Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Romlott a közhangulat, elhúzott a Fidesz

Drámai mértékben romlott a politikai és még inkább a gazdasági közhangulat, ezzel párhuzamosan a Fidesz átvette a vezetést a pártok népszerűségi sorrendjében - állapította meg a Medián felmérése.
A közvélemény-kutató cég június 16-20. között 1200 fő személyes megkérdezésével készített országos felmérést, amely szerint a vizsgált időszakban évtizedes negatív rekordot döntöttek a lakosság gazdasági várakozásai.

Az adatok szerint a megszorító intézkedések bejelentése után 49-ről 62 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az országban általában véve rossz irányba mennek a dolgok, és 32-ről 57 százalékra azoké, akik a háztartásuk pénzügyi helyzetének romlását valószínűsítik.

A Medián kutatásainak másfél évtizedes történetében még soha nem következett be egyik hónapról a másikra ilyen mértékű romlás a gazdasági várakozásokban, a saját anyagi lehetőségek megítélésében pedig 1997 januárja óta nem volt ennyire pesszimista a lakosság - olvasható a közvélemény-kutató intézet értékelésében.

Eszerint a közhangulat alakulása igencsak megtépázta a kormány és a kormánypártok támogatottságát: a miniszterelnök népszerűsége kilenc százalékponttal csökkent, az MSZP potenciális szavazótábora a teljes népességben 37-ről 31 százalékra esett vissza, a Fideszé pedig csaknem ugyanekkora mértékben, 38 százalékra nőtt.

A Medián szerint a "választani tudó biztos szavazók" 51 százaléka szavazna a Fideszre, 39 százaléka az MSZP-re, az SZDSZ-re és az MDF-te pedig egyaránt 4 százalékuk.

A kérdésre, hogy Magyarországon általában véve jó vagy rossz irányba mennek-e a dolgok, a megkérdezettek 29 százaléka optimistán, 62 százaléka pedig pesszimistán nyilatkozott.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs most már az egész városban lesz

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom