Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Saját adókat vethetnének ki az önkormányzatok

Saját adókat vethetnének ki a települések az új önkormányzati finanszírozási rendszerben a Népszabadság értesülése szerint.

A lap szerdai számában arról ír, hogy az önkormányzati feladatok várható újragondolását követően a jövőben állami feladat lehet például az iskolák fenntartása, ám ezzel együtt az iparűzési adó egy része és a súlyadó a központi költségvetést gyarapíthatja.
A Népszabadság információi szerint ugyanakkor az önkormányzatok szabadon választott adófajtákat vezethetnének be, így például a települések akár ebadót vagy füstadót is kivethetnének saját területükön.
Tállai András, a belügyminiszter államtitkára korábban azt közölte, hogy még az idén újra akarják szabályozni az önkormányzatok helyét és szerepét, így a jövőben már csak a tipikusan helyhatósági feladatok maradnának helyben.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. load 2011. március 12. 08:54
  „32. Csetneky
  "Ha te lennél a leányzó, akkor biztosan! :)"
  Ne terelj!
  A felajálkozás tekintetében tt a menyasszonyodról, vagy a feleségedről lett volna szó.”
 • 34. load 2011. március 12. 08:51
  „32. Csetneky
  Figyelmesebben kellene olvasnod!
  Azt írtam, hogy az előző parlamenti ciklusban az önkormányzati különadókat (pl. ingatlan adó) a Fidesz tűzzel-vassal ellenezte, lázított ellene, most meg bedobja a gyeplőt a zömében fideszes önkormányzatok közé. Had szedjék be a pénzt az alattvalóktól.
  Mi ez, ha nem sumák szemforgatás?
  Igazad van.
  Hiteltelen az egész.”
 • 33. Csetneky 2011. március 10. 21:09
  „28. futóbab

  Én már korábban hallottam - sőt sajnos tapasztaltam is - hogy az Mszp meg bevezette a kamatadót. Tehát nem lehet, hogy majd talán esetleg bevezetik, hanem már bevezette. Akkor most mi van? Akkor is kiabáltál, hogy mindeki vigye a megtakarítását külföldre? Mert ha igen, akkor bizonyítsd! Ha nem, akkor meg miről beszél, kedves uram/hölgyem?”
 • 32. Csetneky 2011. március 10. 21:05
  „31. load

  Ha te lennél a leányzó, akkor biztosan! :)

