Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Rosdy Tamás: meztelenül aláztak a zsaruk

Rosdy Tamás ügyvéd és barátja Hernády Zsolt azt állítja, hogy március 15-én a rendőrség megalázta és megfélemlítette őket. A férfit a zászlófelvonás alatt emelték ki a tömegből és vitték a Gyorskocsi utcai fogdára, mert kiabálva a miniszterelnök távozásáét követelték - írja a Bors.


Ami legjobban felháborított Tamást és Zsoltot, hogy a fogdán egy gumikesztyűt viselő őr rájuk parancsolt, hogy vetkőzzenek meztelenre, és úgy mutogassák a talpukat. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Tamás és Zsolt nagyon várta már a március 15-i zászlófelvonást, mert véleményük szerint ez azon kevés alkalmak egyike amikor lehet tudni, hogy a miniszterelnök hol tartózkodik.

Az igazi horror azonban nem az utcán, hanem a fogdán kezdődött – folytatta Tamás. A férfi állítása szerint hét órán keresztül nem telefonálhattak, enni és inni sem kaptak, sőt meztelenre vetkőztették őket. – A rendőrség célja a megalázás és a megfélemlítés volt. Sosem felejtem el, amikor egy smasszer közölte, hogy vetkőzzem le anyaszült meztelenre, majd háromszor leguggoltatott. Ezt követve fel kellett emelnem a talpam és mozgatnom a lábujjaimat. Végül gyorsított eljárásban ötvenezer forintra büntették Tamást és Zsoltot - olvasható a Borsban.

Részletek >>

Korábban

Megaláztak a rendőrök két férfit?

Nemcsak a Kossuth térről elvezetett két férfivel, hanem más előállítottakkal is megalázóan bántak a rendőrök március 15-én a fővárosi Gyorskocsi utcai fogdában - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint meztelenül guggoltatták, nemi szervüket vizsgálgatták annak két fiatalembernek is, akiket a Rákóczi úton fogtak el.

Előzőleg levetették velük a kokárdájukat, arra hivatkozva, hogy a rögzítésükhöz használt két centiméteres biztosítótű veszélyes. A fiatalokat azért állították elő, mert egy kisebb kés és egy gázspray volt náluk, fejenként 40 ezer forint bírságot szabtak ki rájuk.

A budapesti rendőrfőkapitány kedden cáfolta, hogy az egyenruhások jogsértéseket követtek el a nemzeti ünnepen, szerinte nem volt túlzott a rendőri biztosítás. Tóth Gábor ugyanakkor a Kossuth térről elvezetett kormányellenes tüntetőkkel kapcsolatban azt mondta: ott a rendőrök nem értékelték megfelelően a helyzetet, hibáztak, de nem vonják őket felelősségre - olvasható a cikkben. (Forrás: FH)

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. fortuna54 2009. március 21. 11:23
  „Ilyen kiváncsiak a magyar rendörök?Jo fokhagymásos szelet az óruk alá.”
 • 75. zeta62 2009. március 20. 22:50
  „73. comet 2009.03.18. 22:15
  Nem értem, miről beszélsz, mert ez melléduma...
  A törvényt a nagyok rendelettel felülírták, ami ugye alacsonyabb jogszabály, és elvileg tilos, de amikor azt végrehajtja a talpas rendőr és "balhé" lesz belőle, akkor persze mindent rákennek a kicsire.
  A mostani duma, hogy nem motozni, hanem a ruházatot ellenőrízni kellett volna se állja meg a helyét. A motozás annyiban különbözik a ruházat átvizsgálástól, hogy a testüregekre is kiterjed.
  Ergo vetkőzni ott is kell,( a legkedveltebb rejtekhely az alsónadrág) de ezt a kívülállók, és az álhozzáértők nem fogják fel, hanem a saját propaganda céljaikra, hörgésre használják. Akár a két provokátor, akit vezkőztettek. Mert az volt.”
 • 74. Jerry 2009. március 19. 20:05
  „Kit is aláztak itt meg? Kis hazánk egy hivatalos állami ünnepének megnyitó eseményét,az állami zászló felvonását hangos bekiabálással megzavaró személyeket a rendőrség eltávolította, intézkedés alá vonta, melynek során a fogdába való befogadás végett teljes ruházatátvizsgálást hajtottak végre.Ez minden jogállamban így történt volna.Az USA-ban mi jár annak,a ki nem tisztelve az ország himnuszát, zászlaját bekiabálna? A műanyag lakat is rározsdásodna a cellája ajtajára. Az ilyenek lealázták már kis hazánkat Európa előtt, mivel egyetlen állami ünnepet sem lehet botrány, rendőri intézkedés nélkül lebonyolítani.Az meg külön lealázó, hogy mindezek mellett még a jogszerűen fellépő rendőrökben keresik a hibát azok a politikusok,akiket éppen a rendőrök védenek meg a nép haragjától. El kellene gondolkodniuk,hogy ki is a felelőse ennek a helyzetnek? A munkáját végző rendőr, az adóktól agyon súlytott elkeseredett lakosság, vagy az adófizetők pénzén dőzsőlő, az országot csődbe juttató politikai elit?”
 • 73. comet 2009. március 18. 22:15
  „69. Zeta - több rendőr ismerősöm is van és állítom, hogy a rendőrök többsége ugyanúgy elítélik a rendőrségi túlkapásokat és magát ezt a türhetetlen állapotot ami az országban van, mint bármely más józanul gondolkodó civil. Ezen rendőrök érdeke is hogy a korpa kihulljon közülük, nem csak a lakosságé.
  A következő közleményt a Politaktika oldalán ajánlom mindenki figyelmébe. A közleményt egy rendőrszakszervezet tette közzé a március 15-i üneppel kapcsolatban.
  http://www.politaktika.hu/hirek/TMRSZ

