Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Romagyilkosságok - NNI: helyszíni kihallgatást tartottak

Helyszíni kihallgatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Készenléti Rendőrség közreműködésével szerdán, a romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottja részvételével.
A komoly biztonsági intézkedések mellett tartott kihallgatás célja a már megtett vallomás ellenőrzése volt, s lehetőséget adott arra, hogy a gyanúsított a helyszínen nyilatkozzon a cselekmény lefolyásáról, körülményeiről, megmutassa az elkövetés helyét vagy a bűncselekménnyel összefüggő más helyet, tárgyi bizonyítási eszközt - olvasható a közleményben. A tájékoztatás szerint az eljárás keretében a gyanúsított közreműködött a 2009. április 22-én történtek rekonstruálásában.

"A helyszíni kihallgatás során köszönhetően a széleskörűen alkalmazott biztonsági intézkedéseknek nem történt semmilyen rendkívüli esemény, amely az eljárási cselekmény lefolyását, az abban részt vevő személyek biztonságát veszélyeztette volna" - írta az NNI.

Azt, hogy a szerdai helyszíni kihallgatáson a négy gyanúsított közül melyik férfi volt jelen, az NNI nem közölte. A szabolcsi településen saját háza udvarán lőtték agyon a munkába induló Kóka Jenőt. A romák elleni támadássorozatnak ő volt az ötödik halálos áldozata. A tiszalöki gyilkosság helyszínén szerdán nem jártak rendőrök - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Az áldozat rokonai és ismerősei újságírók népes táborával azért gyültek össze mert híre ment, hogy a romák elleni támadássorozat feltételezett elkövetőit helyszíni bizonyítási eljárásra ide hozzák a N
Az áldozat rokonai és ismerősei újságírók népes táborával azért gyültek össze mert híre ment, hogy a romák elleni támadássorozat feltételezett elkövetőit helyszíni bizonyítási eljárásra ide hozzák a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Fotó. MTI


A ház előtt csupán a család tagjai, rokonai, több fotós és operatőr várakozott. Az újságírók és tv-stábok háromnegyed négy körül észlelték, hogy tucatnyi rendőrségi autóból álló konvoj tart Tiszalök felé a műúton, a mellékutcában lévő ház elé - ahol a gyilkosság történt - viszont nem fordultak be, és nem álltak meg. Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, az NNI nyomozói - a helyszíni bizonyítási eljárás részeként - szerda délben Debrecenben, a Perényi 1 nevű szórakozóhelyen is jártak, ott, ahol tavaly augusztus 21-én éjjel elfogták a támadássorozat négy feltételezett elkövetőjét. A gyanúsítottak mindegyike kapcsolatban áll a szórakozóhellyel, ott dolgoztak, és elfogásuk után több olyan fegyvert is megtaláltak az üzletben, amelyeket a gyilkosságok során használtak.

Az MTI úgy tudja, hogy Cs. Istvánt szállították helyszíni kihallgatásra. Azzal gyanúsítják, hogy ő vitte a tiszalöki gyilkosság helyszínére az elkövetőket, ezáltal pedig a hatóság szerint bűnsegéd volt az előre kitervelt emberölésben. A romák elleni bűncselekmény-sorozat első helyszínén, Galgagyörkön kedden tartottak helyszíni bizonyítási eljárást. Az NNI aznap kiadott közleménye szerint az eljárásban részt vevő gyanúsított, K. Árpád Sándor is közreműködött a bűncselekmény lefolyásának pontos rekonstruálásában.

A településen 2008. július 21-én, kevéssel éjfél után lőttek rá három, romák lakta családi házra. A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat kapcsán az NNI kilenc bűncselekmény ügyében indított eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon történt támadás. November 3-ára virradóra Nagycsécsen Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két házra, a támadásban egy 43 éves férfi és testvére, egy 40 éves nő meghalt. December 15-én Alsózsolcán egy férfit lőfegyverrel életveszélyesen megsebesítettek.

2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön Molotov-koktélt dobtak egy házra, majd a tűz elől menekülő 27 éves apát és ötéves kisfiát agyonlőtték, egy 6 éves kislányt súlyosan megsebesítettek. Április 22-én Tiszalökön agyonlőttek egy férfit, majd augusztus 3-ára virradóra Kislétán egy anyát öltek meg sörétes fegyverrel, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítették. A bűncselekmény-sorozattal gyanúsított négy férfit 2009 augusztusában fogták el Debrecenben.

Olvasóink írták

 • 12. szocdem 2010. március 04. 15:30
  „nem tdom mit csinálnak ebbl olyan nagy ügyet nem ők követték el és ezt a kedves kis NNI is tudja, csak míg előzetesbe voltak teljesen meglettek töretve de ők tudják nem ők tették!!!!

