Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Román tiniszex-riadó

A fiatalok nincsenek tisztában a nemi betegségekkel, ráadásul egyre korábban kezdik a szexet.

A román Nemzeti Egészségügyi Kutatásfejlesztő Intézet (INCDS) felmérésének eredményei szerint továbbra is aggasztó a szexuális felvilágosultság helyzete Romániában. A fiatalok nincsenek tisztában a nemi betegségek veszélyeivel, ráadásul egyre korábban kezdenek el nemi életet élni.
 
Aggasztónak nevezte kutatásának eredményeit a román Nemzeti Egészségügyi Kutatásfejlesztő Intézet szóvivője, aki arról számolt be, hogy a román fiatalok egyre korábban kezdik el a szexet, ráadásul megfelelő felvilágosultság nélkül.

Romániában a lányok már akár 12 éves korukban elvesztik a szüzességüket, de legkésőbb 17-18 éves korukban aktív nemi életet élnek. Tíz évvel ezelőtt még átlagosan 20 év körül történt mindez. A fiúk esetében az első nemi aktus 11 és 16 év közé tehető.

Az alkalmi szex is egyre nagyobb divat a fiatalok körében, a megkérdezettek 26 százaléka vallotta azt, hogy bújt már ágyba olyan partnerrel, akit alig ismert. A férfiak 15 százaléka már első randin ágyba vitte partnerét, a lányok közül 4 százalék vallotta be, hogy ismeretlenül is szexuális kapcsolatot létesített valakivel.

A fogamzásgátlás továbbra sem terjedt el a román fiatalok körében, ennek elsődleges oka az, hogy a szexuális kalandok nem előre tervezettek, egy szórakozóhelyen ismerkedő pár spontán dönti el, hogy miképpen végződik az éjszaka. A kutatók szerint ez a jelenség komoly aggodalomra ad okot, mert a fiatalok döntő többsége nincs tisztában napjaink súlyos nemi betegségeinek veszélyeivel - ezt egy korábbi felmérés bizonyította.

Sajnos ez a tény már orvosilag is igazolható, Romániában a szifiliszben szenvedők 20-szor annyian vannak, mint Európa más országaiban, és az elmúlt tizenhárom évben megháromszorozódott a betegek száma, ami azt jelenti, hogy 100 ezer lakosból 45 már fertőzött.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teasley megjött

kosárlabda

Kedden délben megérkezett Sopronba a világhírű amerikai irányító, Nikki… Tovább olvasom