Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Rövidebb nyári szünetet! A családi pótlékot kapja az iskola!

Az MDF azt javasolja, hogy nyáron is egész nap tartsanak nyitva az iskolák.
A párt az ehhez szükséges forrásokat az oktatási intézményeknek nyújtott támogatások összevonásából biztosítaná. Az MDF a gyermekek után járó családi pótlékot is az iskoláknak juttatná. Az MDF azt szeretné, ha a jelenleginél rövidebb lenne az iskolák nyári szünete - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a párt népjóléti kabinetjének vezetője. Pusztai Erzsébet ezt a javaslatot azzal indokolta, hogy több mint másfélmillió gyermek nyári elhelyezése gondot okoz a szülőknek. A politikus szerint a gyerekek biztonságát szolgálná, ha nem az utcán csellengenének, hanem pedagógusok felügyelete mellett töltenék el az időt.

Az MDF-es politikus hozzátette: nyári iskola finanszírozásának két forrása is lehetne. Az egyik elképzelés szerint az iskoláknak járó támogatásokat összevonhatnák, ami csökkenthetné az intézmények adminisztrációs terheit A másik javaslat alapján a gyermekek 14 éves koráig nem a családok, hanem az iskolák kapnák meg a családi pótlékot. Ez akár 50-60 százalékkal is növelné az iskolák normatív támogatásának összegét. Ez pedig a nyári iskola mellett a tankönyvek ingyenes kiosztását, a díjmentes étkeztetést, sőt kirándulások szervezését is lehetővé tenné - tette hozzá a szakpolitikus

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Tama 2009. július 06. 16:25
  „moderálva off”
 • 51. Lillycat 2009. július 06. 13:40
  „Hát nem rasszizmus felvetni ilyet? Hogy a családi pótlék az iskolákhoz, mit képzeltek? :)) Egyébként az ötlet megfontolandó, de még tovább kellene gondolni. Vannak bizony olyan esetek, amikor a családi pótlékot bizony nem a gyerekre költik, hanem a szülő ebből fedezi saját szenvedélybetegségeit (cigi, pia, játékgép). Ilyen esetben igenis jobb helyen van az iskolánál a pénz, mert ott több valószínűséggel jut el a gyerekhez étel, stb. formájában. Így alapjaiban lehetne gátat szabni a megélhetési szülésnek. Viszont ha egy családban láthatóan a gyerekre fordítják ezt a pénzt, azoknál nyugodtan ott lehetne hagyni, ott nincs szükség arra, hogy az iskola gazdálkodjon belőle.”
 • 50. Reális 2009. július 05. 17:20
  „moderálva”
 • 49. gyugyu1 2009. július 05. 11:23
  „Ebből is látszik,hogy e pártocskává lett párt milyen messze van a valós élettől Hülyeséget beszélnek !!!!”
 • 48. BsBe 2009. július 04. 20:37
  „Végül is teljesen érthető, hogy a családi pótlékot meg akarják vonni a családoktól, és az iskolának fizetni.
  így a lehetőség lenne arra, hogy ezt rövid időn belül megszüntessék, mert az iskoláktól aztán már nagyon könnyen meg lehet vonni.

  Más kerestem az újságban mit is írnak a megszavazott képviselői költségtérítésről. Lehet, hogy csak én nem találtam rá, de egy rövidke kis hírt sem találtam arról, hogy MSZP - FIDESZ teljes egyetértésben - milyen érdekes is, szinte hihetetlen, de ebben a kérdésben nem volt vita -
  "Kétszer, de akár háromszor annyi költéstérítést kaphat 70 parlamenti képviselő. Pedig éppen a héten fogadták el a költségtérítések csökkentéséről szóló törvényt. A hibára a Népszava hívta fel a figyelmet, és ezt most már a képviselők is elismerik. Azt mondják, baki csúszott a számításaikba. A törvényt egyébként a köztársasági elnök is aláírta."
  teljes cikk a http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1212057 és http://www.rtlhirek.hu/cikk/271522
  Milyen érdekes, kedves kormányfőnk sólyom úr pedig sietve alá is írta, hogy elejét vegye a népszavazásnak. Ugyanezzel a sietséggel írta igaz azt is alá, hogy a szülők a gyermek két éves koráig maradhatnak otthon, hogy a családi pótlék ne emelkedjen, hogy az áfa viszont igen.
  A tévedésből megemelt összeg januártól járna. A szocialisták viszont azt ígérik, ősszel módosítják a törvényt, így senkinek sem nő többszörösére a költségtérítése. és ki hiszi ezt el, addigra már mindenki elfelejti, hogy már megint át lettünk verve. A nadrágszíjat nem nekik, akik elkur.....k, hanem nekünk kell meghúzni.

  miért is állítja bárki is, hogy a pártok között nincs egyetértés??? dehogy nincs, csak jó kérdést kell feltenni.