  A rendőr utasításba kapja, hogy mi számít rendzavarásnak, és hogy hogyan intézkedjen. Ha nem úgy jár el ahogy az elvárható lenne, akkor az az ő sara. Nyilvánvaló, hogy józan paraszti ész álapján és bizonyos irányadó jogszabályok alapján is mérlegelnie kell, sőt az ezekkel ellenkező értelmű parancsot adott esetben köteles megtagadni és jelenteni.
  Hogy mi számít rendzavarásnak és milyen intézkedési jogkörrel ruházzák fel az már a parancsnokok és az az azok parancsnokainak stb. sara. A szálak elvezethetnek az igazságügy miniszterig, de 2006 október 23-án számomra érthetetlen módon Fletóig értek. A legfőbb ügyész feldata lenne hogy a magasabb szintű folyamatokat kontrollálja, és ha kell beavatkozzon. Ez az ami nem működik a legfőbb ügyész és a köztársasági elnök bénasága miatt.

  hozzászólás vagy kérdezés előtt azért nem árt tájékozódni.”
 • 72. zeta62 2009. március 18. 19:08
  „70. Angel40 2009.03.18. 17:17

  Rosszul tudod! Nem nyilvánosan, zárt körben az MSZP "vízfej" előtt beszélt. Máig nem derült ki, ki vette fel, és adta el a szöveget...
  Nagyon valószínű, hogy valakinek saját körből nem tetszett, ahogy az új mitugrász kiosztotta azt a sok begyöpösödött majmot, és bosszúnak indult...”
 • 71. zeta62 2009. március 18. 18:29
  „70. Angel40 2009.03.18. 17:17

  Sajnos vannak olyan emberek(?), akik másféle szóból nem akarnak érteni.
  Az ország égetéséről az ellenpárja is tehet. Pl. pont a pápától kért személyes audienciára bevonult a családdal...
  Az is égő ciki volt, a protokoll teljes figyelmen kívűl hagyása.
  Aztán láttam a VIP páholyban, ahol komoly államférfiak, uralkodók ültek, a fiával az ölében kuncogni. Nos, ott erősen lehetett látni olyan pofavágásokat, félrefordított arcokat, mint manapság fletónál. Szóval ez az egész naplopó bagázs felelőssége, és mégsem képesek arra, hogy összefogva kihúzzák az országot a sza.ból, ahova az elmúlt 20 év alatt juttatták. Pedig ezt kéne tenniük, és utána eltűnni örökre a palettáról.
  Mindkét pojáca és bandája.
  Új embereket a parlamentbe, lista nélküli közvetlen választással.
  De pont ezt nem akarják, ezért játszák ezt az ostoba játékot, csak a szekértáborok még nem vették észre, hogy mindkettő át van verve a palánkon, a szűk elit, és a lopós gazdasági holdudvaruk érdekében.”
 • 70. Angel40 2009. március 18. 17:17
  „zeta62!