  Mióta bezáták a Lipótot, a Zrínyi is liberálisabb - kötetlenebb- lett. Nem baj, jól van ez így, csak a vita elkerülése miatt írom ezt.”
 • 11. viperetta335 2010. március 04. 14:00
  „Szerintem se ők voltak,csak most választás lesz...Egyébként látom,megjöttek a cigányvédők is...”
 • 10. janika 2010. március 04. 07:16
  „Köztudott, hogy a hatalmon lévő plitika uralja, dirigálja a rendőrséget! Persze ekkora felvonúlás,feljhajtást nem véletlenűl rendelnek el. Szerintem ez is hozzátartozik a válssztási kampányukhoz! Szinte hősként éltetik derék rendőreinken kereszűúl e tettel saját magukat és aki még esetlen nem szinpatizál velük így még be lehet ugratni,mint leendő MSZP-re voksolót! Gondolm "Jandex" is rá jött időközben, hogy mit jelenthet a szinpátia!
  Egyébként a "meir" még biztos nem hallott, vagy az Izraeli Tv nem közvetit a palesztin gyermeket sorsáról amikor a zsidó hadsereg gyilkolássza őket?”
 • 9. meir 2010. március 04. 06:36
  „Nahaaaaaat!! Huuuuuuuu!! micsoda bator tett!! bele mertek loni meg egy Ot eves kisgyerekbe is???!!
  Ah-ah-ah!! Igazi Hosok na!!!”
 • 8. astra1 2010. március 03. 22:47
  „Vagy a mesterek házyára ...”
 • 7. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 03. 22:04
  „#5Jandex:Nem ezekre az "úriembereknek" titulált bünöző cigányokra gondoltam, hanem pl: Solyóm Lászlóra....”
 • 6. hehe08 2010. március 03. 21:24
  „ez az említett két úr akik ellen folyamatosan valamilyen bűntetőeljárás folyik?????
  mert akkor jó hogy ők az érdekvédelem.....
  így érthető a kialakult helyzet is....”
 • 5. Jandex 2010. március 03. 20:42
  „1. hozzászólás LuciusCorneliusSullaFelix
  A farkasflórira vagy a horváthaladárra gondolsz?!

  4. hozzászólás janika
  Mi az a "szinpátia"???”
 • 4. janika 2010. március 03. 20:17
  „AZ MSZP-nek minden szavazóra szüksége van! Lehet,hogy így terjesztk a szinpátiát?”
 • 3. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 03. 20:02
  „Március 15től mindent rögzí-tenek amit mondunk telefonba,vagy írunk mailen.
  Az adatok kiadásához még bírósági végzésre sem lesz szükség. Ezután minden bizalmas információt csak élőszóban. Isten hozott újra az 50-es években.”
 • 2. toretto99 2010. március 03. 19:55
  „nem tdom mit csinálnak ebbl olyan nagy ügyet nem ők követték el és ezt a kedves kis NNI is tudja, csak míg előzetesbe voltak teljesen meglettek töretve de ők tudják nem ők tették!!!!
  a kedves Mossad barátaink állnak az ügy mögött. 2 specnazos, 1 mossados , 1 cigány folytathatnám tovább tudják a kedves NNI-nél, h ezen emberek követték el mégis más fog bűnhődni miattuk!!!!
  ennyit a "törvényes" és "le nem fizetett", "fel nem vásárolt" "nem korrupt" magyar rendőrségről a véleményem
  amit bizonyára kevesen tudják h keleti népcsoport vásárolja fel az országot, mint ahogy most az ő betelépítésük is folyik , a magyar és cigány nép egybeugrasztása és egymás gyilkollása magyar nép fogyasztása ezzel a célja a keleti népcsoport betelepűlőinek a hely biztosítása és az ország további felvásárlása ami kedves kis fidesz és mszp barátaink játszana közre benne, hisz csak bábuk de a birka nép vakul hisz nekik pedig lopnak csalnak hazudnak ők tehetnek arról h itt tart az ország bal és jobb oldal is egyaránt!!!!
  Egy nagyon jó látószögű és a korrupt politika szitáján átlátó fiatal ember véleménye szeretném ha minnél több ember kinyítná a szemét ezen szöveg olvasása látán.....hisz közös jővőnkről van szó !!!!”
 • 1. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 03. 19:35
  „Tényleg:Szögi Lajos, vagy Pénzes Henrietta temetésén miért nem képviseltette magát egy miniszter sem, közjogi méltoság, vagy valamely más prominens személyiség? Ja, hogy ők csak magyarok voltak és így értük nem kár, csak a cigusokért.
  A cigányok egy jelentős és olcsó szavazóbázist jelentenek, akiket pár lejárt szavatosságú konzervval meg lehet venni. Meg lehet majd figyelni, hogy a választások előtt a cigányok lakta falvakat kisteherautók fogják járni.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már tudják, hgy miért állt le a magyarorszag.hu

A kormányzat informatikai biztonsági felügyelője szerint már megállapították, miért kellett… Tovább olvasom