  Egyébként nem igazán értem a logikádat. Ha az Mszp csinál valami nem tetszőt, akkor mindegy, hogy ki vezette be. Ha a Fidesz, akkor nem mindegy. Látod, ez a baj, innentől kezdve hiteltelen az egész!”
 • 31. load 2011. március 10. 15:45
  „27. Csetneky
  "Egyáltalán nem mindegy, hogy ki vezette be."
  Tökéletesen mindegy, hogy melyik rablóbanda túrkál a zsebedben, de te talán még az első éjszaka jogát is nekik adnád.”
 • 30. dorombolok 2011. március 10. 12:51
  „Lehet , hogy még tizedet is fizetni kell ? Az ispánok ha megerőltetik magukat még akármi is lehet !!”
 • 29. igazszó 2011. március 10. 11:26
  „Céljuk a magyar nép ellehetetlenítése, melytől nem riadnak vissza, és a legerkölcstelenebb dolgokra is képesek azok, akik még életükbe nem dolgoztak, húgyvirágok, és ismereteik sincsen arról, amit előbb megkellene ismerniük!
  Mi a szegénység, mélyszegénység,mit jelent azt modnani a gyereknek, hogy nincs, és mit jelent mindezt megélni naponta, éveken keresztül, túlélni.
  Okostojások, ha tapasztalatot akartok gyűjteni, akkor trágya szagát is meg kell ismerni, velőtökig szívni a szagát, hogy megmaradjon az agyatokba, véretekbe. Ha pedig rendet akartok tenni, akkor ne a farkától kezdjétek pucolni a halat, mert ti ezt teszitek!”
 • 28. futóbab 2011. március 10. 09:05
  „Most hallottam,"pult alól" a legközelebbi lenyúlás,az önkéntes pénztár,a megtakarításos élet és baleset biztosítás megadóztatása lesz.ha még van valaki akinek telik megtakarításra,az vigye külföldre.azt nem látja a magyar rendszer,bár amikor vissza hozza pénzét az országba,akkor vagyonosodási vizsgálatot fognak ellene indítványozni.Lehet hogy a kis párnában jobb helye van a pénznek.Igaz nem kamatozik,de nem is vonnak utána semmilyen adót.Az önkormányzatok pedig próbáljanak meg abból a rengeteg adóból megélni,ami jelen pillanatban befolyik.Nem kellene akkora fizetéseket adni maguknak,a különböző jutalékokkal,jutalmakkal együtt,hanem dolgozzanak ők is átlag bérért,járjanak saját autóval,saját zsebből tankolással,ne herdálják a pénzt heti többszörös ilyen-olyan rendezvényekkel dugig tömött asztalokkal megrakott ínyencségekkel...stb.Ők is vegyék ki a részüket a szarban levő országunk jobbá tételében.na ha ezek a dolgok megtörténnének,akkor nem lenne szükség levegő vételi,füst,eb,telek,autó,súly,kémény,szemét,villany,fűtés,víz,szennyvíz...sb adókra.Mert minden számlán szerepel az adó szó.Talán nincs is olyan ország ahol ennyire lenyúlják a bérből és fizetésből élőket.Egyre több embertől hallom,60 évente kijár az országnak egy forradalom.Talán nincs is olyan messze?”
 • 27. Csetneky 2011. március 10. 08:51
  „miracle
  A füstadót az igazmondásáról méltán híres népszabadság vetette fel, így annak komolyságához nem férhet kétség.
  load
  Egyáltalán nem mindegy, hogy ki vezette be.
  BsBe
  Álszent duma, hogy a másik is ezt csinálta? Igaz. Csak ott a bibi, hogy az Mszp már csinálta, a Fidesz még nem. Csak a népszabi vetette fel. Azzal kapcsolatban pedig lásd az első mondatot.
  Mindezektől függetlenül az ebadóval én személy szerint egyetértenék.”
 • 26. BsBe 2011. március 10. 05:03
  „Csak még egy-két gondolat:
  - Most tárgyalják a hamburgeradó bevezetését is, ami az egészségtelen élelmiszereket érintené.
  - Az elemzők szerint az egészségbiztosítási járulékot is meg kellene emelni, valamint ismét szükséges lenne a tételes egészségügyi hozzájárulás. A tavaly megszüntetett 1.950 Ft helyett (tavaly januárban törölte el az mszp kormány). mintegy 2.500-4.500 Ft-os díjra lenne szükség havonta.
  - Még rejtegeti a kormány, hogy konkrétan milyen tervei vannak a beharangozott zöld adókkal,

