Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Ritka és példaértékű

Nemrégiben felkerestünk Sopronban egy magánklinikát, ahol dr. Khaled Nashwan jemeni sebész találmányával számos érszűkületes betegen segített egy fájdalommentes – nem műtéti – terápiá-

val. A kezelések előtt elvégzett orvosi vizsgálat igazolta érszűkületes lábaim fájdalmát, fáradékonyságát, zsibbadásait. A vizsgálat során közöltük a doktorral, hogy rosszindulatú, áttétes daganat miatt kemoterápiás kezelés alatt állok, de a két dolog egymást nem zárja ki. A terápia elkezdődött, de nem tudtam befejezni, mert a felénél – súlyosbodó állapotom miatt – kórházba kerültem fokozott kemoterápiás kezelésre.

Néhány hét elteltével felhívtam a magánklinikát és elnézésüket kérve közöltem, hogy állapotom miatt nem tudom folytatni náluk a terápiát és kérdeztem, hogy van-e mód utólagos költség-visszatérítésre, illetve mennyit kell még utólag megtérítenem, ha túlléptem a befizetett előleg összegét. A válasz nem késett sokáig. Közölték velem, hogy váljék egészségemre az addigi kezelés, és jókívánságaikat kifejezve visszaadták a befizetett teljes összeget, sőt, majdnem ugyanekkora összeggel meg is toldották, mondván: egy ilyen problémával küszködő nyugdíjasnak nagyobb szüksége van a pénzre. A meghatódottságtól elcsukló hangon csak egy „köszönöm szépen” hagyta el a számat. Akkor nem tudtam elmondani, most szeretném megtenni: köszönöm dr. Khaled Nashwan doktor úrnak, Valjon Marina és Somogyi Szilvia asszisztenseknek azt a segítőkészséget, empátiát, emberséget, egyáltalán ezt a gesztust, ami a mai világban ritka és példaértékű.
Név és cím a szerkesztőségben
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemes a mentőszolgálaton spórolni?

Tovább olvasom