  Szóval véleményem szerint nem kell ide előrehozott választás, változni nem fog semmi, az meg, hogy ki veszi ki a paraszt zsebéből az utolsó fillért is, hogy aztán áttegye a sajátjába nem mindegy.? Ebben az országban 20 éve ez megy és fog is menni. Ezt még az unokáink is látni fogják.”
 • 47. AranyKözépút 2009. július 04. 17:55
  „Hogy miért segghülye Pusztai Erzsébet?
  "Pusztai Erzsébet ezt a javaslatot azzal indokolta, hogy több mint másfélmillió gyermek nyári elhelyezése gondot okoz a szülőknek."
  Nem tudom, hogy ezt pontosan idézték -e tőle, gondolom, hogy igen. Csakhogy:
  http://www.aprotuti.hu/index.php?oldal=tippek_reszletesen&kategoria=32&tipp=4894&ugras=true
  Ezekből az adatokból:
  Az ország lakossága 10.026.000 fő, ebből a 0-14 évesek aránya 15, 3 %, az annyi mint kerekítve 1. 534.000 .
  Ezt a számot csökkenteni kell még a 0-7 évesek számával. Mivel gondolom már a gimis , szakmunkásképzőbe stb. járó gyermekek nyári elhelyezése nem okoz gondot a szülőknek, kijelenthetjük, hogy nincs is másfél millió általános iskolás korú gyermek. Vannak szülők, akiknél nem gond a nyári elhelyezés,így a szám tovább csökkenthető a másfél millió honnan is?! tehát Pusztai Erzsébet nem kellett volna megszólalnod.”
 • 46. lr 2009. július 04. 15:45
  „32 primax!
  Neked szövegértési zavarod van?
  ki irt a közalkamazottak szabijáról? és hogy jön ez ide, hogy mennyi jár nekik??
  baromira nem érdekel, hogy mennyi a tanárok szabija! ( már igy is sokszor megszakadt értük a szivem, hogy mennyit dolgoznak) -- De itt nem ez a téma!

  A SZÜNET a gyerekekekért van!! és a gyerekeknek van.

  én pedig azt irtam, hogy pusztai, és a többi seggfej szakpolitikus menjen a búsba az ötleteivel... mert ők kiveszik a szabijukat évente négyszer.. vagy még többször... sőt a politikusok többsége be sem jár a munkahelyére. Tehát ne hordanak össze olyanokat, mint a fenti cikk.

  viszont annak örülök, hogy sokan a gyerekek érdekét védjük.”
 • 45. katalinka 2009. július 04. 14:30
  „Ezt nem lehet szónélkül hagyni! Mégis hogy gondolta ezt komolyan Pusztai agyament emberekkel vagyunk tele a parlamentbe.Az a helyzet ADJON MINDEN FIZIKAI MELOSNAK annyi fizetést netto mint az Ő havinak a FELE szerintem akkor viheti a családi potlékot az iskolának!De amig a kisember 2-3 gyerekkel robotol és mellete éppen csak vegetál addig jobb lenne a hátsó sorban üljenek nagyon csendesen.A magyar ember meg (elnézést)egy ökör hogy már nemtud valamit alkotni ellenük.”
 • 44. Reális 2009. július 04. 13:53
  „Szerintem adjuk a családi pótlékot a bankoknak és a multiknak,ja és a szegény politikusoknak,akik a nemzet napszámosai!Ha ezek jól élnek,akkor jó minden!”
 • 43. thurvj97 2009. július 04. 13:42
  „Pusztai annyi hülyeséget hordott össze, hogy csak a kisnyúl és a róka juthatott eszembe.A pofon elkerülhetetlen, ha van sapkája, ha nincs.”
 • 42. Haru 2009. július 04. 13:30
  „Miért mindenki a családok zsebében kukázik?