  és igen, kedves szabo1936 ilyen van máshol is, de más országokban ugyanakkor ezeket is úgy vezették be, hogy közben más adókat csökkentettek.”
 • 25. BsBe 2011. március 10. 04:50
  „Csetneky 2011.03.09. 21:03 micsoda álszent duma, amikor azt olvasom, "mert a másik is ezt csinálta.." de a .... életbe ez nem kifogás! Feltehetően a 2/3-ot azért kaptak, mert azt vállalták, másképp lesz.. de nem sokkal rosszabb.
  Lassan nyakig ülünk a fekáliában. Lehet, hogy Önnek jobban megy, és így azon kevesek közé tartozik, akik még isteníthetik őket.
  Amikor a mszp próbálkozott adók bevezetésével akkora volt a felháborodás a fidesz részéről, hogy. Lehet, "megúsztuk" a 300,-Ft vizitdíjat, de lett helyette nyugdíjpénztár lenyúlás (a megvédjük a nyugdíjpénztárakat helyett) új szja-nk (ami sok emberrel kiszúrás, az "igazságos" adórendszer helyett) még sorolhatnám, és félő lesz még sok- sok más.
  A félreértések elkerülése végett valóban volt ebadó, (volt TV díj is és lassan lesz ismét) a füstadó pedig nemcsak a "füstölőkre" fog vonatkozni, hanem mindenkire akinek háza, lakása van (azaz lehet hívni akár ingatlanadónak is, csak most más lesz a neve. Így is mélységesen egyetértene?)”
 • 24. szabo1936 2011. március 10. 01:43
  „16 BaliO1
  Jol valasza meg,hogy hova fog menekulni mert az ilyen adok a legtob orszagokban mar nagyon regen leteznek!”
 • 23. load 2011. március 10. 00:32
  „20. Csetneky
  "Ki is vezette be?"
  Az most teljesen mindegy.
  A lényeg az, hogy akkor hatalmas fideszes nyüszítés volt miatta.
  Most, hogy ők kormányoznak, most mehetnek a külön adók.
  Álszent banda.”
 • 22. load 2011. március 10. 00:26
  „1. calico
  Nem lehetetlen.
  Volt már itt olyan.
  Ebadónak hívták.”
 • 21. miracle 2011. március 09. 21:46
  „Csetneky
  Te képviseled itt a 2/3-ot?
  Kétségtelen, hogy egy füstadó ezerszer megalapozottabb, mint egy vizitdíj, vagy egy kamatadó.”
 • 20. Csetneky 2011. március 09. 21:03
  „Kamatadó. Ki is vezette be? Ingatlan adó. Ki próbálkozott vele? Vizit díj. Nos? Tandíj mindekinek. Van ötlet?
  Egyébként én az ebadóval például mélységesen egyetértenék. A füstadóval pedig előbb, mint az ingatlanadóval. Ugyanis nem füstölök, viszont lakom.”
 • 19. S.opron 2011. március 09. 20:25
  „13. BsBe - azt kihagytad a sorból - csak, hogy teljes legyen a sor -, hogy amit a levont adók után megkapsz és fizeted az életedet, az államnak abból is jókora adót fizetsz áfa / még akkor is, ha levesszük belőle az áfa visszaigényléseket /, jövedéki adó - üzemanyag / hogy a többit ne vegyük / ...... . Inkább nem sorolom, mert a vérnyomásom kiakasztja a műszert. Az államnak érdeke, hogy dráguljanak a dolgok, mert akkor még több adóbevételre tud belőle szert tenni.
  Helyi önkormányzatok adói? Sopronban eddig is minden a plafonon volt. Ezután maguk találhatnak ki adókat, úgyhogy lesz sok és jó magas összegű, hogy pótolják a perek költségeit, a négy év semmittevésének - bárcsak ne tettek volna semmit / kötvények kibocsátásai milliárdos értékben, stb. /, azzal is kisebb kárt okoztak volna. Nem vagyok se Fodor se más pártján, de ez ami itt megy az felháborító. Be kéne tenni a kedves új alkotmányba, hogy a közfeladatokat ellátó vezetők ne teljes anyagi és büntetőjogi felelősséggel tartozzanak, és ne csak a személyes vagyonukkal, hanem a családjuk teljes vagyonával / gondolván arra, hogy nem az én nevemen van x millió, y+z+... db épület,autó .... /. Jön Afrika?”
 • 18. Maori 2011. március 09. 19:19
  „Ebbe az országba gyereket csinálni? A saját véremmel csesszek ki, hogy a narancsosok cselédjeként vegetálja végig az életét? Egy fiam van, most nyögöm a nyelvtanárt s már küldöm is el innen. Akarok még gyereket, de nem ide. Ez már nem az én hazám! A világon sehol sem fognak jobban utálni, mert idegen vagyok, mint itt, amiért nem narancsos vagyok.”
 • 17. miracle 2011. március 09. 18:18
  „BsBe
  Szerintem itt már nincsenek fideszes hozzászólók. Ilyenkor kussolnak. Hol a 2/3-ad?”
 • 16. Bali01 2011. március 09. 17:56
  „menekülni,mindegy hova,de innét el,inkább a külföldön élő magyarok táborát gyarapítsák a fiaim...Azt hiszem egyszerűbb máshol újra kezdeni,mint itt fennmaradni.”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három rendőr sebesült meg egy letartóztatási kísérletben

Három rendőr - köztük két szövetségi marsall - sebesült meg kedden a Missouri állambeli St.… Tovább olvasom