Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Romániában lemondott a korrupt volt kormányfő

Romániában lemondott minden posztjáról a korrupcióval vádolt volt kormányfő, Adrian Nastase. A dúsgazdag politikus miatt zuhant - szociáldemokrata vezetők szerint - pártjának népszerűsége.
Visszahívja a román képviselőház elnöki tisztségéből Adrian Nastasét, s a szociáldemokrata párt lemondatta őt a pártban betöltött ügyvezető elnökségéről is. Több mint 9 órás éjszakába nyúló ülésen döntött így a több százezres tagságú ellenzéki párt területi vezetőinek döntő többsége.

Ezután maga Adrian Nastase jelentette be, hogy lemond, de úgy vélte a mostani hullámvölgyet majd egy felfelé ívelő pálya fogja követni. A dúsgazdag volt román kormányfő ellen a korrupcióellenes ügyészség négy-öt hete vizsgálatot indított hatalommal való visszaélés és jogtalan haszonszerzés gyanújával. Házkutatást is akartak tartani nála, állítólag távol-keletről behozott dísztárgyakat és lakásfelszerelést keresnek, illetve azzal gyanúsítják, hogy egy volt kormány tisztviselő cégein keresztül ingyenmunkával, szolgáltatással hálálta, szerezte meg a volt kormány idején hivatali pozícióját. Ezen kívül Adrian Nastase-ról kiderült, hogy átlagnyugdíjas nagynénjétől mesés vagyont örökölt, ami szinte hihetetlen a sajtó szerint. Parlamenti elnökként Nastase meggátolta a házkutatást, később pedig a képviselőház leszavazta az ügyészség kérését.

Ezek után, hogy bemutassa nincs rejtegetnivalója, meghívta magához az újságírókat, a tévéseket, így ország-világ láthatta fényűző életmódját, a raktár és múzeum keverékét idéző lakását. Ez nyilván felháborította a baloldali párt tagjait ezért vonták meg tőle a bizalmat. Amint Mirceau Giana pártelnök fogalmazott: a román szociáldemokrata pártnak vissza kell nyernie népszerűségét.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Enyhíteni kell a károkat''

A Fidesz alelnöke szerint az elmúlt négy év elég cudarul bánt a kistelepülési iskolákkal, óvodákkal.… Tovább olvasom