Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 10°C Még több cikk.

Romlott hús a hipermarketben?

Egy hipermarketben vett csirkeszárnyból szeretett volna levest főzni győri olvasónk. De a hús büdös és romlott volt.
Kattintson a képre >>
Az egyik hipermarketben vásárolt csirkeszárnyból szeretett volna levest főzni győri olvasónk. A hús azonban büdös és romlott volt – állítja. Mit tehet, mit tegyen a vásárló, ha gyanús húst kap az üzletben?

Dr. Bejczy Erzsébet mosonmagyaróvári tisztiorvos érdeklődésünkre elmondta, hogy ilyen esetben célravezető, ha a panaszos visszamegy a boltba és személyesen, akár a panaszkönyv bevetésével reklamál.
– Ha romlott tételt találunk, azt zároljuk, intézkedünk a megsemmisítéséről és az áruházat minőségvédelmi bírsággal sújtjuk. Ennek alsó határa 50 ezer forint, de akár 5 millió is lehet. Munkatársunk az említett ügyben teljes körű vizsgálatot végzett, amit rendszeresen, előzetes bejelentés nélkül is megteszünk – tette hozzá a tisztiorvos.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz telefonos bejelentéssel is élhet a reklamáló vásárló, melyet az intézet minden esetben fogad, ám az írásnak nyoma marad. A panaszossal nem közlik a bírság összegét, ám arról minden esetben értesítik, hogy intézkedtek, netán büntettek.

Ami pedig a hús eredetét illeti: a csomagolt árun, a húsos ládákon is feltüntetik a csomagolás idejét és a minőségmegőrzési időt. A hús származását, csomagolását, minőségének megőrzését napra pontosan tudja a szállító és az átvevő. A vásárló rákérdezhet erre a pultnál is, hiszen a hentes vagy eladó a nyomon követési lap segítségével minden kérdésre tudja a választ. Így kiderülhet, hogy honnan származik a hús, magyar vagy külföldi, melyik tenyésztőtől érkezett, mikor vágták le az állatot, meddig árusítható, illetve meddig fogyasztható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karatézó szakács hatalmas szívvel

A fertőszentmiklósi 24 esztendős Simon László nem került be a legjobb négy közé a marokkói Agadírban… Tovább olvasom