Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Rubindiplomás tanítónő

Családja körében, a soproni bencés idősek otthonában rubindiplomát vehetett át tegnap Farkas Lajosné, Magdi néni. A tanító közel hat évtizedet töltött el a pályán.
Szép ünnepségre készültek tegnap a soproni bencés idősek otthonában. Pontosabban nem mindennapi eseményre, egyik lakótársuk, Farkas Lajosné Taby Magdolna hetven évvel ezelőtt az Orsolya-iskolában szerzett tanítónői diplomát. Hatévesen került be az iskolába, majd tizenkilenc éves korában már végzősként hagyta el az intézetet. Magdi néni pályafutása érdekesen indult, a diploma átvétele után azonnal Budapestre, egy leánynevelő intézetbe került. Kis idő múlva ismételten visszakerült Sopronba. Szinte az összes városi iskolában megfordult, az alaptantárgyakon túl a gyerekeket mindvégig a haza-, valamint az Isten-szeretetre tanította.
Magdi néni családja körében rubindiplomát vehetett át. A nyolcvankilenc éves tanítónő lapunknak elmondta, nyugdíjba vonulása után még hosszú éveken át tanított. Amikor az utcán megszólították, mindig csak egy dolgot kért egykori tanítványaitól: árulja el, melyik padban ült, mert ő így azonnal vissza tud emlékezni. S valóban, talán összeszámolni is nehéz lenne, hogy hány diák került ki a kezei közül. Annyi bizonyos, hogy közel hat évtizedes munkássága alatt több generációt tanított. Bármikor, bármilyen kérdéssel fordulhattak hozzá, mindig akadt egy-egy jó szava.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet a gyógyvizek városa Kapuvár?

Tovább olvasom