Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Saját lakásuk foglyaként halt meg anya és fia

Saját lakásuk foglyaként halt meg az égő panelban az édesanya és fia, lánya életveszélyes állapotban van - írja a Blikk.


Az asszony két gyermekével, Viktorral (†13) és Grétával (16) két tűzfal között rekedt a pokollá vált 7. emeleti lakásukban. A vonal a boon.hu szerint pillanatokkal később megszakadt, az asszony kiejthette a telefont a kezéből, elájulhatott.

– Mire kinéztem, olyan füst volt a lépcsőházban, hogy nem lehetett kimenni. Locsoltam az ajtót, mint az őrült. Végül egy emelőkosárral mentettek ki a tűzoltók – mesélte a Blikknek a szintén a 7. emeleten lakó Papp Vinczéné.

Teljes cikk a blikk.hu oldalán olvasható!

Olvasóink írták

 • 7. HarconaMarcos 2009. augusztus 17. 18:42
  „Hmm... Nem beleveszve a műszaki részletekbe: igen, ez igaz, de sok helyen egy vezetéket húztak körbe a fél lakáson, és ezt ugye nem feltétlenül kell tudnia a bentlakónak - nincs műszaki végzettséghez kötve a panel bérlése/tulajdonlása. Van esetleg konkrét szabály, hogy hány évenként és mit kötelező ellenőriztetni? Ha igen, akkor ezt miért nem tartatják be hatóságilag? Amúgy mellékvágány abban az értelemben, hogy a hozzászólásom arról szólt, hogy igenis meggyulladhatott a teljesen ártalmatlan tévé előtt alvó ember mellett bármelyik bútor elektromos hiba miatt.”
 • 6. Jandex 2009. augusztus 17. 17:45
  „5.-re A házgyári lakások 2,5-s alumínium vezetékkel vannak szerelve,a kisautomaták is ennek megfelelően vannak méretezve /max 16 A/ a karbantartás a lakó felelőssége,ha pl 20 év alatt egyszer sem "húztak utána" a csavaroknak azok meglazulhatnak ami miatt megnő az átmeneti ellenállás ami hőfejlesztéssel jár,így könnyen kipattanhat egy szikra,visszaéghet a vezeték szigetelése ami szintén tűzveszélyes!”
 • 5. HarconaMarcos 2009. augusztus 17. 17:11
  „Azért csak óvatosan a koncepciókkal! Az elektromos hálózatot a mai igényeknek harmadára-negyedére méretezték, a kiváló szocialista ipar kivitelezte remek minőségű anyagokból. Nálam is volt zárlatos konnektor, pedig nem vagyok alkesz dohányos. (Szünetmentes visított, hogy nem elég az amper, amúgy én sem hívtam volna szerelőt, mert eszembe sem jutott.) Ismerek olyant, akiknek perceken múlott, hogy nem égett le az egész lakásuk, mert a szekrény mögötti konnektor felgyújtotta az egyik szobát.”
 • 4. Jandex 2009. augusztus 17. 16:21
  „Na igen,nem lepődnék meg ha kiderülne,hogy mielőtt bement a Tv elé aludni még elszívott egy cigit és mondjuk az ablakpárkányon nyomta el,a szikrák meg bele hullottak a szigetelésre használt " kerozin" szerű anyagba.Az ébredés már egész hihető.”
 • 3. Hajni001 2009. augusztus 17. 14:06
  „Ez jó, a blikk.hu idézete a kisalföld honlapján. Nem lepődöm meg az újságon. De persze nem ez itt a gond, hanem hogy ártatlan gyermek és édesanyja lettek az áldozatok. Ez egy X akta valóban, persze elaludtam a lakásban, reggelre pedig arra keltem hogy kigyulladt... Ki az aki ezt el is hiszi, ugyanmár emberek, Dohányzás, akármi történhetett, gondolom milyenállapotvan van az aki a tévénél csak úgy elalszik, reggelig és "csak a tűzre" kelt fel, nahát.
  Az igazi nagy baj, az ártatlan áldozatok egy kisfiú és az édesanyja, a tinilány pedig még életveszélyes állapotban van a kórházban, majd ha magához tér, akkor is annyit mond az illető hölgy, hogy :elaludtam a tévé előtt. Arra riadtam, hogy ég a lakás! Persze nem szabad ítélkezni, majd az élet úgyis hozza aminek jönnie kell. Nagyon bízom a tűzóltók szakértelmében!!!”
 • 2. aha... 2009. augusztus 17. 11:24
  „Szerintem dohányzás.
  De lehetett elektromos zárlat is.
  Sajnos a halottakon már nem segít ha kiderül.”
 • 1. tricse 2009. augusztus 17. 11:12
  „Akinek nincs kedve a Blikkre kattintani annak bemásolom a cikk legérdekesebb részét:

  "Tőlem jött a tűz!
  Értetlenül áll a tűz okai előtt az a 6. emeleten élő középkorú nő, akinek a lakásában először csaptak fel a lángok. - Nem főztem, nem melegítettem semmit. Átjött még a lányom este, olyan negyed 10 lehetett, amikor elment. Elaludtam a tévé előtt. Arra riadtam, hogy ég a lakás - idézte fel a névtelenségét kérő nő."

  Na egy újabb x-akta ami emberáldozatokat követelt! Azért én bízom a tűzoltók szakértelmében és remélem ki fogják deríteni,hogy miért is kellett azoknak a szerencsétlen embereknek meghalniuk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a perverz tolvaj

K. Kálmán még június 28-án leszólított egy nőt Jánoshalmán, hogy közösülni akar vele, végül csak a… Tovább olvasom