat, a bizalmat egy egész ország adja" - fogalmazott. Schmitt Pál szép hagyománynak nevezte, hogy a tisztek augusztus 20-án tesznek esküt, mert így összeér az egyéni és a közösségi ünnep: a katonák életében ez egy büszkeségre okot adó pillanat, amelyhez az ünnep távlatot ad, elhelyezi az embert abban a kötelékben, amelyben a hivatását teljesíti. A köztársasági elnök egyúttal hangsúlyozta, hogy a honvédségnek korszerű, de hagyományokon nyugvó, erős háttérre van szüksége.

"Legyenek büszkék hivatásukra, szeressék azt, adjanak ennek a huszadik században elfáradt nemzetnek az előttünk álló időre vitézségből, emberségből példát, önbizalmat, bátorságot" - zárta ünnepi beszédét az államfő.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. fortuna54 2010. augusztus 24. 15:02
  „Elemér te nem vagy magyar,söt magyarellenes. Mért beszélsz valamiröl ami téged nem érint? Vagy talán mégis megpezsdül a véred a magyar himnusz hallatán?”
 • 40. muskátli 2010. augusztus 22. 18:40
  „arra meg hogy valaki magyar, nem kéne olyan büszkének lennie
  az angolnak ugyanúgy nem kéne magasan hordania az orrát
  az amsinak sem, az orosznak sem......és még folytathatnám
  mindannnyian emberek vagyunk, és világszerte összefogás kéne, nem országonként
  persze mo-n országon belül sincs, ezért nem is lehet elvárni a világszintü összefogást

  lassan ugyis tönkretesszük a világot, a természetet, ez a legnagyobb gond, az hogy ki milyen országból jött az mellékes lenne elvileg, de hát............ennyire elromlott az emberek itélökéspessége, nézettsége és minden
  lehet, hogy igaz az a 2012 is? idöben még kifutja ha igy folytatjuk.”
 • 39. czindi 2010. augusztus 22. 18:16
  „Szent-István azt tette, amit az igazán nagy államférfinak tenni kell: az olcsó populizmus helyett az ország jövőét meghatározó ( és nem a saját zsebét tömködő!!!) súlyos döntéseket hozott!
  Ha SztIstván félt volna, akkor nem háborúzik Koppány, Gyula, Vata, Thonuzóba ellen, hanem békét köt velük. Az így egyesített sereg símán verte volna az összes betolakodót ( hisz nélkülük is megverték a németeket!) Viszont egy-két évszázad alatt eltüntettek volna a térképről bennünket...lehet most is ez a cél? Persze a kor divatjának megfelelően: gazdaságilag tönkretenni, kizsigerelni...Itt egy csomó történelmet nem ismerő, bugyuta alak írogat, mindenbe jelen politikát keverve, pártállása szerint, a másikat meg ne hallgatva! Mindent bele! fúúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjjjj”
 • 38. Elemér 2010. augusztus 22. 16:38
  „Akkor mindenki ünnepeljen ahogy neki tetszik, mert ez a modern világ.

  http://www.youtube.com/watch?v=RpVqM2TGhiE&NR=1&feature=fvwp”
 • 37. kolombela 2010. augusztus 22. 16:16
  „Csak egyszer küldtem el!”
 • 36. kolombela 2010. augusztus 22. 16:10
  „35. hozzászólás muskátli 2010.08.22. 12:51
  Igazad van! Valami holokauszt nemzeti ünnep kellene, mert ilyen még nem volt.”
 • 35. muskátli 2010. augusztus 22. 12:51
  „Augusztus 20 pedig egy elavult unalmas ünnep, amit én meg is szüntetnék. Semmi jelentösége nincs a magyarországnon élö lakosság nagy részére (csak azért tisztelik mert munkaszüneti nap), söt mint elöttem is irta valaki, hogy Ausztriában dolgozott az nap. Új ünnepnapok kellenének, és nem az Öskort ünnepelni. Egy újabb ünnepnek nagyobb lenne a tisztelete (szerintem). Tudom most sokan megköveznek, de az sem változtat a véleményemen.”
 • 34. muskátli 2010. augusztus 22. 12:46
  „7!
  Aki a hazáért képes az életét veszélyeztetni.... <moderálva> Ez volt igen, valamikor párszáz évvel ezelött. De a mai világban???
  Hazának tekinthetö a világ bármely része, ahol éppen él az ember. Máshol is lehet élni, nemcsak a Kárpát medencében. Ez egy elavult nézet szerintem. Mivel az embernek joga van az élethez, joga van a vizhez, levegöhöz bárhol! Ha meg nem boldogul itt, akkor elmegy máshozva szerencsét próbálni.”
 • 33. Dwatson 2010. augusztus 22. 10:20
  „30
  A Magyarországon seftelő román romáknak ma is van már állandó bejelentett lakcímük a Balatonnál,más üdülő településeken,kertvárosi részeken,Újvárosban egy lakásba többen,ehhez jön még az állampolgárság,ami=szavazati jog,és mért ne élnének vele,és mért ne szavaznák meg azt aki lehetővé tette számukra?
  A másik az ünnepek:tény hogy amikor a Fidesz ellenzékben volt az állami ünnepeinket mindig megzavarták,amikor az MSZP akkor meg soha.”
 • 32. okostojas007 2010. augusztus 22. 09:25
  „szent istván - jó és igazságos hatalom gyakorlás = testvérgyilkosság ,
  akinek más a véleménye azt felnégyeljük.....
  én koppányt választottam volna...
  már akkor ellene volt az idegen hatalmak kiszolgálásáért , a papok hatalmáért .......
  az elmúlt ezertíz év csak erről szól még most 2010. - ben is ...........”
 • 31. Elemér 2010. augusztus 22. 08:19
  „"a magyaroknak küldetésük van a világban"

