Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Saron még mindig kómában van

A Hadasza kórház orvosai még nem döntötték el, hogy mikor próbálják meg felébreszteni kómájából Ariel Saront, de valószínűnek tűnik, hogy elhalasztják egy nappal az altatás végét és csak hétfőn kerül rá sor.
Ariel Saron
Jelenleg, egy újabb koponyaröntgen után úgy vélik: elképzelhető, hogy agytörzse épen maradt és túléli a következő időszakot, de az szinte kizárható, hogy visszatérjen hivatalába.

Tegnap is CT-vizsgálattal mérték fel az agyvérzés miatt végzett három műtét eredményét. A felvételek szerint sikerült elállítani a vérzést, és megszűnt az életveszélyes koponyaűri nyomás.

A 77 éves izraeli kormányfő szerda este kapott súlyos agyvérzést, azóta mesterségesen altatják.

Az ébredés és állapotának mihamarabbi megismerése igen fontos, mert jogi szempontból lassan rendezni kell a kormányzati viszonyokat. El kell dönteni, hogy a jelenlegi helyettes Ehud Olmert miféle jogcímen vezeti tovább az országot.

Érdekes kérdés a biztonsági egységek munkája is. Jelenleg két miniszterelnököt őriznek teljes létszámmal Izraelben. Egy csoport a Hadasza kórházat biztosítja, ahol állítólag még a műtőben is voltak biztonságiak, egy másik csoport pedig Ehud Olmertnek ad állandó fokozott védelmet.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jeles napok 2006-ban

Szilveszter és újév mezsgyéjén túljutva, az új esztendő első napjaiban talán még visszanézünk az… Tovább olvasom