Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Romagyilkosság: Cs. István bűnsegéd volt?

A bizonyítékok, valamint a gyanúsított vallomása alapján megalapozott a gyanú, hogy Cs. István a tiszalöki emberölésben bűnsegédként vett részt.

A beszerzett bizonyítékok, valamint a gyanúsított vallomása alapján megalapozott a gyanú, hogy Cs. István a tiszalöki emberölésben bűnsegédként vett részt - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) arra a szerdai lapinformációra reagálva, hogy szakértői vélemény szerint a romagyilkosságok ügyében előzetes letartóztatásban lévő férfi nem járt egyetlen helyszínen sem.

Korábban - Romagyilkosság: nem járt a gyanúsított a helyszínen?

Bartha László, az NNI szóvivője az MTI-nek szerdán nem kívánta kommentálni a Magyar Nemzetben megjelenteket. A lap arról írt: az egyik gyanúsított védője szerint kétséget kizáróan bizonyítja az elkészült nyom- és fegyverszakértői vélemény, hogy Cs. István, a romagyilkosság egyik gyanúsítottja nem járt sem Tiszalökön, sem az emberölés-sorozat más helyszínén. Cs. Istvánt a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy az emberölés-sorozat tiszalöki helyszínének közelébe vitte a feltételezett elkövetőket.
Barcsi István, a gyanúsított ügyvédje a kézhez kapott fegyver- és nyomszakértői véleményekre hivatkozva azt mondta: védence, a Koszovót megjárt katona nem köthető a bűncselekményeknél használt fegyverekhez és a lábmérete, valamint a cipőjének kopásnyoma sem egyezik a helyszínen találtakkal.

Az NNI szeptember 28-án jelentette be, hogy elkészültek a szakértői vélemények az ügyben, ezt tanulmányozzák, értékelik, és ha indokoltnak látják, intézkednek a kiegészítésről. Tudatták azt is, hogy az elkészült szakvéleményeket a gyanúsítottak elé tárják, és ez után tájékoztatja a nyilvánosságot az NNI a szakértői vélemények tartalmáról.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal négy, 28 és 42 év közötti, Hajdú-Bihar megyei férfit gyanúsítanak, őket a kommandósok augusztus 21-ére virradóra fogták el egy debreceni, belvárosi szórakozóhelyen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a négy gyanúsított közül kettőt nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg, a harmadik és negyedik gyanúsítottat pedig egy-egy támadással (a galgagyörkivel és a tiszalökivel) hoztak összefüggésbe.

Az NNI kilenc helyszínen történt súlyos bűncselekmény ügyében folytat eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint az idén február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, Nagycsécsen ketten, Tatárszentgyörgyön szintén ketten vesztették életüket.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. jirzi1 2009. december 10. 19:01
  „22 nek -Mert unom hogy Magyarországon a börtönben ülők 90% cigány ,lopnak ,ölnek ,élősködnek .Minden nyomorukért a Magyar népet okolják .Nem tesznek semmit a helyzetük javításáért csak siránkoznak(ja az már elmúlt,most már vádolnak,okolnak) Világ életemben dolgoztam adóztam Elegem van belőle hogy mi tartjuk el őket és hálából leköpnek.Ez a magánvéleményem! Lehet vele vitatkozni de változni nem fog.Sajnos a gyilkosságoktól sem tudtak úgy megijedni hogy elrohenjanak tanulni , munkát keresni.Semmi bajom a fajukkal nem vagyok fajgyűlölő :a viselkedésükkel van gondom.Lehet azt mondani hogy nem mind ilyen meg a hasonló szlogenek .De sajnos nagy százalékuk igen .”
 • 25. IDontLikeNukers 2009. december 10. 00:33
  „Turabakancs!
  Latod ez a baj veled es a hozzad hasonlokkal, na meg a jobbikkal es a gardaval. Ha valaki nem veletek, akkor ellenetek? Mi az hogy ha en nem szavazok a jobbikra, sot nem ertek veluk vagyis a teljes politikajukkal egyet akkor mar cigo, zsido, ciganyfajvedo es miegymas vagyok! Hat kosz nem... Demagogok. Maradok inkabb kicsit kozepen, es inkabb leszek a populizmus aldozata.”
 • 24. jörg 2009. december 10. 00:32
  „jánosi

  bizony, bizony....
  Hogy os mondta? "Elvégeztük a feladatot...., a többi már nem a kormányzásról szól..."

