Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Santana előénekese

Igényes zene és szöveg, különleges, bársonyos hang. Nona: Arcod című első kislemezét hallgatva ez jutott eszembe. Titokzatos, különös énekesnő – bővült a kép az Arcod című dalról készített vidoklip láttán. Kedves, szép és érzékeny fiatal lány – ez volt a benyomásom személyes találkozásunk után.
Nona Mravik László zeneszerzővel és a soproni Varga Szabolccsal érkezett a találkozónkra. Szabolcs egyengeti Nona útját, szövegeket ír számára, de szeret a háttérben maradni, így a fiatal énekesnővel és a zeneszerzővel ültünk le beszélgetni.

– Azt hallottam rólad, hogy régi vágyad teljesült azzal, hogy elindult az énekesi karriered. Most minden gondolatod e körül forog, teljesen beleéled magad, vagy egy kicsit próbálod higgadtan, kívülről is szemlélni a dolgokat ?
Nona: – Inkább az utóbbi, mert még most sem hiszem el, hogy ez megtörtént. Nagyon sokat álmodok vele. Az igaz, hogy a gondolataim éjjel-nappal e körül forognak, de ha az ember egy bizonyos kor után kerül bele a forgásba, akkor már tapasztaltabb, és jobban tudja, mi az, amibe beleélheti magát, és mi az, amibe nem érdemes. Ami kicsit egyelőre visszafog, az az, hogy rengeteg a zenekar manapság. Úgyhogy nagyon keményen kell küzdenünk majd azzal a zenével, amit mi képviselünk.
– Hogyan jellemeznéd a zenéteket ?
Nona: – Nehéz körülírni. Popzene, de egy kicsit melankolikusabb, bár ez az első kislemezből még nem derül ki.
– A szomorkásság jól tükrözi mindkettőtök lelki világát, vagy csak inkább Nonára vonatkozik ?
Mravik László: – Megfogtál ezzel a kérdéssel. Tulajdonképpen az ősszel megjelenő nagylemezzel nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert szabad kezet kaptunk az Universal kiadótól, így a dalok mindkettőnkhöz közel állnak. De nagyon sok reménykeltő, vidám eleme is van a zenénknek. Szóval ambivalens muzsika, mint amilyenek mi vagyunk.
– Nagyon jó név ez a Nona. Könnyen megjegyezhető, különleges, mi az eredete ?
Nona: – Mravik Laci ötlete volt. A római mitológiában egy istennő neve, a három Párka egyike. P az, aki az élet fonalát fonja.
– Az élet fonalát pedig te nem is egyszer „ fontad " a Petőfi Színház deszkáin, aztán háttérbe vonultál. Mit szóltak a barátaid, ismerőseid, hogy ismét reflektorfénybe léptél, mégpedig énekesnőként ?
Nona: – Jelenleg súgok, asszisztálok, ügyelek a színházban, ez a munkám most is tart, hiszen az ember nem dobja el egyik szerelmét a másikért. Ismerőseim pedig szerintem nagyon csodálkoztak azon, hogy hirtelen fordult a kocka, és újra kint vagyok a színpadon, mégpedig egyedül. Ez hihetetlen nagy kihívás, főleg mondjuk a Santana-koncert előtt, ahol rengeteg ember lesz. Úgyhogy már most rettegve gondolok rá, de azért nagyon várom.
– Hogyan talált a triótok – Nona, Laci és Szabolcs – egymásra ?
M. L.: – Katával mi öt évvel ezelőtt egy közös ismerősünk révén találkoztunk, dolgoztunk több zenekarban, Kata vokálozott. A történet akkor változott meg, amikor Kata az egyik régebbi formációnk anyagát Szabolcsnak átadta, neki pedig ez nagyon megtetszett. Innen indult a közös együttműködésünk.
– Amiben gondolom perpillanat a legnagyobb kihívás a Santana előtti fellépés. Utána milyen nagyobb feladatok várnak rátok ?
Nona: – Santana után a következő nagy feladat a Volt Fesztiválon való szereplés lesz, hiszen ez Sopronhoz kötődik. Márpedig ez számomra nagyon fontos, hiszen én ebben a városban találtam rá azokra a dolgokra, amelyek számomra lényegesek. Nyáron több vidéki városban is fellépünk. Emellett gőzerővel készülünk a szeptemberben megjelenő nagylemezre.
– Nagyon harmonikusnak tűnik kettősötök. Ez csupán jó munkakapcsolat köztetek ?
M. L.: – Ez tényleg csak munkakapcsolat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Líceumi fórum a jó halálról

„ Az eutanázia nem kegyes, hanem jó halált jelent, lévén, hogy az eu görögül annyit tesz, jó.… Tovább olvasom