  Azon a böszödi gyalázaton nyilvánosság előtt beszélt az övéivel, de ha csak négyszemközt beszélte volna, az is egy miniszterelnöktől szégyenteljes beszéd volna. Miniszterelnöki székbe olyan ember való, aki tudja: mikor, mit és kinek, mit lehet mondani. Már sokszor tapasztaltuk a jelenlegi esetben soha nem tudja kinek, mit lehet mondani. Leterroristázta az arab futballistákat, a római pápánál sem tudta mit beszél, az öszödi beszédével világhírűvé vált és ezzel az egész országra, népre szégyent hozott. Majd megeteti a ország-világgal, hogy a hazugságbeszéd=igazságbeszéd.”
 • 69. zeta62 2009. március 18. 16:44
  „67. comet 2009.03.18. 16:09

  Olvasd el a 29-es hozzászólásomat.
  Ha nem tud valaki valamit, nem az a ciki, ha kérdez...”
 • 68. petermeister 2009. március 18. 16:21
  „betegagyúságból remek példa az amstetteni szörnyűség... minden képzeletet felülmúl. akárcsak fletónk túl hosszú tündöklése. De látványos bukása lesz remélem a megfelelő dicsőséges végkifejlet.”
 • 67. comet 2009. március 18. 16:09
  „ehhez hasonló beszámolók voltak már 2006-ban is, nem valószínű, hogy kitaláció. Akkor is egyértelmű volt, hogy betegagyú rendőrök szórakoztak. Azért mert abszurdnak hallatszik valami nem feltétlenül kitaláció. Az élet nem egyegyszer a legabszurdabb elképzeléseket is űbereli. Meg végül is betegagyú miniszterelnököt miértne szolgálhatnának betegagyú rendőrök.”
 • 66. pancser 2009. március 18. 16:08
  „Azt szeretném megérni amikor GYF-t és DT-t guggoltatják és keresik a végbelükben az elrejtett gyémántokat. A gumikesztyűs ürge pedig VJ. lenne. Akkor igazság lenne téve. "Gondolkodó" gondolkodjál ki volt a barbár és ki volt az ártatlanul megalázott, márc.15-én.”
 • 65. Truder 2009. március 18. 16:06
  „Kedves Zeta
  A fele is sok...”
 • 64. Freddy01 2009. március 18. 15:52
  „Igazoltató rendőröket fenyegett meg a 30 fős tömeg
  2009. március 18. 12:12

  MNO
  Igazoltatni akartak kedden este egy autóst a rendőrök Egerben, ám a férfi továbbhajtott. Mikor mégis sikerült a sofőrt intézkedés alá vonniuk, a köréjük gyűlt tömeg fenyegetni kezdte a rendőröket - mondta el szerdán Soltész Bálint sajtószóvivő.

  Hiába szólították fel megállásra a rendőrök a személyautót vezető férfit, ő mind a hang, mind a fényjelzést figyelmen kívül hagyta és továbbhajtott. Néhány utcasarokkal távolabb állt meg, ahol intézkedés alá vonták a rendőrök. Ennek során megállapították, hogy a szóban forgó gépkocsi ki van vonva a forgalomból, a sofőr pedig gépjárművezetéstől való eltiltás hatálya alatt áll. Ezen felül az alkoholszonda azt is kimutatta, hogy a férfi ittasan ült a volán mögé.

  Szükségessé vált a férfi előállítása, ám az időközben a helyszínen összegyűlt 25-30 fős tömeg ennek kapcsán nemtetszésének adott hangot: kiabálással, a rendőrök szóbeli fenyegetésével akadályozták az intézkedést. Így az egyenruhások a tömegből egy férfit és egy nőt is előállítottak a jogszerű rendőri intézkedés akadályozása miatt. Mindhárom személy ellen szabálysértési eljárás indult.

  Ezeket miért nem alázták, rugdalták, verték meg ??????”
 • 63. zeta62 2009. március 18. 15:26
  „61. Truder 2009.03.18. 15:18
  Azért ne higyj el mindent, amit mondanak... Pontosan az a cél, hogy hergeljék az embereket az ilyen mapipulatív, provokatív elejtett mondatokkal.”
 • 62. zeta62 2009. március 18. 15:19
  „55. Angel40 2009.03.18. 14:10
  zeta62 Nem vitázott azokban a percekben senki vele, egyedül ő beszélt nagyon hosszan, trágár módon.
  Amit te mondhatsz, azt egy közjogi személy nem mondhat nyilvánosság előtt.