  Tessék mondani, miről?”
 • 23. bius23 2009. december 09. 21:20
  „19. szól a kérdésem”
 • 22. bius23 2009. december 09. 21:14
  „Miért sztetek az olyan embert aki ártatlan gyereket öl azt ki kell tüntetni???”
 • 21. kolombela 2009. december 09. 21:13
  „BŰNSEGÉD! Ez tipikus ha ló nincs, jó a szamár is. Ha már végképp nem tudják rábizonyítani, hogy nem volt a helyszínen, akkor "távolból résztvevő" bünsegéd lett.”
 • 20. varpeter 2009. december 09. 20:45
  „Miért is ölik a romákat, ha egyáltalán ölik?
  http://www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/ciganycsalad-tamadt-a-rendorokre-a-tesconal-274843

  Mert úgy gondolják - s ezt teljes joggal tehetik -, nekik itt már mindent szabad.
  Abszurdisztán - 2009.”
 • 19. jirzi1 2009. december 09. 20:27
  „Jó lenne ha ki tudnák végre deríteni ki volt az elkövető? Elvégre is nem lenne jó ha nem a megfelelő embert tüntetnék ki.”
 • 18. Joel 2009. december 09. 20:20
  „Jó lenne ha a rendőrség ilyen intenzíven nyomozna a magyarokat kirabló, megölő kissebbségiek ellen is!
  Vagy csak nekik van joguk, mint egy új nemességnek?
  Nekünk pedig csak kötelességeink: eltartani a rezsimet, és a kormos kissebbségét.”
 • 17. Jánosi 2009. december 09. 18:37
  „Talán nem véletlenül távozott oly nagy hirtelen Drazsé elvtárs!”
 • 16. Edward 2009. december 09. 18:12
  „Az a sanda gyanúm,hogy megint más <moderálva> verik a csalányt!”
 • 15. imre1964 2009. december 09. 16:04
  „Azon csodálkozom hogy azt egyáltalán nyilvánosságra hozták.
  Drazsénak eddig sikerült titokban tarteni mindent.”
 • 14. Túrabakancs 2009. december 09. 15:13
  „uribe!
  Az írásos fegyelmi a rendőrségen belül nem jár különösebb retorziókkal, ezt biztos forrásból tudom.
  Abban az esetben ha a fegyelmi lefokozással jár, akkor természetesen más a helyzet, viszont
  ha jól tudom ilyen áthelyezések nem igazán történtek. Tehát ezek a büntetések nem súlyos
  következményekel járó eljárások voltak. Bezzeg az ártatlan emberke ült volna az idők végezetéig a cellájában! Na jó ártatlan azért nem volt, hiszen számos más bűncselekményt rá sikerült bizonyítani, de ez
  egy másik történet.”
 • 13. uribe 2009. december 09. 15:12
  „Ja..

  A Legfelsőbb Bíróság tagjává nevezik ki szeptember 1-i hatállyal Varga Zoltánt, aki nagy valószínűséggel téves ítéletet hozott a móri bankrablás ügyében.
  http://www.hirszerzo.hu/cikk.fobiro_lesz_a_mori_ugyben_valoszinuleg_hibazo_varga_zoltan.70735.html

  A móri mészárlás ügyében született verdiktek részletes elemzése lélegzetelállító tényekre derít fényt: kiderül, milyen "bizonyítékok" alapján ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre első- majd másodfokon is az ebben az ügyben teljesen ártatlan Kaiser Edét. Például hogyan másították meg a szemtanúk vallomásait, miként minősítették "lényegében" vaknak" egyiküket, hogyan vettek semmibe döntő érveket és adatokat, s miképp adott Varga Zoltán bíró úr olyan tényeket a fegyverszakértő szájába, amelyek soha nem hangzottak el.
  Kiderül, hogy Varga Zoltán bíró a kisgazda Székely Zoltán esetében ugyanazokat a hibákat követte el, mint a móri ügyben.
  http://www.polc.hu/konyv/elorzott_igazsag/108111/”
 • 12. uribe 2009. december 09. 15:01
  „De még mennyire.