  Egyébként vannak helyzetek, amikor egyetértek az elképzeléssel, amikor a családban fut a cigire, a piára, stb. a gyermekek kajárájára nem...”
 • 41. Nooormális? 2009. július 04. 12:52
  „Nyugi!
  A mostani alig 5% jövőre, (magasabb részvételnél) max. 3,5 lesz.
  Ezek az agyament marhák a szadesz-szel együtt lltűnnek a közéletből.
  ( moderálva) ....”
 • 40. AranyKözépút 2009. július 04. 10:55
  „Még Primaxnak: van egy olyan érzésem, hogy neked inkább a mondandom második része fáj: az, hogy az MDF , Herényi Ibolyka így beégette magát: itt a vég, mindenki elhagyja őket: Bajától Újpestig és az SZDSZhez menekül, azokkal kooperál. Miféle etika ez?? Csak a hatalom megtartásáért a gerincét is eladja??
  MDF és SZDSZ, gyakorlatilag tényleg csak az közös bennük, hogy mindketten kihullásra állnak a parlamentből.
  Megérdemlik!”
 • 39. AranyKözépút 2009. július 04. 10:48
  „Primaxkám, bennem meg van az a kontroll, hogy csak azt vállalom, amihez értek. Pusztai Erzsébet áldásosnak nem nevezhető tevékenységéről meg a múltbeli tények beszéltek.
  Ez a mostani megszólalása is egy nagy nagy baklövés,ha te azon kevesek egyike vagy, aki nem látja át, hogy mik is benne a tévedések, a hátrányok, akkor nehéz eset vagy belátom, de talán még nem reménytelen és összeszedem kedvedért az okokat.”
 • 38. Tama 2009. július 04. 10:25
  „˝Az mdf azt szeretné, ha jelenleginél rövidebb lenne az iskolák nyári szünete˝ az emberek többsége meg azt hogy végre eltünjenek, ugyis fogynak tiszteségesen. ibojka, herényikém, vége a jólétnek ősztől biroság elé álltok. Ezt osztotta a gép.
  ...<moderálva>”
 • 37. patriot 2009. július 04. 09:15
  „Igaza van Reális-nak, támogatottságuknak megfelelően szabadna helyt adni a médiákban a pártoknak. Az ilyen gittegyletek mint az mdf-szdsz az apróhirdetési rovatban kellene nekik helyet biztosítani, maximum kétévente.
  Olyan ez az egész mintha versenyeznének a posztkommunista utódpárttal,hogy melyiket utálják meg jobban a választók.”
 • 36. klimov17 2009. július 04. 08:42
  „Még szerencse,hogy egyre kisebb ennek a pártnak a népszerűsége,egy igazságügyi kalapszakértővel az élén.”
 • 35. HUN1 2009. július 04. 05:16
  „Micsoda marhák!!!! komolyan ki az a fa.... akinek ez eszébe jut? mi az az mdf,valami pártocska?”
 • 34. Primax 2009. július 04. 05:11
  „AranyKözépút írja #33 :
  " pusztai hirtelen feltűnt erzsébetmilyen szakpolitikus is?? AZ egészségügyhöz sem értett, nemhogy az oktatáshoz, szociális ellátásokhoz. "
  Gondolom, te - remekül és tévedhetetlenül - értesz mindezekhez...hogy így tudsz ítélkezni a dolgokról.
  Talán téged kellett volna felkérni a feladatra.
  Milyen kár, hogy nem jutottál az eszükbe...”
 • 33. AranyKözépút 2009. július 04. 00:15
  „pusztai hirtelen feltűnt erzsébetmilyen szakpolitikus is?? AZ egészségügyhöz sem értett, nemhogy az oktatáshoz, szociális ellátásokhoz. Amugy ma jól beégették magukat. Mindenki sorra lép ki az MDF-ből, erre kiderült, hogy az SZDSZ-el szövetkeznek és majd így kialakul a két bukott pártból valami. Egyről elfeledkeznek: nem elég nekik megegyezni, kell még a szavazók támogatása is. Nade ilyen ötletekkel?? hehe....elkurták, nem kicsit, nagyon”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pihenten induljunk útnak

Győr-Moson-Sopron - Életek függhetnek attól, ha kánikulában pihenten, gyógyszerek és alkohol… Tovább olvasom