  Ugyanezt mondta az egyik lama a Himalayabol.;)”
 • 30. Túrabakancs 2010. augusztus 21. 21:57
  „Dwatson! /21-29/
  Ugye neked elmentek otthonról..?
  Esetleg fizetnek az ostoba rosszindulatú
  irományaidért neked valakik? Az ilyen
  emberekkel /vagy mikkel/ vitatkozni sem lehet.”
 • 29. Dwatson 2010. augusztus 21. 21:48
  „Lehet hogy a Fidesz négy év múlva is nyerni fog,megszavazzák a fiktív lakcímmel szavazati joghoz jutott román cigányok...”
 • 28. adalfold 2010. augusztus 21. 15:17
  „:D eva. lehet h van benne valami.
  nem egyébként linkelni nem szokásom annyira... ha arra a sorolásra gondoltál.”
 • 27. Eva- 2010. augusztus 21. 15:08
  „25-höz

  én soha nem megyek tömegrendezvényre!

  most a verbális hősök sem mentek, sem síppal sem dobbal sem kereplővel.
  Őfelsége ellenzéke ma ilyet nem tesz
  egyik része soha nem is tett.

  Mások pedig utasítás híján mellőzték a fentit.

  Kedves adalfold! Most is csak megszokásból sorolgatol tendenciózusan .
  egyébként mivel múlatnád az időt?”
 • 26. adalfold 2010. augusztus 21. 11:59
  „SCHMITT TÖRTÉNELMI KÜLDETÉSE MEG LETILTANI AZ OLIMPIAI DOBOGÓRÓL A MAGYAR ZÁSZLÓT (IS).

  ÁLJOBBOLDALI, ÁLDEMOKRATIKUS FIDESZ.

  SZÁNALOM. CSALÓDTAM BENNETEK.
  VESZÉLYKOR ÉLÜNK! DIKTATÚRA ÉPÜL! MAGAS FOKÚ NÉPBUTÍTÁS.
  forrás:
  http://sportgeza.hu/sport/2010/08/19/schmitt_pal_ov_a_tulzott_nacionalizmustol/
  http://www.origo.hu/sport/20100819-atment-a-schmittjavaslat-az-ifjusagi-olimpian-tilos-zaszlot-vinni-a.html
  http://www.hir24.hu/sport/121841/schmitt-javasolta-a-nob-betiltotta-a-zaszlot-a-dobogon.html
  http://www.civishir.hu/sport/2010/08/19/142939/schmitt_pal_betiltatta_a_zaszlokat.html
  http://figyel.hu/hr/813597”
 • 25. adalfold 2010. augusztus 21. 11:58
  „Éva, nem tudom mi a bajod a véleménykifejezéssel.
  Te vajon mit csinálsz?
  szívesen megnézném, ahogy az általad lecsőcselékezett tömeggel,- jó komcsi módjára teszed- ott csorgatod a nyálad a nép cirkuszán, a tömegben, a tűzijátékon.

  Picit görcsös vagy.”
 • 24. knifemaster 2010. augusztus 21. 11:27
  „Tipikus <moderálva> reakció.
  Ha nem tudod elpusztítani állj az élére.”
 • 23. szoljbenekik 2010. augusztus 21. 08:41
  „Igen, küldetésünk van. Felnevelni a gyermekeinket, elindítani őket az életben, helytállni a munkahelyünkön/már ha van-lesz hol/, megtartani a lakásunkat, nehogy elvigye a bank a fejünk fölül, amiért egy életen át dolgoztunk,meg megérni a nyugdíjat és talán egy kicsit élvezni is. Ennyi kellene egy átlag magyarnak. Ha a FIDESZ ezt nem csak ígérni tudja, akkor négy év múlva is nyerni fog a fülkékben.”
 • 22. viperetta335 2010. augusztus 21. 08:38
  „Igen klassz lenne,ha nem sokat szerepelne ez a seggnyalo, eddigi legundorítobb k.e.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés a Tescóban - Jobban van a két biztonság őr

Jobban van az a két biztonsági őr, akiket csütörtök este lőttek meg a XIII. kerületben a Váci úti Tesco áruházban. Tovább olvasom