  Vádemelési javaslat a móri vérengzés ügyében.
  Index 2004. február 2.

  Bolcsik Zoltán dandártábornok, az SZBEI vezetője kijelentette: közvetlen bizonyíték az, hogy négy szemtanú határozottan felismerte Kaiser Edét, mint aki a bűncselekmény elkövetésekor műszaki hibára hivatkozva a bankfiók ajtajában állva elküldte az érkezőket. A négy szemtanú határozottan azonosította a férfit a többi - azonos öltözetű, alkatú, kinézetű - között. Szintén közvetlen bizonyíték Hajdú László zárkalehallgatási jegyzőkönyve. Közvetlen bizonyíték a rendőrség szerint, hogy Kaiser Ede a móri bűncselekmény előtt azt mondta, súlyos anyagi helyzete "hamarosan megoldódik, csak ahhoz valakinek meg kell halnia". A férfi a bűncselekmény után jelentős költekezésbe kezdett, a foglakozás nélküli Hajdú László bankszámlájára is jelentős befizetések történtek - mondta.

  Fegyelmit kapott Veszprém megye rendőrfőkapitánya - írja a Népszabadság. A megyei kapitány ugyanis félretájékoztatta Bencze József országos rendőrfőkapitányt a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja elleni elfogatóparancs késésével kapcsolatban.
  origo 2009. február 19.

  Írásos fegyelmit kapott Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya Bencze József országos rendőrfőkapitány félretájékoztatásáért - írja a Népszabadság. Bencze a megyei főkapitány tájékoztatása alapján állította azt a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának múlt heti ülésén, hogy azért késett a nemzetközi elfogatóparancs kiadása a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottjai ellen, mert nem tudták elérni az ilyen döntéshez szükséges bírót.
  A veszprémi bíróság hétfőn tagadta ezt., és közölték: a rendőrség meg sem próbálta felhívni ügyeletesüket. Ezt később a rendőrség belső vizsgálata is megerősítette.”
 • 11. Túrabakancs 2009. december 09. 14:36
  „uribe!
  Valóban történtek vezeklések a rendőrség és a bíróság részéről, de mint írtam előzőleg,
  nem tudni a kiutalt 25-milla sorsáról.
  IDontLikeNukers ! A Jobbik valóban nem lesz /sajnos/ kormányzó erő, viszont egy
  nagyobb százalékos bejutással lehet szava majd ilyen-olyan ügyekben. Csak tudnám
  te kinek a pártján vagy amikor a Jobbik ellen /elvileg magad ellen, hacsak nem vagy
  kisebbségi/ ágálsz.”
 • 10. IDontLikeNukers 2009. december 09. 14:07
  „4 gyanusitottja van az ugynek, ebben a cikkben csak az egyikrol van szo.
  Es hogy jon ide Horak Nora, meg a Magyarok Nyilai? Most mar mindent osszemosunk mindennel. Persze ha majd a Jobbike lesz a bel-, es igazsagugy akkor minden egy csettintesre meg fog oldodni. Bruhaha. Egyebkent meg a Jobbik nem lesz kormanyzasi ero. <moderálva>
  PLOT - NOTES - GTREATS”
 • 9. uribe 2009. december 09. 13:49
  „A móri ügynek nagyon súlyos következményei lettek. A bíró lemondott, a rendőrök visszaadták a jutalmakat, kitüntetéseket, lemondtak az előléptetésekről.”
 • 8. Túrabakancs 2009. december 09. 13:39
  „Mórral kapcsolatban még a fegyvereket megtaláló sráccal is gyalázatosan járt el a rendőrség,
  egy olyan emberkének utalták át a 25-millát, aki végül is félrevezette a nyomozást a valódi
  tetteseket illetően. Sőt, az erdőben fémdetektorral mászkáló férfit akarták meghurcolni
  a hobbijával kapcsolatban, de ez nem sikerült a hatóságnak. Viccország!”
 • 7. tejfelesszájú 2009. december 09. 13:25
  „Szeretném megkérdezni az illetékes rendőr elftársakat, kik ölték meg Horák Nórát????”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: meghalt egy beteg Szegeden

Elhunyt egy H1N1-vírussal is fertőzött, de krónikus beteg férfi Csongrád megyében. Tovább olvasom