Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Robotok

A Robotok története egy robotok által uralt bolygón játszódik, főhőse pedig egy fiatal tudós robot, Rodney (Ewan McGregor hangján). A fiatal tudós robot legnagyobb vágya, hogy találkozhasson példaképével, minden idők legnagyszerűbb feltalálójával, Big Welddel (Mel Brooks hangján).

rendező: Chris Wedge, Carlos Saldanha
forgatókönyvíró: Lowell Ganz, Babaloo Mandel
zene: John Powell
látványtervező: William Joyce
vágó: John Carnochan

szereplők:
Ewan McGregor (Rodney Copperbottom hangja)
Halle Berry (Cappy hangja)
Greg Kinnear (Ratchet hangja)
Mel Brooks (Big Weld hangja)
Drew Carey (Lugnut hangja)
Amanda Bynes (Piper hangja)
Robin Williams (Fender hangja)

A film sztorija

Főhősünk egy zseniális ifjú feltaláló, név szerint Rodney Réztalp, aki szeretné megjobbítani a robotvilág lakóinak életét. Imádottja Patina elbűvölő, ráadásul meglehetősen intelligens és rátermett robotnőszemély. Útjukat keresztezi az alávaló nagyvállalat-tulajdonos Retesz. A továbbiakban megismerkedhetünk Főpákával, a rossz útra tévedt idős kutatóval, valamint Rozsdiék csapatával, akiknek vezetője Löksi és Csövi. Löksi némi fogyatékossággal tengeti robotéletét: feje, karja és lába rendszerint épp a legváratlanabb és legfontosabb pillanatokban engedi el magát és pottyan le doboztestéről. A problémaérzékeny és megoldásorientált Rodney természetesen igyekszik segíteni a bajba jutott robottárson. Löksi és Rodney közt szoros barátság szövődik. Azután ott van még Löksi kishúga, aki mindenkit elképeszt maga körül döbbenetes határozottságával és makacs kitartásával.
Chris Wedge kis csapata bizonyság rá, hogy nincs az a fém, nincs az a rideg matéria, amit ne volna képes átszellemíteni a humor, a fantázia és az élet szeretete.
www.port.hu

Kritikák

Moziplussz.hu

A Twentieth Century Fox és az Oscar-díjas animációs rendező, Chris Wedge (Jégkorszak) legújabb egészestés produkciójában Oscar-díjas sztárokkal népesíti be az univerzumot. A forgatókönyvet a Lowell Ganz-Babaloo Mandel-páros írta, akikhez olyan filmek fűződnek, mint a Vásott szülők, az Irány Colorado 1-2., a Közös többszörös vagy az Apák napja.

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film magyar honlapja
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincnégyen már az elődöntőben

Minden várakozást felülmúlt azon szépségek száma, akik a Kisalföld felhívására jelentkeztek. Az előzsűri és a szervezők ezért döntöttek úgy, hogy a három elődöntőre nem csak 20–20 lányt neveznek, hanem 34–34-et! (A döntőbe olvasóink még két lányt bejuttathatnak!) A lányok első elődöntős csoportját már kiválasztotta a hozzáértő urakból és hölgyekből álló társaság. Tovább olvasom