  Látom, te is csak a szigorúan, egyes politikai körök által cenzúrázott verziót olvastad...
  Ez nem baj, de ebből alkotsz véleményt, pontosan úgy, ahogy azt egyesek akarták.
  Először is nem a nyilvánosságnak beszélt, hanem azoknak a begyöpösödött f...oknak, akik az MSZP küldötteinek többségét alkotják, és Megyesi után nem örültek annak, hogy egy olyan ember lett a führer, aki megkavarta az állóvizet, és nem azt akarta, amit ők, pláne nem tudják úgy manipulálni, mint Megyesit.
  Másodszor pedig ugyanolyan undorítónak találom, sőt bűncselekménynek, ha valaki betör más személyi számítógépes hálózatába, vagy titkosan készít hangfelvételeket, hogy azzal lejárasson másokat, pl. olyan führert, aki útban van neki. Bizám! Mocskos hatalmi harcról van szó az MSZP-n belül, és ezt mások is, akik ugye sose hazudnak, saját céljaik érdekében mások, ( a választók) manipulálására akarták kihasználni, mert miért lehet az, hogy nem ő került újra hatalomra? Mert én emlékszem arra is, hogy a kisbányász milyen hatalmas béremeléseket ígért, és mégis két évre befagyasztotta a fizetésünket, pont úgy, ahogy most ígéri.
  Akkor cinikusan vigyorogva azt mondta: más a választási kampány, és más a kormányprogram. Tehát ő nem hazudott sose... Pedig az 8 évvel fletó előtt volt...
  Hülyének néznek mindegyikünket, téged, engem, és mindenki mást ezzel a színlelt háborúval, közben pedig, ha a saját zsebükről van szó, nagyon is megértik, és támogatják egymást.
  Mint már sokszor leírtam, ezért kellene az összes naplopót a holdra kilőni...”
 • 61. Truder 2009. március 18. 15:18
  „Nagyon sokan követelték,és követelik Fletó távozását..Ha azokat mind bevitték volna,még mindig a vetkőztetésnél tartanának..Én sem voltam még ilyen helyzetben(remélem,hogy nem is leszek)Ettől függetlenül rohadtul megalázó a helyzet,amikor az embert idegen "bunkók"csupaszon stírölgetik,és "tornáztatják".Már bocsánat,lehet,hogy ez az eljárás része,de nem követtek el akkora bűnt,hogy ez indokolt lett volna,mint egy köztörvényesnél!Még akkor sem,ha a végbélbe el lehet rejteni egy rakás dolgot..
  Már a kokárda levétele is felesleges volt,ha úgyis le kellett vetkőzniük.(csupán arra volt jó,hogy megfosszák őket a jelképtől,ami egyébként ennek a napnak" kijár".”
 • 60. zeta62 2009. március 18. 15:05
  „54. Angel40 2009.03.18. 14:01
  zeta62!
  Miért kell egy március 15-i ünnepségen megjelenő embernek a fenekébe rejteni a köteg 20 ezrest, kábítószert, esetleg aranyat, gyémántot meg pengét?

  Képzeld el, egy törvény megalkotásakor nem lehet minden egyes esetet modellezni!
  Ezért egyetemlegesen az előállításról rendelkezik, mint a világon mindenhol.
  Érdekes, de engem például még sosem kellett előállítani...”
 • 59. Gondolkodo 2009. március 18. 14:58
  „melyik párt nem okozott kárt az országnak?mindegyik minket sujt,nem kéne ennyire egyoldalunak lenni,látni is kell nem csak nézni”
 • 58. Kojak 2009. március 18. 14:51
  „Gondolkodo!
  Gyurcsány és bandája ki fogja fizetni az okozott kárt?”
 • 57. Gondolkodo 2009. március 18. 14:43
  „ugy látom,hogy itt nagymagyarok hözöngeni tudnak,meg akasztani.a a kordon a vandálok miatt volt,meg a kemény mag miatt,az MTV ostrománál is mi volt?akkor fizessétek ki helyettük a a helyreállitás költségét,”
76 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős szél a következő napokban is - késő téli időjárás jön

Viharos szél jellemzi majd a következő napok időjárását, az Országosa Meteorológiai Szolgálat… Tovább olvasom